Oyratlı'daki sorunların çözümü için toplantı yapıldı

Bir kaç gündür Oyratlı halkının büyük tepkisine neden olan Değirmençayı'ndaki çalışmaların çözüme kavuşturulması için Besni Kaymakamı Nazlı Demir başkanlığında köy halkı ile istişare toplantısı yapıldı.

GÜNDEM 17.04.2022 18:40:00 0
Oyratlı

Değirmençayı'dan Şambayat'a giden içme suyu hattındaki boru yenileme çalışması geçtiğimiz Perşembe gününden beri Oyratlı halkının tepkisini topluyor. Son olarak Besni Kaymakamı Nazlı Demir başkanlığında Besni Belediyesi, İl Bank yetkilileri, Şambayat Belediyesi, il genel meclisi üyeleri ve köy halkından temsilcilerinin katıldığı istişare toplantısı düzenlendi. 

Toplantıyla ilgili açıklamada bulunan Kaymakam Demir; "Şambayat İçme Suyu İsale Hattı boru değişimi nedeniyle Oyratlı köyümüz sınırları içerisinde yaşanan gerginliklerin çözüme kavuşturulması; vatandaşlarımızın proje ve yapılan çalışma ile ilgili doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak adına bizzat ihaleyi yapan kurum olan İl Bank’ın Gaziantep Bölge Müdürü Beyhan Hanım ve teknik heyetini davetim sonucu yaptığımız istişare toplantısında Oyratlı köyü sakinlerine proje ile ilgili teknik bilgi paylaşımı yapıldı. Toplantımızda yerel paydaşlarımız Besni Belediye Başkanı Eyyüp Mehmet Emre, İlçe Jandarma Komutanı Bariş Kara, Emniyet Müdürü İlyas Yarımağa, İl Genel Meclisi üyeleri Aydın Arslan, Halil Çiçek, Ramazan Durmus, Hacı Ali Öztekin, Mehmet Kılınç, Ak Parti İlçe Başkanı İsmail Sümer, Şambayat Belediye Başkanı Necdet ARICI ve köy halkından temsilci bir grup katılım sağladı. Toplantımızda vatandaşlarımızın çekinceleri ve talepleri üzerine istişarelerde bulunduk; yetkili ağızlar olarak köyümüze yapacaklarımızı ifade ettik. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Hiçbir sorun şiddetle çözülmez; Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir ve herkesin can ve mal güvenliği devletimizin güvencesi altındadır. Hak aramanın yolu şiddet olmamalıdır; yasal yollar herkese açıktır. Vatandaşlarımızı sağduyulu olmaya davet ediyor; provakasyonlara gelmemelerini önemle rica ediyorum" dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor