Özalp; “Dost Bildiklerim Bana ihanet etti”

GÜNDEM 24.02.2015 11:03:17 0
Özalp; “Dost Bildiklerim Bana ihanet etti”

Geçtiğimiz hafta yapılan başkanlık seçimlerinde İsmail Sümer Oda başkanı olmak isteyince ihanete uğradığını söyleyen Sabri Özalp yönetimden istifa etti.

Seçimden sonra ihanet, entrikalar..!

8 Şubat 2015 Pazar günü yapılan Besni Ziraat Odası seçimini “kazanan” Sabri Özalp, yönetim kurulunun oluşması sürecinde ihanete uğradığını, ihanet ve entrikalarla görevi devralanlarla birlikte olamayacağını belirterek Ziraat Odasındaki görevinden yaptığı basın açıklamasıyla istifa ettiğini açıkladı.

Bir diğer aday olan Aydın Doğan, seçimden önce yaptığı açıklamalarda Sabri Özalp’ın başına gelecekleri açıklamış ancak kimse yalanlamamıştı. Ziraat Odası Yönetim Kurulu’nun kendi arasında yaptığı başkanlıkm seçimlerinde Özalp yerine İsmail Sümer’in aday olması ve seçilmesi Özalp’ın istfasıyla sonuçlandı.

Özalp yaptığı açıklamasında; “Bilindiği gibi 8 Şubat 2015 Pazar günü Besni Ziraat Odası Seçimi yapıldı. Bu seçimde kamuoyunun ben de başkan adayı olarak yarıştım. Ancak seçim süreci sonrasında yapılan ihanet, entrikalar ve sonrasında yaşanan gelişmeler neticesinde kamuoyuna böyle bir açıklama yapmak zorunda kaldım.” dedi.

Çiftçimizin Emanetine Sahip çıktım

Başkanlığı süresince 120.000 TL borçla devraldığını ve bütün borçları ödeyip bütçeyi 205.000 TL kâra geçirdiğini ve çiftçinin emanetine sahip çıktığını ifade eden Sabri Özalp sözlerine şöyle devam etti. “3 Aralık 2013 tarihinden seçimin yapıldığı 08 Şubat 2015 tarihine kadar geçen 14 aylık sürede Besni Ziraat Odası başkanlığını yürüttüm. Başkanlığım süresince Besni halkının ve özelde de Besni çiftçisinin hak hukukunu gözeten onların sorunlarına azami ölçüde çözüm üreten bir dönem olarak geçirdim. Yani onların emanetine sahip çıktım.

Yine bu dönemde 120,000TL borçla devraldığım başkanlığın Besni Ziraat odasının tüm borçlarını ödedim ve oda bünyesinde bulunan Toprak Analiz Merkezimizin bölgeye hitap edecek düzeye getirdim, yıllık otalama 50,000TL gelir getiren bu merkezi ekstra tedbirlerle gelirini 110,000TL ye çıkardım. Yukarıda da belirttiğim gibi odanın 120,000TL olarak devraldığım borcu ödediğimiz gibi kasasına da 205,000TL gibi hatırı sayılır bir parayı da kasamızda bıraktık. Bu parayla ve ilave kaynaklarla yeni hizmet binasının yapımı planlanmakta idi. 

Yine bu dönemde kuruma ait aracın yakıt giderleri çevre il ve ilçelere analiz hizmeti verildiği halde daha önce 20,000TL olan yakıt gideri daha düşük rakamlara çekilmiştir. Bu hizmet aracı sadece odanın bu çalışmalarında kullanılmış, şahsi kullanılmamıştır. Yani gelirler arttırıldığı gibi, giderlerde de gerileme ve tasarrufa gidilerek çiftçimizin emanetine sahip çıktık.

İsmail Sümer’in İhanetine uğradım

Üç adayın yarışmasına rağmen seçimde kendi listesinin kazandığını yüzüne gülen ama arkasında kuyu kazan İsmail Sümer’in yönetim kurulu seçimi sürecinde gerçek yüzünün ortaya çıktığını belirten Sabri Özalp; İlçe seçim kurulundan mazbatamızı aldık sıra görev dağılımına geldiğinde; yıllardır emin bildiğimiz, seçim süresince bize destek olduğunu, birlikte olduğunu açıklayan ve sadece odanın temposunun düşmemesi için Sabri Özalp’ın yanındayım diyen İsmail Sümer bu toplantı günü Yönetim Kurulu Başkanlığına talip olduğunu açıklamış, daha önceden yapılan kulislerle de çoğunluğu sağlayarak başkan ilan edilmiştir. Seçim Süreci boyunca Sabri Özalp’ın Yanındayım diyen İsmail Sümer’in ihanetine ğradım.

Yeni oluşan bu duruma orada ilk tepki konulmuş ve bunun ihanet olduğu ifade edilerek toplantı tarafımca terk edilmiştir. Geçen bu süre zarfında tavır değişikliği görülmediğinden; tarafımca kamuoyunu bilgilendirmek,  Besni çiftçisinden hesaplanmayan ve tamamen güvene dayalı yanıltıldığım ve bundan dolayı bize güvenip sandık başına gelen delegeden emanetlerine sahip çıkamama adına özür diliyor ve Besni Ziraat Odasındaki görevimden istifa ediyorum.”

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor