Okul Evde Başlar Kitabının Yazarı Dr. Fatih Kalkınç İlçemizde Konferans Verdi

GÜNDEM 24.04.2013 11:02:24 0
Okul Evde Başlar Kitabının Yazarı Dr. Fatih Kalkınç İlçemizde Konferans Verdi

 

 

Konferansa Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Besni Belediye Başkan Vekili Mehmet Kuyucak, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç, Tut, Gölbaşı ve Çelikhan İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri, Okul ve Kurum Müdürleri, çok sayıda Veli, ile öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç yaptı. Turaç konuşmasında; Öncelikle başta Milli Eğitim Müdürüm ve değerli katılımcılar hepiniz konferansımıza hoş geldiniz diyerek sözlerine başladı. Göreve başladığımız günden beri Eğitimi dolayısı ile siz velilerimizi önemsiyoruz. Siz velilerimiz için hayata geçirdiğimiz projelerimize her gün yenilerini eklemekten gururluyuz. Siz Olmadan Asla, Ev Ziyaretleri, Okul Evde Başlar, Başarı için Kapı Kapı Dolaşıyoruz gibi birçok projeyi hayata geçirmekten mutluyuz. Yine bununla birlikte Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlıklı birey olarak yetişip topluma katılmalarını sağlamak için rehber öğretmenlerimiz okul okul dolaşıp “ilgili aile başarılı çocuk” seminerleri veriyorlar dedi.

Turaç sözlerine bu hayatta kazanacağımız en büyük servetin iyi yetişmiş bir evlat olduğu gerçeğinden hareketle çocuklarımızı yarına hazırlarken sizleri hep yanımızda görmek istiyoruz. Eğer bizlere inanıyor ve güveniyorsanız gelin bize destek olun. Yok bize inanmıyorsanız ve güvenmiyorsanız gelin çocuklarınıza sahip çıkın. Sizlerle olan etkileşimimizi üst seviyeye çıkarmak ve sizleri de eğitime dahil etmek için ilçe milli eğitim müdürlüğü olarak sayın Kaymakamız Gürkan Demirkale liderliğinde sizlere yönelik olarak “okul evde başlar” isimli bir yarışma tertipledik sınava 600 civarında velimiz girecek.

Önümüzdeki hafta Cuma günü yapılacak soruların tümü Okul Evde Başlar kitabından çıkacak  hazırlanacak sorularla yapacağımız sınavda dereceye giren velilerimize laptop, dijital fotoğraf makinesi ve cep telefonu gibi güzel hediyeler vereceğiz. Yine bununla yetinmeyerek diğer 7 velimize de çeyrek altın vereceğiz. En yaşlı ve ilkokul mezunu olan en iyi velilerimize de hediyeler vereceğiz diyerek sözü Dr. Fatih Kalkınç’a bıraktı.

Okul Evde Başlar kitabının yazarı Dr. Fatih Kalkınç Sınav bitene kadar öğrencilerin cep telefonu kullanmamalarını cep telefonun ders çalışmadaki zararını yaptığı bilimsel deneylerle öğrencilere ispatladı. Akıcı sunumu ile salonda bulunan öğrencilerin sevgisini kazanan Kalkınç, öğrencilerle zihin geliştirici oyunlar oynattı ve ders çalışmakla ilgili bazı telkinlerde bulundu. Özellikle ders çalıştıktan sonra televizyon izlenmemesini öneren Kalkınç, “Hangi dersten zayıfsanız gece yatmadan önce o derse en az 1 saat çalışın ve yatın. Sabah kalktığınızda o dersle kalkacaksınız” dedi. Bir öğrenciyi sahneye alıp 3 defa aynı türküyü söyleten Kalkınç, “Şimdi bu türküyü hiç bilmeseniz ve gece yatmadan dinleseniz, sonra tekrar dinleseniz ve sonra da yatıp uyusanız; ertesi sabah kalkıp yüzünüzü yıkamaya giderken bu türküyü mırıldanacaksınız. Deneyin bunu. İşte ders çalışmakta böyledir. Gece yatmadan önce matematik çalışırsanız, sabah matematikle uyanırsınız. Eğer akşam yatmadan önce Kurtlar Vadisini izlerseniz, gece Polat abiye yardıma gidersiniz” dedi. Öğretmenlere de “Öğretmeni başarıya götüren yol” konulu ikinci oturum ardından akşam da velilere “Okul Evde Başlar” konulu konferans verildi. Yoğun katılımın olduğu konferansta ailelerin en çok düştükleri hatanın ´evde televizyon açıkken çocuğun ders çalışmasını istemek´ olduğunu dile getiren Kalkınç, “Başarılı olan çocukları evlerinde ziyarete gittiğimizde evlerinde televizyonun belirli saatlerden sonra açılmadığını gördük.  Elinden kumandayı düşürmeyen baba, çocuğunun derslerinin başarısız olmasından yakınmasın. Akşamları saat 18.00´den sonra mümkünse evde televizyon seyredilmesin. Çocuklar, geç saate kadar izlenen televizyondan olumsuz etkilenip derslerini çalışamıyorlar. Çocuklarınızın derslerinde başarılı olmaları için onlara yeteri kadar glikoz (şeker) verin. Özellikle evinizden incir, üzüm, bal, pekmez gibi yiyecekler eksik olmasın” diye konuştu. 

Yazar Kalkınç, seminer sonunda okurlarına ´Okul Evde Başlar´.’Başarıyı Yaşa’,’Çizgilerle Çocuk Eğitimi’ isimli kitaplarını imzaladı.

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor