Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

OSB içindeki mülkiyet sahipleriyle toplantı yapıldı

.

GÜNDEM 10.01.2023 13:34:00 0
OSB içindeki mülkiyet sahipleriyle toplantı yapıldı

Besni Organize Sanayi Bölgesinde yıllardır çözüm bekleyen Kamulaştırma sonrası mahkemelik olan parsellerin yatırıma açılması için hak sahipleriyle toplantı yapıldı. “Sorunları taraflarla görüşerek makul bir zeminde çözmek istiyoruz” diyen Partal, Tahsisi yapılmış ancak taahhüt edilen zamanlarda yatırımlarının yapmayanların tahsislerini iptal edeceğiz."dedi. 

MAKUL BİR ZEMİNDE ÇÖZMEK İSTİYORUZ

Besni Organize Sanayi Bölgesine ilave 363 hektarlık alanın bakanlık tarafından devrinin verilmesinin ardından çalışmalara bir an önce başlamak amacıyla OSB içerisinde  bulunan ve kuruluşundan bu yana Mahkemelik olanparsellerin hak sahipleriyle toplantı yapıldı. 
Besni Kaymakamlığında düzenlenen toplantıya İlçe Kaymakamı Çağlar Partal, Belediye Başkanı E. Mehmet Emre, OSB Müdürü Doğan Kara ve hak sahipleri katıldı. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan İlçe Kaymakamı Çağlar Partal; “35 hektarlık genişleme alanında parselasyon öncesi zemin çalışmaları hızla devam ediyor. Yine OSB ve ilçemiz için önemli bir yatırım olan TEİAŞ elektrik iletim hattının yapımı devam ediyor. Besni mevcut OSB alanında da tüm parselleri yatırıma açma çabasındayız. Mevcut OSB alanında şuan için bazı parsellerde yatırımın önündeki engel kamulaştırmadan kaynaklanan sorunlardır. Bu sorunları taraflarla görüşerek makul bir zeminde çözmek istiyoruz” diye konuştu. 

TAAHHÜT EDİLEN ZAMANDA YATIRIM YAPILMAZSA TAHSİSLER İPTAL EDİLECEK

Kaymakam Partal şöyle devam etti; “Mevcut OSB konum olarak konut alanlarına yakın bir bölgede bulunuyor. Yakın olmakla birlikte OSB alanları ile konut alanlarının arsa değerleri arasında bir kıyaslama yapmak ve bu yolla OSB parsellerinin kıymetlerini takdir etmek çok yanıltıcı olur. OSB parselleri arsa yatırımı yapılacak alanlar değildir. OSB’de sanayi parsellerine sanayi yatırımları haricinde bir yapı yapılması, bunların kullanılması mümkün değildir. 
Tahsisi yapılmış ancak henüz yatırıma başlanılmamış veya inşaları yarım kalmış alanları da yakından takip ediyoruz, bu alanlarda taahhüt edilen zamanlarda yatırımların yapılamaması durumunda bu tahsisleri iptal edeceğiz. OSB’ye yatırım yapmak için sırada bekleyen çok sayıda yatırımcı var. Besni OSB’de çarklar dönüyor, mevcut OSB ve genişleme alanımızdaki yatırımlarla birlikte Besni’nin bölgenin istihdam üssüne dönüşeceğini öngörüyoruz. TEİAŞ trafo indirme merkezi, elektrik iletim hattı ve genişleme alanının OSB’ye devri gibi stratejik yatırımlarda sürekli destekleri ile Besni’nin önünü açan Sayın Valimiz Mahmut Çuhadar’a ve Milli Savunma Komisyonu Başkanımız Ahmet Aydın’a teşekkür ediyoruz” 


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER