Okul Güvenliği için, Okul Veli - öğrenci işbirliği şart

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı için düzenlenen Okul Güvenliği Toplantısında önemli kararlar alındı. Kaymakam Ahmet Gencer Başkanlığındaki toplantıda, her okulda 2 polisin görevli olacağı, okul çıkışlarında öğrencilerin karşıdan karşıya geçişlerine kadar po

EĞİTİM 15.09.2017 17:48:45 0
Okul Güvenliği için, Okul Veli - öğrenci işbirliği şart

Yıldırımoğlu; ?Her okula

2 polis görevlendirildi?

 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı Pazartesi günü başlıyor. Okullarda öğrencilerin huzur için eğitim görmeleri için Kaymakam Ahmet Gencer Başkanlığında yapılan toplantıda önemli kararlar alındı.

Toplantıya İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Arif Bekar, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ali Yıldırımoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Belde Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, muhtarlar, okul müdürleri ve okul aile birliği başkanları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda ilk olarak konuşan İlçe Emniyet Müdür Vekili Ali Yıldırımoğlu; ?2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında Okul Güvenliğinde Emniyet Müdürlüğümüzce alınacak tedbirlerde, Okulların güvenliğini sağlamak üzere 4 kategori yaptık. Özellikle öğrenci sayısı fazla olan ve giriş ve çıkışlarda kavga olabilecek okulların çevresinde sıkı güvenlik önlemlerimiz bulunmaktadır. Her okuldan sorumlu 2 polis memurumuz görevlendirilmiştir. Direk okullar bir sorunla karşılaştığında bu personellerimizle irtibat kuracaklardır. Anayollara yakın olan okulların giriş çıkışında öğrencilerin karşıdan karşıya geçişinde polis memurlarımızca yardımcı olunmaktadır? dedi.

Arif Bekar; ? Köy ve Beldelerde

Okullar kontrol edilecek?

Daha sonra konuşan İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Arif Bekar ise; ?İlçemizde sorumlu olduğumuz 5 bölgede karakol bulunmaktadır. Bunlar; İlçe Merkezi, Şambayat, Suvarlı, Köseceli, Çakırhöyük, Beşyol köy ve beldeleridir. Karakol komutanlarımızla plan yaptık. Öğrencilerin giriş ve çıkışlar kontrol edilecek. Trafik timimizin ulaşamadığı yerlerde köy koruyucuları ve resmi kamu görevlileriyle irtibata geçilecek? ifadelerini kullandı.

?Servisçiler periyodik

olarak denetlenecek?

Daha sonra konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar; ?Okullarımızın tertip düzeninde taşıma, yemek, barınma ve güvenlik kamerası gibi tedbirlerin alınması, okullarımızın güvenliği ile ilgili giriş-çıkışlarda Kolluk Kuvvetleriyle de birlikte hareket ediyoruz. Taşıma ile ilgili de denetimleri periyodik olarak yapmaktayız. Taşıma Yönetmeliğine aykırı hareket edenlere gerekli yasal işlemleri yapıyoruz. Bağımlılıkla mücadele kapsamında ilçemiz rehberlik ve araştırma merkezinin çalışmaları bulunmaktadır. Okullarımızın güvenliği konusunda okullarımızda işi olmayan kişiler kesinlikle alınmayacaktır. İlgili birimlere derhal bildirilecek ve gereği yapılacaktır? dedi.

Yazar ayrıca kurallara uymayan servis şoförleri hakkında yasal işlem başlatılacağını belirterek servis araçlarının zorunlu olmadığı sürece trafiği aksatmayacak şekilde öğrenci indirip bindirmeleri gerektiğini söyledi.

Gencer; ?okul-veli-öğrenci işbirliği sağlanmalı?

Son olarak konuşan İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer ise; ?İlçemizde 9 okul inşaatı yapılıyor. Bazı okullarımızın fiziki durumları kötü ancak bu konuda elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz. Okul çevresinde okulla ilgili olmayan kişilerin uzak tutulması, gerekirse okul müdürlüklerince teneffüs arasında öğrencilerin bahçe dışına çıkarmamaları için gerekli tedbirlerin alınması, aksi durumlarda İlçe Emniyet Müdürlüğüne ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bilgi verilmesi gerek? dedi.

?Okul çevresinde Sigara

satanlar denetlenecek?

Okula yakın yerlerdeki sigara satışı yapan iş yerlerinin denetlenmesi için Belediye ile görüşüleceğini dile getiren Gencer şöyle devam etti; ?Devletimiz kendi ihtiyaçlarına göre taşıma yönetmeliğiyle ilgili çevrenin fiziki şartları, araç sayısı, araç kapasitesine göre öğrenci sayısını da dikkate alarak kuralları belirliyor. Öğrenci Taşıma servislerinde kamera sistemlerinin belirli periyotlarla Emniyet Müdürlüğünce kontrol edilmesi talimatı verildi. Sonuç olarak Okul güvenliğinin sağlanması için okul-veli-öğrenci işbirliği sağlanmalı.

?Okulların giriş ve çıkışlarında

Düzenli olarak ekip bulunacak?

Okullarda kamera sistemlerinin kurulması, Öğrencilerin akıllı cep telefonu yerine, tuşlu telefon kullanmaları, her okulda bir güvenlikçinin bulunması şart ancak şuanda devletimizin imkânları yeterli değil, taşıma servislerinin araçlarında görüntülü ve sesli kamera bulundurmaları ve bunların periyodik olarak denetlenmesi, Madde bağımlılığı ile mücadele edilmesi, okullarda çetelerin oluşmasının önüne geçilmesi, Emniyet ve Jandarmayla koordineli olarak okullarımızın güvenliği için irtibatta olmaları gerekmektedir. Okulların giriş ve çıkışlarında düzenli olarak Emniyet Müdürlüğünden bir ekibin hazır bulundurulacaktır? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor