Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Orta Refüj kalktı, Trafik allak bullak..!

Yaz boyunca esnafa büyük eziyet çektiren Atatürk caddesindeki asfaltlama çalışmasının ardından, yeni projede olmasına rağmen orta refüjün yapılmaması Besni Trafiğini tabiri caizse allak bullak etti.

GÜNDEM 6.11.2018 17:14:30 0
Orta Refüj kalktı, Trafik allak bullak..!

Sorun 2´li hatta 3´lü yapılan Park 

Atatürk Caddesinin Çat Camisi önünden Belediye binasına kadar olan kısmında bulunan orta refüjün kalkması Besni Trafiğinde ciddi sıkıntılara yol açıyor. Mart ayında başlayıp yaz boyunca devam eden çalışmalar sonunda asfaltlama işlemi tamamlanmış Kaldırımlar bazı yerlerde daraltılarak yol genişletilmişti. Yol genişlemesine rağmen trafiğin rahatlayacağı beklenirken tam tersi oldu. Orta refüj olmadığı için 2, hatta 3 sıralı yapılan parklar, sürücülerin sollama sırasında karşı şeridi ihlal etmesine bu ise trafikte karışıklığa neden oluyor. Köyden gelenlerin çok olduğu ya da maaş günleri bu sıkışıklık had safhaya çıkıyor.

Trafik Komisyonu çözüm bulabilecek mi?

Cadde üzerinde Parkomat bulunmasına rağmen, düzensiz, çapraz ve çift sıralı parklar yüzünden trafik akmıyor. Trafikten sorumlu ekipler de bu karmaşayla baş edemiyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan ancak Besni Belediyesinin de destek verdiği bu projede Orta refüjün neden kaldırıldığı bilinmiyor. Ancak refüjün kalkmasıyla birlikte yol birçok yerde genişledi. Yolun genişliğini fırsat bilen sürücüler ise 2.,3. Sıraya park etmekten çekinmiyorlar. Hal böyle olunca park yapılan bölgelerde trafik tıkanıyor. İlçe Trafik komisyonu Atatürk Caddesindeki Trafik sorununa bir çözüm bulabilecekmi bilinmiyor?

 


Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024
Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER