Bugün, 19 Mart 2024 Salı

OKUL MÜDÜRLERİNE KAYNAK KİTAP UYARISI

Öğrencinin harcama kalemlerinin başında gelen ?Kaynak Kitap? konusunda İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz Okul müdürlerini uyardı. Kaynak Kitap aldırılmasının kesinlikle yasak olduğunu söyleyen Alagöz, artık bu konunun Eğitimcilerin gündeminden çıkması g

EĞİTİM 9.11.2018 16:50:29 0
OKUL MÜDÜRLERİNE KAYNAK KİTAP UYARISI

Okul müdürlerinin kapısı öğretmenlere açık olmalı

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz Başkanlığında Okul Müdürleri ile toplantı düzenledi. Toplantıda konuşan Alagöz, Kaynak kitap aldırmamaları yönünde okul müdürlerini uyardı. ?Kaynak kitap aldırılması kesinlikle yasaktır. Artık bu konu gündemimizden çıkmalıdır.?

SODES Salonunda gerçekleştirilen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürümü Ahmet Alagöz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kazım Çoban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Akdoğan ve Okul Müdürleri katıldı.

Gerçekleştirilen toplantıda Alagöz; Okul müdürlerine 2023 Eğitim Vizyon Tanıtım Toplantısında açıklanan konu başlıkları üzerinde açıklama yaptı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´un açıklamış olduğu hedefleri tüm öğretmenlerin incelemesi gerektiğini söyleyen Milli Eğitim Müdürü Ahmet ALAGÖZ, ayrıca okul müdürlerinin kapılarının sürekli öğretmenlere açık olması gerektiğini de ifade ederek, öğrencilere kaynak kitap aldırılmasının yasak olduğunu da hatırlattı.

Kaynak Kitap yerine ?Kazanım Değerlendirme Testi?ne bakılmalı

Alagöz konuşmasını şöyle sürdürdü; ?Kaynak kitap aldırılması kesinlikle yasaktır. Artık bu konu gündemimizden çıkmalıdır. Bilindiği üzere, Ölçme ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü internet sitesinde yayımlanan ?Kazanım Değerlendirme Testi´ kısmına tüm veli, öğrenci ve öğretmenlerin girip orada her ünite sonunda bitirmiş olduğu ünitelerden sınava girerek, sınav sonunda hangi konular üzerinde yeterince anlaşılıp anlaşılmadığının tespiti sağlanıyor. Bu sayede öğrencilerin gördüğü konuları ne kadar iyi kavradığı, öğretmenlerin ise öğrencilere o konuyu ne kadar anlatabildiği anlaşılmış olacaktır.

Kaymakam Gencer ile istişare toplantısı

Tüm öğretmenlerimizin sık sık zümre toplantısı yapması gerekiyor. Bunu sadece dönemlik veya yıllık olarak ele almamamız gerekiyor. Ayrıca bilindiği üzere bizim EDEB projesi çatısı altında birçok gerçekleştirmiş olduğumuz projeler mevuttur. Müzikal okullar projesi merkezde 10 okulda uygulanmaktadır. Etkili iletişim yolu drama eğitimi il genelinde uygulanıyor. İnovasyon her yerde, STEM eğitimleri, Robiyaman projesi, Kodadıyaman, gibi birçok projede kurumsal kapasitenin güçlendirilmesi başlığı altında faaliyetlerine devam ediyor. Erdemli birey değerler eğitimi başlığı altında ise, 4-6 yaş okul öncesi Kuran ve Değerler Eğitiminde Başarıyı Destekleme projesi ve Namazımı Kılıyorum Fidanımı Dikiyorum projeleri de bunlara örnektir. İl genelinde Gün Sporla Aydın, Nerede O Eski Oyunlar, Yediyaman Sanat Etkinlikleri, Gezerek Öğreniyorum, Benim Ressasım Benim Resmim´de Sosyal Kültürel Faaliyetler başlığı altında devam etmektedir" dedi. Milli Eğitim Müdürü Ahmet ALAGÖZ, konuşmasının ardından okul müdürlerinden gelen istek ve talepleri not alarak soruları cevapladı.

Yapılan toplantının ardından Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kazım Çoban ile birlikte Besni Kaymakamı Ahmet Gencer´i makamında ziyaret ederek, eğitim kurumları hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.


Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024
Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER