Öğrencilere UNESCO tanıtıldı

Adıyaman´da tek olan Besni Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi UNESCO Kulübü´nün 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Faaliyet Planı doğrultusunda Adıyaman Kültür ve Turizm Müdürlüğü İl Müdür Yardımcıları öğrencilerle bir araya geldi. İl Kültür ve Turizm

EĞİTİM 10.03.2020 13:34:22 0
Öğrencilere UNESCO tanıtıldı

Besni Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda yapılan toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımları Ahmet Günaydın ve Bahattin Ünsal, okul müdürü Nevzat Avşar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Tanıtım toplantısında konuşan Okul Müdürü Nevzat Avşar; ?Unesco kulüpleri UNESCO´nun hedefleri amaçlarının anlaşılmasına yardımcı olmak amacıyla kurulmaktadır. Sayın Bakanımız Ziya Selçuk´un okullarımızda UNESCO kulüplerinin kurulması talimatları neticesinde 18 Eylül 2019 tarihinde yapmış olduğumuz başvurumuz UNESCO Türkiye milli komisyonu tarafından değerlendirilmiş ve kabul görmüştür. Kasım 2019 tarihi itibariyle faaliyetlerine başlayan kulübümüz ülkemizde 178 ilimizde ise tek UNESCO kulübü olma özelliği taşımaktadır. Bu kapsamda UNESCO kulübümüz 17 Aralık tarihinde yapmış olduğu Şanlıurfa Göbeklitepe gezisinden sonra bugün ikinci faaliyetini gerçekleşmektedir.
Okulumuzda UNESCO kulübünün kurulmasında emeği geçen başta İngilizce öğretmenlerimiz Çağatay Mert Güler ve Nuray Gürcan olmak üzere UNESCO kulübü öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Yine bugün bizi kırmayıp okulumuza kadar gelerek bu seminerin gerçekleşmesine katkı sunan Adıyaman il kültür turizm müdür yardımcıları Sayın Ahmet Günaydın ve Bahaddin Ünsal´a okulumuz adına teşekkürlerimi sunuyor sizleri saygı ve sevgilerimle selamlıyorum? dedi.
Daha sonra İl Kültür ve Turizm İl Müdür Yardımcısı Ahmet Günaydın tarafından UNESCO´nun tanıtımı yapıldı ve UNESCO´nun faaliyetleri hakkında bilgi verildi.
Toplantıda ayrıca öğrencilere Türkiye´de bulunan Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Nemrut ve Göbeklitepe başta olmak üzere önemli turizm merkezleri tanıtıldı. Toplantı soru cevap bölümünün ardından sona erdi. Programın ardından tanıtım toplantısını gerçekleştiren İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımları Ahmet Günaydın ve Bahattin Ünsal´a plaket takdim edildi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor