Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

OYRATLI HALKININ PROTESTOLARI SÜRÜYOR

Değirmençayı’ndaki suyun Şambayat’a taşınmasına tepki gösteren vatandaşlar son üç gündür protestolarına devam ediyor. Bugün ise Oyratlı’dan Besni’ye yürümek ve sesini duyurmak isteyen vatandaşlara polis ekipleri müdahale etti

GÜNDEM 16.04.2022 15:30:00 0
OYRATLI HALKININ PROTESTOLARI SÜRÜYOR

Şambayat’a içme suyu olarak taşınan Değirmençayı’ndaki su için boruları büyütme çalışmaları Oyratlı halkının tepkisini toplamaya devam ediyor. Geçtiğimiz Cuma günü bir kez daha Değirmençayı’nda toplanan vatandaşlar iş makinelerini durdurmak isterken jandarmanın müdahalesiyle karşılaştı. Çıkan olaylarda biber gazına maruz kalan bazı vatandaşlar Besni Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Bugün ise sesini duyurmak için Oyratlı’dan Besni’ye yürüyen köy halkı Kurşunlu Camii önünde polis ve jandarma tarafından durduruldu. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği olayda vatandaşlar Değirmençayı’ndaki çalışmaların durdurulması talebini yineledi.

Vatandaşlar, çalışmalarla birlikte Değirmençayı’nın kuruma tehlikesi altında olduğunu dile getirerek yetkilere seslendi. Uzun süre Mezbahane önünde bekleyen vatandaşlar burada oturma eylemi yaparak sorunun çözülmesi için geri adım atmayacaklarını vurguladı. Daha sonra bazı vatandaşlar ise hükümet konağı önüne gelerek protestolarını sürdürdü.


Anahtar Kelimeler: OYRATLI HALKININ PROTESTOLARI SÜRÜYOR
Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER