Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Optisyen Arslan Sahte Gözlüklere Karşı Uyardı

Güneşli geçen günlerin ardından güneş gözlüklerine olan ilgi artıyor. Uzmanlar ise vatandaşların güneş gözlüğü kullanılırken, kaliteli güneş gözlüklerinin tercih edilmesi gerektiğini, sahte gözlüklere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirttiler.

GÜNDEM 4.08.2017 16:13:49 0
Optisyen Arslan Sahte Gözlüklere Karşı Uyardı

Optisyen olan gözlükçüler tercih edilmeli

Güneşli geçen günlerin ardından güneş gözlüklerine olan ilgi artıyor. Uzmanlar ise vatandaşların güneş gözlüğü kullanılırken, kaliteli güneş gözlüklerinin tercih edilmesi gerektiğini, sahte gözlüklere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirttiler.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği şu günlerde vatandaşların güneş gözlüklerine olan ilgisi de artıyor. Özellikle sahte gözlüklere karşı uyarı yapan Optisyen Mehmet Ali Arslan; ?İnternet ortamından alınan gözlüklerde karşınızda muhatap olunan kimse yok, mağduriyet yaşanmaması için vatandaşlarımızın optisyen olan gözlükçüleri tercih etmesi daha sağlıklı olacaktır? dedi.

Güneş gözlüğünüz gözleriniz için

Koruyucu kalkan vazifesi görür

Güneş gözlüğünün önemine değinen Arslan; ?Atmosfer, zararlı ışınların büyük bir kısmını filtre etmesine rağmen, güneş ışığında göze zarar verecek derecede UV (mor ötesi) ve IR (kızıl ötesi) ışınları vardır. Ozon tabakasının incelmesiyle, insan cildine ve gözüne zararlı ışınlar dünyaya daha fazla miktarda ulaşmakta ve bunun sonucunda cilt ve göz sağlığımız bundan daha fazla etkilenmektedir. Bu nedenle vatandaşlarımızın güneş gözlüğü alırken daha dikkatli olması gerekir. Mümkün olduğunca internet ortamı ve işportacılardan alınan gözlüklerden uzak durulmalı? diye konuştu.

Modelini beğendiniz diye taklit gözlük kullanmayın

Sahte gözlüklere karşı uyarılarda bulunan Optisyen Arslan; ?Sağlık Bakanlığı, ithal güneş gözlükleri için sertifika mecburiyeti getirmiştir. Sahte olmayan güneş gözlüklerinin UV ışınlarını süzdüğüne dair bir sertifikası vardır. Gözlük alırken bu belge soruşturulmalı, sertifikası olmayan güneş gözlükleri alınmamalıdır. Sahte gözlükler, güneşten gelen zararlı ışınlara karşı gözü korumadığı gibi, aksine gözbebeğini genişleterek göze gelen zararlı ışınların miktarını artırıp göz sağlığını daha da bozmaktadır.

Sahte gözlük takmaktansa hiç takmamak daha iyidir. Bu nedenle, güneş gözlüğü alırken ve seçerken çok dikkatli olunması gerekir. İyi bir koruma sağlayabilmesi için güneş gözlüğünün çerçevesi de kişinin yüz yapısına uygun olmalı ve göz çevresini kapatarak, gözlere yakın durmalıdır, gözü üstten ve yandan gelen ışınlara karşı da koruması gerekir. Güneş gözlüğü takamayan küçük çocuklar için ise alınacak önlemler; güneşin çok etkili olduğu 10.00 ? 17.00 saatleri arası direkt güneşe çıkartmamak ve geniş ön siperli şapkalar kullanmak olmalıdır? ifadelerini kullandı. 


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER