"Okul- Aile İşbirliğinin Önemi" Konulu Seminer Düzenlendi

? Evin Okula Yakınlaşması ve Değişen Anne-Baba Rolleri projesi? kapsamında Şehit Mehmet yağmur Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapılacak olan seminer süreci başladı.

18.04.2017 12:21:38 0

Yapılacak seminer sürecinin ilki olan "Öğretmen, veli ve öğrenci iletişimi" konulu seminer İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar tarafından verildi.

Öğretmen, veli ve öğrenci iletişiminin öğrenci başarısında çok önemli olduğunu söyleyen Yazar;? Her  Anne babanın çocuğunu sevdiğini ancak bazı anne babaların sevgilerini çocuklarına hissettirmekten zorlandıklarını belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar; ?Çocukların sırlarını, sıkıntılarını anne ve babalarına rahat bir şekilde söylemeleri gerekir. Eğer çocuklar anne babalarına sıkıntılarını anlatmaktan çekiniyorlarsa  o zaman anne babanın yerini başka insanlar almaktadır. Bunun sonucunda Anne babadan görmedikleri ilgiyi belki de ailenin hiçte tasvip etmediği arkadaş grupları doldurmaktadır? dedi.

Her çocuğun kendisinin ailesinin yanında önemli olduğunu, çok sevildiğinin hissetmesi gerektiğini ifade eden Yazar; ?Velilerimizden okul ile iletişim halinde olanların öğrencilerinin akademik başarılarında gözle görülür bir artış olduğunu ve  öğrenci davranışlarında olması muhtemel olumsuz durumlara velilerle beraber kısa zamanda müdahil olunmasının öğrenci için çok faydalı olduğunu ifade etmek istiyorum. Velilerimizden bir kısmının öğrenci davranış ve başarı konusuna duyarsız olduğunu, bununda öğrencinin akademik başarısını  olumsuz etkilediğini  belirtmek istiyorum.

       Her zaman veliler, öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte çalıştığımızı biliyorsunuz, bu sebeple velilerimize Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Kapısının sürekli açık olduğunu tekrardan ifade ediyor, katılımlarınızdan dolayı siz kıymetli velilerimize ve bu programın hazırlanmasında emeği geçen okul idaresine, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum? diye konuştu.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor