Öğrenciler Yüksekokula Türk Bayraklı tişörtlerle alınmadılar

GÜNDEM 18.05.2013 08:36:19 0
Öğrenciler Yüksekokula Türk  Bayraklı tişörtlerle alınmadılar

 

3Mayıs 1944 Türk Milliyetçileri günü dolayısıyla üniversitede bazı üniversite öğrencilerinin okula alınmamasına tepki gösteren Besni Ülkü Ocakları Başkanı Emrah Ertürk, “Türkiye Cumhuriyetinin yurdunda yaşadığımız bu hayal kırıklığı Besni Meslek Yüksekokulu müdürü İbrahim Halil Tuğluk tarafından da devam ettirilmiştir. Sadece Çanakkale’de 250 bin şehit verdiğimiz bir değerimizi nasıl yok sayabilirler, bu cüreti kimden nasıl alırlar? Buna hiç bir mevkiinin hiç bir rütbenin gücü yetmez. Bizler Türk milliyetçileri olarak ecdadımızdan bize yadigâr bayrağımıza sahip çıkmaya; canımızla, kanımızla ve tüm Mukaddesatımızla hazırız.  Buradan yetkililere sesleniyoruz bir vahim durumda şudur ki; Ay dıldızla bundan sonra okula girilemeyeceğinin açıklamasıda Halil İbrahim Tuğluk tarafından bizzat yapılmıştır.” dedi.
“PKK terör örgütünün ve komünist hareketlerinin simgelerine ve renklerine izin veren yönetim, Ay-yıldızlı tişörtlere yasağın Adıyaman üniversitesi rektörü tarafından verildiğini bizzat kendi şahsıma söylemiştir.” diyen Ertürk, Adıyaman üniversitesi Rektörü Mustafa Talha Gönüllü’ye seslenerek, “Sayın Gönüllü, bu milletin ve bu ülkenin düşmanı olan fikirler bazen sinsi, bazen de  açıkça  yürümektedir. Gençlerimizi üniversiteye almayarak ırkçı kimliğinizi ortaya çıkarmış bulunuyorsunuz. Bizler, Türk Milliyetçileri olarak ne kadar engellenmeye çalışılırsa çalışılsın davamızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Üniversite içerisindeki öğrenciler ve eğitmenler fikrimizi ve bayrağımızı sevmeye bilirler. Emin olun ki bizde onları sevmiyoruz. Bayrak düşmanları yine azınlık ırkçılarıdır ama artık bu azınlık ırkçıları sadece din kılığına bürünmüş Müslüman gayrı Türkler değil, sosyalist ve kapitalist postuna sarılmış Moskofçu veya Amerikancı takımlardır.
Eğer ki Türk Milliyetçiliğine karşı duracaksanız bunu kendi ağzınızdan açıklayınız. Bizim 3 Mayıs 1944 ülküsünü yaşatma gayretimizi Adıyaman emniyetinden gelen 50 civarındaki çevik kuvvet polisiyle asla son bulmayacaktır. İnanmış olduğumuz kutsal davanın sonuna kadar arkasında duracağız. Bizler Turancı gençler olarak bazı kişileri eleştirdiğimiz takdirde ırkçılık damgasını yemekteyiz. Bu bizim için büyük bir şereftir. Kimseden haksız bir yere bir şey talep etmiyoruz. Atalarımızdan kalan mirası iftiharı gömülü olduğu toprakların bizim olma ülküsünü kalbimizde taşıyoruz. Oraları ve atalarımızı unutmak istemiyoruz.” dedi.
 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor