Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

24 Kasım Öğretmenler günü Besni’de etkinliklerle kutlandı. Düzenlenen etkinliklerde emekli olan öğretmenlere Şeref Belgesi takdim edilirken, adaylık sürecini tamamlayan öğretmenler ise yemin emin ederek asil görevlerine başladı.

GÜNDEM 25.11.2021 15:13:00 0
ÖĞRETMENLER GÜNÜ  ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

24 Kasım Öğretmenler günü Besni’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Etkinlikler kapsamında ilk olarak Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı.
Daha sonra Kongre ve Kültür Merkezinde Besni Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan etkinliklerle devam eden program saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.
Programda açılış konuşmasını yapan okul müdürü Nevzat Avşar;
"Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul buyurdukları bugünde, yurdumuzun her köşesinde olduğu gibi ilçemizde de yılmadan, usanmadan onurlu ve gururlu bir mesleğin mensubu olarak görev yapan mesai arkadaşlarımın öğretmenler gününü kutluyorum
Öğretmenlik, insanlık tarihinin maneviyatı en güçlü  ve ölümsüz  mesleğidir. Her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir öğretmenlik. Toprak altına atılan tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, öğretmen de hayatını, bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adamaktadır.
Baş döndürücü gelişimlerin olduğu bir çağda yaşıyoruz. Bu değişim doğal olarak eğitimi ve eğitim ile ilgili unsurları da etkilemektedir. Eğitim artık durağan bir süreç olmaktan çıkmış, sürekli sorgulanması gereken dinamik bir süreç haline gelmiştir. Bunun için öğretmenlerin kendilerini yenilemeleri, gelişmeleri yakından takip etmeleri gerekmektedir. 
Bir insanı kurtarmanın, bir âlemi kurtarmak kadar önemli olduğu gerçeğini unutmamalıyız. Çünkü iyi eğitilen bir insan, huzurlu bir toplum ve mutlu bir gelecek demektir. Bu anlamda öğretmen, yaptıkları kadar yapamadıklarından da sorumlu olan,  hayatının her aşmasını planlayan, yarını bir gün önceden yaşayan, mesai kavramının dar kalıplarını kırmış ve en önemlisi kendini rol model olarak sunabilen kişi olmalıdır. 
Teknoloji eğitimde ne kadar etkili kullanılırsa kullanılsın eğitimin ana unsuru her zaman öğretmendir. Öğretmenin aktif olmadığı bir eğitim sisteminin başarılı olması düşünülemez. Onun için her zaman olduğu gibi öğretmenlere büyük sorumluluklar düşmektedir. Bizler, Türk Milli Eğitiminin temel amaçları ve ilkeleri doğrultusunda, kendi yetenek ve kabiliyetini bilen, sağlam bir tarih şuuru olan, yaşadığı zamanın gerçeklerinin de farkında olan, geleceğe umutla bakan, bizi biz yapan değerlerimizle donatılmış ve  “yaratılanı yaratandan ötürü hoş görme” felsefesini benimsemiş bireyler yetiştirme, azim ve gayreti içerisinde olmalıyız” diye konuştu.
Avşar’ın konuşmasının ardından emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesi ile plaket takdim edildi.
Burada konuşan Besni Kaymakamı Nazlı Demir ise; “Allah hepinize böyle güzel günler nasip etsin, ayakta alkışlanmak gurur verici. Hep söylüyoruz, öğretmenlik mesleği kutsal bir meslek. Sizler gerçekten kutsal bir mesleği icra ediyorsunuz ve herkesin hayatına dokunmuş durumdasınız. Bugün bizler buralardaysak hayatımıza dokunan öğretmenlerimizin sayesindedir. Onun için gerçekten hakkınız ödenmez. Bu vesileyle ben böyle güzel bir mesleği bu kadar güzel icra ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bizim geleceğimiz sizlerin ellerinde, öğretmenlik insan yetiştirme mesleği bu anlamda gerçekten bir sanatkarlıkta. Sizlerle birlikte olmak, birlikte çalışıp, istişareler ediyor olmak beni ciddi anlamda mutlu ediyor. Her birinizden bir şeyler alıyoruz. Ben hepinize tekrardan şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Konuşmaların ardından adaylık süreci tamamlanan öğretmenler düzenlenen törenle yemin etti. Program müzik dinletisi ve ikramların ardından sona erdi. 
Programa Besni Kaymakamı Nazlı Demir, Belediye Başkanı E. Mehmet Emre, İlçe Jandarma Komutanı Barış Kara, İlçe Emniyet Müdür Vekili İlyas Yarımağa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, kurum ve daire amirleri, STK Temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER