Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Öğrencilerin YOL ÇİLESİ..!

Pazartesi günü başlayan Eğitim Öğretim yılının ardından yüzlerce öğrenci Besni yollarında kaldı. Taşımalı eğitim sisteminde çıkartılan köyler ile Ağustos ayında taşıma ihaleleri yapılmasına rağmen hala servis tahsis edilmeyen onlarca Köydeki öğrenciler Ok

GÜNDEM 22.09.2017 09:10:05 0
Öğrencilerin YOL ÇİLESİ..!

Pazartesi günü başlayan Eğitim Öğretim yılının ardından yüzlerce öğrenci Besni yollarında kaldı. Taşımalı eğitim sisteminde çıkartılan köyler ile Ağustos ayında taşıma ihaleleri yapılmasına rağmen hala servis tahsis edilmeyen onlarca Köydeki öğrenciler Okullarına otostop yaparak gitmeye çalışıyor. Bu Öğrencilere Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından neden Servis tahsis edilmediği ise bilinmiyor.

Çok sayıda öğrenci mağdur

Besni´ye bağlı onlarca köyden öğrenciler ilçedeki okullarına kendi imkânlarıyla gelmeye çalışıyorlar.

Köylerdeki çok sayıda okulu iptal ederek Taşımalı sisteme dönen Milli Eğitim Bakanlığının bu uygulamasındaki aksaklıklar Pazartesinden bu yana en çok öğrencileri mağdur etti.

Ağustos ayında ihaleleri yapılmasına rağmen hala servis tahsis edilemeyen onlarca köydeki yüzlerce Lise öğrencisi okullarına kendi imkânlarıyla gitmeye çalışıyorlar. Parası olmayanlar otostop çekerek olanlar ise Köy minibüsleriyle her sabah Okulun yolunu tutuyorlar.  Servis tahsis edilmeyen köylerin yanı sıra Taşıma kapsamından çıkartılar onlarca başka köyde de öğrencilerin durumu aynı.

Öğrenciler otostop yapıyor

Müdürlüğün ihalesi yapılmasına rağmen ilçeye bağlı Çamlıca, Taşlıyazı, Kızılhisar, Harmanardı, Karaağaç, Üçgöz, Kutluca, Yazıkarakuyu, Kesecik, Tekağaç, Alişar, Beşyol, Balka, Kesecik, Güzelyurt, Berete, Çomak, Levzin, İznik, Yoldüzü, Konuklu, Hasanlı, Camuscu, Oyratlı, Toklu, Eğerli, Uzunkuyu, Sarıyaprak, Aşağı Sögütlü köylerindeki öğrenciler okullarına otostop ya da köy minibüslerini kullanarak kendi imkânlarıyla gidiyorlar. Çevre ilçelerdeki Taşıma uygulaması sorunsuz başlarken, Besni´de öğrencilere yaşatılan mağduriyetin nedeni bilinmiyor. Eğer sorun çözülmez ise havaların soğumasıyla birlikte öğrencilerin çilesi katlanarak artacak.

Neden taşıma sistemi dışında?

Milli Eğitimin öğrencilere mağduriyet yaratan diğer bir uygulaması ise bazı köylerin Taşıma sisteminin dışına alınması oldu. Geçen sayımızda CHP ilçe başkanı Hakan Kılınç´ın gündeme getirdiği Milli Eğitimin bu uygulaması da çok sayıda öğrenciyi mağdur etti. İlçe merkezine 36 km´den uzak olan köyleri taşıma sistemi dışına çıkaran Milli Eğitim Müdürlüğünün hangi amaçla bunu yaptığı bilinmiyor. Taşıma sistemi kapsamından çıkartılan, Atmalı,  Şambayat, Boybeyi Pınarı, Kargalı, Tetirli, Köseceli, Kızılkaya, Nohudanlı, Hacıhalil, Dikilitaş, Zormağara, Hozgişi, Sayoren, Kızılkaya köylerindeki öğrenci ve ailelerinin kendi imkânları ile okula gitmeye çalıştığı öğrenildi.


Anahtar Kelimeler: Öğrencilerin ÇİLESİ
Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER