Öğretmenlere ‘Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası’ bilgilendirme toplantısı

GÜNDEM 6.04.2013 09:58:32 0
Öğretmenlere ‘Ekmek İsrafını Önleme  Kampanyası’ bilgilendirme toplantısı

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç, TMO Şanlıurfa Şube Müdür Yardımcısı Ahmet Yılmazer, TMO Şanlıurfa Şube Müdürlüğü Personel Şefi Abdurrahman Bağlı, TMO Bozova Ajans Müdürü Deniz Özoğul, TMO Besni Ajans Müdürü Mehmet Güler, Besni İlçe Müftüsü Hanifi Damar’ın katıldığı toplantıda Besni’de ki tüm okullardan bir öğretmen “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” hakkında bilgilendirildi. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç, “17 Ocak 2013 tarihinde Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ve bir sosyal sorumluluk projesi olan “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyasının ilçemizde de yaygınlaştırılması amacıyla bir İlçe Kaymakamımız Sayın Gürkan Demirkale tarafından bir dizi kararlar alınmıştır. Alınan kararlarda özellikle öğrencilerimizin bu konuda bilinçlendirilmesinin önemi üzerinde durulmuştur. Bugün Toprak Mahsülleri Ofisi Şanlıurfa Şube Müdürlüğü’nden gelen misafirlerimiz tarafından kampanyanın nedeni ve nasıl yürütüleceği hakkında bilgilendirilme yapılacak. Ekmeği alın teri ve veli nimeti sayan, ekmeğini taştan çıkarmayı bilen, ömür boyu ekmek kavgası veren” bir kültürün mensupları olarak herkesin, ekmek tüketiminde daha duyarlı olması, ihtiyaçtan fazla ekmek almaması, artan ekmekleri çöpe atmak yerine farklı yollarla değerlendirmesi gerekmektedir. Günde 6 milyon adeti israf edilen, hepimizin nimet olarak kabul ettiği ve kutsal saydığı ekmeğin bu kampanya ile gerek okullarımızda gerekse toplumun diğer kesimlerinde oluşturulacak bilinçle artık çöpe gitmeyeceğini umut ediyor, Ekmek israfının önlenmesi diğer tüketim ürünlerinin tasarrufu için sembol olacağını düşünüyorum” dedi.

Son olarak siz alan İlçe Müftüsü Hanifi Damar  ise, kültürümüzde ve inancımızda israfın esasen hoş karşılanmadığını söyledi. Ekmek tüketimi konusundaki israftan başlayarak tüm tüketim alanlarında israftan kaçınılması gerektiğini belirtti. Damar; “İsrafın her şekli gerek dini inancımız açısından gerekse de kültürel ve vicdani sorumluluklarımız gereği vebali olan ve üzerinde çok ciddi olarak durulması gereken bir konudur. Okullarımızda özellikle Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerimiz, camiilerimizde din görevlilerimizin çalışmaları ile ekmek israfının önlenmesi konusunda halkımızda bir farkındalık oluştrulması ve konunun kamuoyunun gündeminde canlı tutulması faydalı olacaktır.” dedi.

Toplantıda kampanya hakkında bilgi veren TMO Bozova Ajans Müdürü Deniz Özoğul, TMO olarak 2008 ve 2012 yıllarında kapsamlı bir araştırma yapıldığını, araştırma sonuçlarına göre ekmek israfı nedeniyle ülkemizin yıllık ekonomik kaybının 1,546 milyar TL olduğunu belirtti. Bu rakamın, dünya birincisi olduğumuzun ihracatından 2011 yılında elde edilen 1,605 milyar TL gelire eşdeğer olduğunu ifade etti. Özoğul ayrıca, “Ekmek israfını önlemek insanlık görevidir. İlçenizde bulunan toplu tüketim alanları gerek üreticilerin gerekse tüketicilerin israfın önlenmesi konusunda duyarlı olmalarını istiyoruz.

Ayrıca vatandaşlarımızın da bu konuda hassas olması ve duyarlılık göstererek ekmek israfının önlenmesinde destek olmalarını bekliyoruz. Tüm öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız israf ile ilgili her türlü bilgi ve dokümanı www.ekmekisrafetme.com adresinden temin edebilir.” dedi.

Kampanya çerçevesinde yapılan çalışmalar ve hazırlanan materyaller konusunda bilgi verilmesiyle sona erdi.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor