Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

OSMAN iSOT MTAL'YE KURUL ÖZEL ÖDÜLÜ

.

GÜNDEM 26.07.2022 08:16:00 0
OSMAN iSOT MTAL

Hayırsever hemşerimiz İsotlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hakan İsot’un sponsorluğunda bu yıl ilk defa Teknofest Liseler arası elektrikli araç yarışlarına katılan Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi enerji verimliliği kategorisinde büyük başarı göstererek kurul özel ödülü kapsamında 10 bin TL almaya hak kazandı.

TÜBİTAK BAŞKANI STANDI ZİYARET ETTİ

Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Abdulkerim Ortataş ve Mucitler takımının geliştirdiği elektrikli aracı (Öncü), tüm elemeleri geçerek  19-24 Temmuz 2022 tarihleri arasında Kocaeli'nde gerçekleştirilen TEKNOFEST 2022 finallerinde Besni’ye büyük bir gurur yaşattı. Liseler arası elektrikli araç yarışlarına katılan Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi enerji verimliliği kategorisinde büyük başarı göstererek kurul özel ödülü kapsamında 10 bin TL almaya hak kazandı.
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Sayın Hasan Mandal da Teknofest boyunca kendilerine ayrılan stantta çalışmalarını sürdüren Mucitler Takımını ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Öğrencilerle bir süre sohbet eden TÜBİTAK Başkanı Mandal, takımın geliştirdiği elektrikli araç hakkında sorular sordu. Besni’den ilk defa böyle bir yarışmaya katılım olmasından dolayı mutlu olduklarını dile getiren Mandal, öğrencilere başarılar diledi.

AVŞAR: İLÇEMİZİ GURURLA TEMSİL ETTİK

Elde edilen başarı sonrası açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Nevzat Avşar ise; “Bu yıl herkesin heyecanla takip ettiği TEKNOFEST 2022 finallerinde bizde yerimizi aldık. Okulumuz Mucitler Takımının geliştirdiği 'Öncü'müz uzun yol kat ederek finallerde ilçemizi temsil etti. Okul öğretmen ve öğrencilerimizin büyük bir özveri ve çalışmayla hazırladıkları projemiz enerji verimliliği kategorisinde büyük başarı göstererek kurul özel ödülü kapsamında 10 bin TL almaya hak kazandı. Bu mutluluğu bizlere yaşatan  Mucitler Takımımıza, Öğretmenimiz Abdulkerim Ortataş'a ve bu süreçte maddi manevi desteklerini bizden esirgemeyen İsotlar Grup A.Ş Yönetim Kurulu  Başkanı Hakan İsot'a teşekkür ediyorum. Besni Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak bundan sonra da böylesine önemli bilim festivallerinde daha çok yer almak ve ilçemizin adını daha sık duyurmak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tekrardan okulumuz öğretmen ve öğrencilerini elde ettikleri bu önemli başarıdan dolayı kutluyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler: OSMAN ' KURUL ÖDÜLÜ
Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER