OSB’YE İLAVE 363 HEKTARLIK ARAZİNİN DEVRİ TAMAMLANDI

.

GÜNDEM 7.12.2022 13:57:00 0
OSB’YE İLAVE 363 HEKTARLIK ARAZİNİN DEVRİ TAMAMLANDI

Mayıs ayında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onay verilen Besni OSB’ye ilave 363 hektarlık arazinin devri gerçekleşti. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan İlçe Kaymakamı Çağlar Partal; “Genişleme alanı olarak Organize Sanayi Bölgemize 363 hektarlık arazinin devri gerçekleşti, bu alanın yatırıma açılabilmesi için alt yapı çalışmalarını hızla tamamlamaya çalışıyoruz” dedi.

MEVCUT OSB’NİN 3 KATI BÜYÜKLÜĞÜNDE

Yeterli alan olmayışından dolayı bir buçuk yıl önce genişletme çalışmaları başlanan; bu kapsamda geçtiğimiz Mayıs ayında OSB’ye tahsisi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan ilave 363 hektarlık (3630 dönüm) alanın devir işlemi tamamlandı. Devri yapılan arazi hali hazırdaki OSB alanını yaklaşık üç katı büyüklüğünde bulunuyor. Devir işlemi yapılan toplantıda konuşan Kaymakam Çağlar Partal önemli bir konuya değinerek, “Bu alanın yatırıma açılabilmesi için alt yapı çalışmalarını hızla tamamlamaya çalışıyoruz.” dedi. Organize Sanayi Bölgesindeki durumun görüşüldüğü toplantı Besni Kaymakamı Çağlar Partal başkanlığında yapıldı. Mevcut OSB alanı ve genişleme alanında yapılacak çalışmaların değerlendirildiği toplantı sonunda açıklamada bulunan Kaymakam Partal şöyle konuştu.

PROBLEMLİ PARSELLERİ ÇÖZECEĞİZ

“Genişleme alanı olarak Organize Sanayi Bölgemize 363 hektarlık arazinin devri gerçekleşti, bu alanın yatırıma açılabilmesi için alt yapı çalışmalarını hızla tamamlamaya çalışıyoruz. 

Mevcut OSB alanında yatırıma alt yapı olarak hazır olmakla birlikte hukuki problemler nedeniyle tahsisini yapamadığımız sanayi parsellerimiz var, bunları çözüme kavuşturarak üretime kazandırmak istiyoruz. Yine tahsisleri önceki yıllarda yapılmış ancak henüz yatırıma başlamamış veya tasfiye olmuş şirketler var. Yeni dönemde en çok yoğunlaşacağımız konulardan bir tanesi de bu olacak.

Besni’de üretimin ve istihdamın artması için desteklerini esirgemeyen valimiz Mahmut Çuhadar’a, Milli Savunma Komisyonu Başkanı Ahmet Aydın’a ve Merinos A.Ş‘ye teşekkür ediyoruz.”


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor