Osman İsot MTAL´nin Bilim Fuarı büyük beğeni gördü

Besni Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nin 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında bu yıl üçüncüsünü düzenlediği bilim fuarı büyük ilgi gördü.

EĞİTİM 1.05.2019 12:05:42 0
Osman İsot MTAL´nin Bilim Fuarı büyük beğeni gördü

20 farklı projenin sergilendiği proje sergisine farklı okullardan öğrenciler ve bilime ilgi duyan çeşitli yaş gruplarından ziyaretçi tarafından beğeni ile takip edildi.

Proje Yürütücüsü Biyoloji Öğretmeni Funda Arslan, ?4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları ile öğrencilerin bilimsel çalışmalar gerçekleştirme konusunda teşvik edilerek bilimsel yaklaşım becerilerine katkı sağlamayı, farklı bilişsel, araştırma tekniklerinin, raporlamanın ve sunum becerilerinin tabana yayılarak öğrencilere kazandırılması, öğrencilerin işbirliği içerisinde proje hazırlama konusunda yeni ortam ve olanakların sağlanması, gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimsel çalışmaların ve bulgular yaparak, yaşayarak öğrencilere kazandırılması ve bilimsel yaklaşım becerilerinin yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

Bu ortamda ürünlerini sunan öğrenciler üretebilmenin ve ürettiklerini paylaşmanın coşkusunu ve özgüven duygusunu yaşayacaktır.

Bu anlamda okulumuzda on biri araştırma-geliştirme, onu da teknoloji-tasarım olmak üzere 20 proje hazırlandı. Bu projelerin her aşamasında 48 öğrencinin 17 danışman öğretmen nezaretinde önemli çalışmalar yaptı. Fuarımızın, tüm öğrencilerimiz için bilimin hayatımızdaki önemini kavramaya ve içlerinde ?ben de yapabilirim!? ışığını yakmaya vesile olmasını temenni ediyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor