OYRATLI’DA HALKIN DEĞİRMENÇAYI TEPKİSİ

.

GÜNDEM 15.04.2022 09:14:00 0
OYRATLI’DA HALKIN  DEĞİRMENÇAYI TEPKİSİ

Oyratlı köyünden geçen ve vatandaşların tarımda kullandığı Değirmençayı, yıllardır Şambayat’a içme suyu olarak taşınıyor. Ancak su hattındaki boruların büyütme çalışmaları halkın tepkisine neden oldu. Suyun zaten azaldığını ve projeyle birlikte çayın tamamen kuruyacağını ifade eden vatandaşlar iş makinelerinin önünü keserek çalışmaları protesto etti. Olay yerine ise çok sayıda jandarma sevk edildi.

OLAY YERİNE ÇOK SAYIDA JANDARMA SEVK EDİLDİ

Uzun yıllardır Şambayat’a içme suyu olarak taşınan Değirmençayı’ndaki su hattında yenileme ve boruları büyütme çalışmaları başladı. Yaklaşık 10 gündür Oyratlı köyüne gidiş ve geliş yolu da kapalı bulunuyor. Boruların büyütme çalışmaları ise köy halkının tepkisine neden oldu. Dün sabah saatlerinde Değirmençayı’nda toplanan halk iş makinelerinin önünü keserek çalışmaları protesto etti. Halkın iş makineleri önünde toplanmasının ardından olay yerine çok sayıda jandarma ekipleri sevk edildi.

Taleplerini gazetemize anlatan vatandaşlar, suyun zaten azaldığını bu çalışmayla tamamen kuruyacağını dile getirdi. Vatandaşlar; “Yıllardır bu Değirmençayı’nın etrafında bahçesi ve arazisi bulunan vatandaşlarımız bu suyla tarım yapıyor. Ancak zamanla suda azalma oldu, köy halkının talebini bile zor karşılıyor. Şimdi de buradan geçen su borularını büyütmeye başladılar. Bu şekilde giderse buradaki çay tamamen kuruyacak.  Ayrıca 10 güne yakındır köyümüzün yolu da kapalı. Besni’ye gidiş ve gelişte zorluklar yaşanıyor. Yol çalışması kaplumbağa hızında ilerliyor. Biz Oyratlı köyü halkı olarak bu çalışmayı istemiyoruz” dediler.

KAYMAKAM DEMİR TALEPLERİNİ DİNLEDİ

Köylülerin protestoları öğle saatlerine kadar devam ederken Besni Kaymakamı Nazlı Demir de olay yerine gelerek vatandaşların taleplerini dinledi. Durumu Kaymakam Demir’e anlatan vatandaşlar çalışmaların durdurulmasını ve Oyratlı’nın su sorununun çözülmesini talep etti.

Kaymakam Demir ile konuşan bazı vatandaşlar; “Köyümüzde başlıca tarım faaliyetleri olarak fıstık ve bostancılık geliyor. Bu çalışma devam ederse coğrafi işaret çalışmaları devam eden Oyratlı Biberini üretemeyeceğiz. Suyumuzun ve yolumuzun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Köyümüzün gençleri her yıl mevsimlik turizm işlerine gidiyor. Onların kendi memleketlerinde kalmasını sağlayacak projeler üretilmeli. Tarım ve hayvancılık köyümüzün başlıca geçim kaynağı. Bu projeyle tarım yapmada zorlanacağız. Çalışmaların durdurulmasını istiyoruz” dediler.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor