Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Osmanlıca Eğitim Kursu tamamlandı

20 Mart´ta 28 öğretmen kursiyerin katılımıyla Besni Mehmet Akif Ersoy Fen Lisesi´nde başlayan Osmanlıca Kursu tamamlandı.

EĞİTİM 12.04.2017 10:46:41 0
Osmanlıca Eğitim Kursu tamamlandı

Kurs ile ilgili açıklama yapan Osmanlıca Kurs Formatörü Mükremin Özer; "Hayrat Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasında 13 Nisan 2012 tarihide imzalanan işbirliği protokolü ile 81 il ve 870 ilçede Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde Osmanlıca kursları açılmıştır. Bu kurslara 7´den 70´e her yaş ve meslekten vatandaşımız katılmış ve yaklaşık 500 Bin kişi bu kurslarla başarılı olarak sertifika almaya hak kazanmıştır.

Ülkemiz genelinde başlatılan Osmanlıca öğrenme seferberliği 2014 yılı ile beraber Besni ilçemizde de hız kazanmış ve bu tarihten günümüze kadar yaklaşık 300 öğretmen ve Milli Eğitim personeli Osmanlıca Sertifikası almıştır. Son olarak 20 Mart´ta 28 kursiyer ile başlayan kursumuz 5 Nisan itibariyle başarıyla tamamlanmıştır. Bu kurs ile öğretmenlerimiz hem tarihini hem kültürünü hem de ecdadının 600 yıl boyunca geliştirdiği ve kullandığı Osmanlı Türkçesini öğrenmişlerdir. Osmanlıca hayatın bir döneminde değil hayatın bütününde bizlerden ilgi ve sevgi bekler.

Bu nedenle kursiyerlerimize Osmanlıca ile ilgili çıkan süreli yayınları takip etmelerini öneriyorum. Ayrıca Osmanlıca ile ilgili sanal ortamda hazırlanan birçok internet sitesi vb. ANDROİD, IOS uygulamalarını takip etmelerini tavsiye ediyorum.? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER