Okul sporları değerlendirme toplantısı yapıldı

Adıyaman’da 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı okul sporları değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

GÜNDEM 19.11.2021 09:35:00 0
Okul sporları değerlendirme toplantısı yapıldı

Adıyaman Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme ve değerlendirme toplantısında 2019 - 2020 yılının faaliyetleri değerlendirilerek, 2021-2022 döneminde gerçekleştirilecek faaliyetler ve sistemde yapılan değişiklikler hakkında antrenör ve beden eğitimi öğretmenlerine bilgiler verildi.  
Düzenlenen toplantıya Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Spor Hizmetleri Müdürü Zeynal Abidin Deneri, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hikmet Pınar, Spor Şube Sezgin Yıldırım, Okul Müdürleri ve Beden Eğitimi Öğretmenleri katıldı.  
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş açılış konuşmasını yaptı.  
Okul Sporları Teknik Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısında Adıyaman’ın geçmiş yıllara göre istatistiklerde tüm illeri geride bırakarak, genel değerlendirme tablosunda Türkiye 2.si olduğunu belirten İl Müdürü Fikret Keleş: ”Türkiye genelinde spor faaliyetlerinde büyük bir başarıya imza atan ilimizde spor faaliyetleri gerçekten Bölgenin başarı ortalamasının çok üstünde. 2019 – 2020 sezonunun da ilimizde 37 farklı branşta 186 kategoride 12 bin civarında öğrencimizin spor faaliyetlere katılımını sağladık.  2 yıldan fazla bir süredir dünyayı ve ülkemizi de etkisi altına alan salgın dolayısıyla okul sporları faaliyetlerinin yapılmadığını düşünecek olursak pandemiden dolayı ara vermek zorunda kalınan yüz yüze eğitim öğretim faaliyetlerine Eylül Ayı itibariyle yeniden başlandığını 2021 – 2022 Eğitim ve Öğretim yılında Adıyaman’da 37 branş 250 kategoride il ve ilçe olmak üzere yaklaşık 880 okul ile okul sporları faaliyetlerine başlayacağız. Yeni dönem spor faaliyetlerinde aynı başarıyı artırmak için daha fazla çalışacağız. 22 Kasım günü itibariyle okul sporları faaliyetlerine küçükler, Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde müsabakalarının başlayacak. Adıyaman’da son yıllarda artan sporcu ve Milli Sporcu sayısı kentimizi Bölgenin ve Türkiye’nin parlayan yıldızı haline getirirken, spor aynı zamanda ilimizin ulusal ve uluslararası boyutta tanıtımına da önemli katkılar sağlamaktadır” dedi. 
 Adıyaman’da merkezde 30 ilçelerde 31 olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığına ait toplam 61 spor tesisi ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından yaptırılan toplam 60 kadar Futbol, Voleybol ve Basketbol sahalarının olduğunu belirten İl Müdürü Fikret Keleş, 7’den 70’e herkesin spor yapabilmesi için bütün tesislerin 7/24 halka, sporculara ve öğrencilere hizmet verdiğini belirterek yaptıkları çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi; “İlimiz merkezi ve ilçelerimizde toplam 111 spor tesis bulunmaktadır. Bu tesislerimiz başta öğrenci ve gençlerimiz olmak üzere tüm halkımıza 7/24 hizmet vermektedir. Ayrıca ilimizde faal olarak sportif faaliyetlerde bulunan 155 spor kulübü bulunmaktadır. Amacımız, halkımızı sağlıklı bireylereler olarak yetiştirerek çocuk yaşta çocuklarımızı spora teşvik ederek kendimizi güzel bir gelecek için hazırlamak ise önce sevdiğimiz bir spor dalında açtığımız kurslara kayıt yaptırarak lisans çıkartıp spor yapan çocuklarımızın ve öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlayarak gelecekte büyük başarıla imza atan Milli sporcular yetiştirmektir. Ben büyükler spor yaptığında küçüklerinde spora 7 ilgi duyduğuna inananlardanım. Böylece çocukları spora yönlendirmek ve onları motive etmek çok daha kolay oluyor. Bu konuda çok yol kat ettiğimize inanıyorum. Özellikle tüm spor branşlarında antrenörlerimiz nezaretinde eğitim alan çocuklarımız gerek takım sporlarında gerekse bireysel spor dallarında oldukça başarılı birer sporcu olarak ilimizi katıldıkları tüm spor müsabakalarda en şekilde temsil etmeyi başarıyor.   
Yapılacak çalışmalarla, öğrencilerimizin Türkiye çapında önemli başarılar sağlayacağına inanıyorum. 2021 – 2022 eğitim öğretim yılının başta ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını ve başarılı geçmesini diliyoruz. Okul sporlarına daha fazla katılım sağlanması, çocuklarımızın sporla buluşması, yetenekli öğrencilerin ortaya çıkması ve bunları en iyi şekilde değerlendirilmesini temennisi içeresindeyiz. Yapılacak çalışmalarla, öğrencilerimizin Türkiye çapında önemli başarılar sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor