Öğrenciler ?Güçlü İstihdam, Güçlü Kadınlar İçin Avrupa? Projesiyle staj görecek

Besni Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Güçlü İstihdam, Güçlü Kadınlar İçin Avrupa? Projesiyle öğrenciler Erasmus+ KA102 Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği Kapsamında Avrupa´da Staj görecek.

EĞİTİM 14.01.2020 09:45:42 0
Öğrenciler ?Güçlü İstihdam, Güçlü Kadınlar İçin Avrupa? Projesiyle staj görecek

Besni Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri tarafından Erasmus+ kapsamında hazırlanan ?Güçlü İstihdam, Güçlü Kadınlar İçin Avrupa? projesi kapsamında Giyim Teknolojileri Alanı´ndan 10 ve Yiyecek Hizmetleri Alanı´ndan 10 olmak üzere toplamda 20 öğrenci İtalya ve Çek Cumhuriyeti´nde 5 kişilik gruplar halinde farklı tarihlerde "Model Araştırmaları ve Artistik Çizim Teknikleri" ve "Modern Pişirme Teknikleri" konularında 2 hafta sürecek olan staj hareketliliğine katılım gösterecek.
Konuyla ilgili okul yönetimi tarafından yapılan açıklamada; ?Projenin İtalya ortağı Tecnopelle di Luigi Luciano kurumu, Çek Cumhuriyeti ortağı ise Hotel Anette kurumudur. Her iki yurtdışı ortağı da alanlarında pek çok başarılı işe imza atmış ülkelerinin önde gelen kuruluşlarındandırlar. Geleceğin Moda Tasarımcısı adaylarından olan öğrencilerimiz mesleklerinin gerekliliği olan farklı bakış açılarını kazanacak var olan temellerine gözlemlediği farklılıkları ekleyerek özgün çizgileriyle Türk Modasına katkılarını sunacaklardır. Dünyada Moda akımlarının kalbi sayılan Milano´da saygın bir işletmede yetkinlik kazanacak öğrencilerimiz staj sonrasında alacakları uluslararası geçerliliğe sahip sertifikayla kaliteli kurumlarda istihdam edilme olanağını yakalayacaklardır. Yiyecek-İçecek Hizmetleri Alanında eğitim alan ilerideki hayatlarında da aşçılık mesleğinin icra edecek öğrencilerimiz hem güzel bir deneyim yaşayıp hem de genç yaşta CV´lerine güzel bir tecrübe ve bu alanda bir sertifika ekleme imkanı bulacaklardır. Stajda birlikte kazandığı yetkinlikleri meslek hayatlarında uygulayarak menüde yer alan reçeteleri en doğru teknikleri uygulayarak leziz tabaklar çıkarabilecek çalıştıkları mutfak kalitesinin artmasına katkı sağlayacaktır. Öğrencilerimiz mesleki bilgi ve becerilerini Avrupa boyutunda geliştirebileceklerdir. Buna ek olarak da; uluslararası geçerliliği olan Europass belgeleri sayesinde de stajları tanınır nitelik kazanacaktır. Katılımcı öğrenciler uluslararası meslek standartları konusunda farkındalık kazanacaklardır ve uluslararası istihdam fırsatlarından faydalanmak için kendilerini sürekli geliştirme çabası içinde olacaklardır. Öğrencilerimiz yabancı dilde kendini ifade etme, farklı kültürleri tanırken kendi kültürünü de tanıtma ve farklılıklarla kaynaşarak barış içerisinde bir arada yaşama bilinci kazanacaklardır. Ekip çalışması ve koordinasyon becerilerini geliştireceklerdir. Staj süresince sık sık yer verilecek olan açık tartışma alanlarında öğrencilerimizin kendilerini ifade etme yeteneği gelişecektir? denildi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor