Özbay Muhtarlık Sürecini Değerlendirdi

30 Mart 2014 Yerel seçimlerinde Yeni Besni Mahallesinden muhtar seçilen Veysel Özbay 3 yıllık görev sürecini değerlendirdi.

GÜNDEM 5.05.2017 18:45:06 0
Özbay Muhtarlık Sürecini Değerlendirdi

Göreve geldikleri günden beri birçok çalışmayı hayata geçirdiklerini belirten Muhtar Özbay şunları söyledi; ?30 Mart 2014 tarihinde bu güne kadar Yeni Besni mahallesine yeni bir bakış yeni bir sistemle hizmet etme anlayışı ile söz verdiklerimizi yapıyoruz. Toplumsal refahın anahtarı her kesime eşit mesafede hizmet etmektir.

Besni Belediyesi fen işleri müdürlüğü ile koordineli çalışarak Yeni Besni Mahallesi eski Adıyaman yolu zirai donatıma kadar 4050 metre kare kilitli taşı döşettik ve yol boyu ağaçlandırma yaptık. Yeni Besni Mahallesi Kızılcapınar yolunu 1500.  Metre kare kilit taşı ile döşettik. Yeni Besni Mahallesi Merinos Caddesinin 3050 metre karesini kilitli taşla döşettik. Yeni Besni Mahallesi Öztaş sokağını 660 metre kare kilitli taşla döşettik.

Yeni Besni Mahallesi taş ocağı bölgesine bir taziye evi dedik ve bir hayırsever vatandaşımız tarafında yapılarak hizmete açılmıştır. Bu hayırsever vatandaşımıza ve öncülük yapan değerli Mustafa Baba Beye teşekkür ediyoruz.  Yeni Besni mahallesinde 35 yıldır kangren haline gelen alt yapısını yapıyoruz.

Bu güne kadar yönetici olamayıp idarecilik yapanların bir dilekçesi dahi bulunmamaktadır. Yeni Besni halkına hizmet yerine hep tepeden bakılmıştır ve şimdi biz Yeni Besni Mahallesinde köhne diye tabir edilen eski yapıyı yeniliyoruz.  Tuğsuzlar camii sokağında 160 metre alt yapıyı değiştirdik. İnönü Caddesi ve Kavuncu Oğlu Caddesinin bir bölümünün alt yapısını yeniliyoruz, 40 metre Narinler Caddesi alt yapısını tamamen yeniliyoruz, 300 metre Kurdini Bölgesinde ara sokaklarda dahil olmak üzere 240 metre olmak üzere toplamda ise 840 metre alt yapı çalışması Besni Belediyesi ve fen işleri müdürlüğü ile koordineli çalışmalarımız sonucu yapılıyor.

Yine mahallemizde bulunan Atatürk Caddesi, Taş Ocağı Caddesi, Dilsizler Sokak, Tanrıöver Caddesi, Hatipoğlu Sokak, Özgür Bulut Sokak, Mutlu Caddesi, Eski Hamam Caddesi, Balkaya Caddesi, İnönü caddesi, Narinler caddesi,   Tuğsuzlar Camii Sokak ve Kavuncuoğlu caddesi ve eski Adıyaman yolunun bir kısmına doğalgaz çekimi tamamlandı. Eksik kalan yerlere de Besni Belediyesi fen işleri müdürlüğü ile koordineli çalışarak bu yıl Yeni Besni Mahallesinde doğalgaz çekilmedik sokak bırakmayacağız inşallah mahallemizde doğalgaz çekimi yapılan yerlerde meydana gelen tamiratların %98´i yapıldı ve bu yıl içerisinde yapılmadık yer kalmayacak.

Yeni Besni mahallesinde bulunan Besni Eğitim Vakfı ilköğretim okulu karşısına 1400 metre kare Besni belediyesi Kaygususlar çocuk oyun parkının temelini Besni belediyesi park ve bahçeler müdürlüğü tarafından içerisinde 1 adet futbol sahası, 1 adet çocuk oyun grubu ve spor aletleri, yeşil alanlar 2017 yılında hizmete açacağız.

Besni´nin aşağı şehirden taşınması ile imara ilk açılan mahallesi Yeni Besni Mahallesidir. Besni´nin en güzel ve en büyük mahallesi olan mahallemiz son 25 yıldır hizmetten yoksun bırakılarak kendi kaderine terk edilmiştir. Yeni Besni Mahallesi Besni´nin ticari ve ekonomik olarak da beynidir ve lokomotif görevi görmektedir.

30 Mart 2014 tarihinde biz seçildikten sonra sistemi değiştirerek hizmete dayalı yeni bir sistemi uygulamaya koyduk. Eski ve köhne hizmet anlayışı olmayan, bana değmeyen yılan bin yaşasın mantığını ve halka hizmeti hakka hizmettir olarak görmeyen yapıyı ve vesayet sistemini yıkarak insana hizmeti ön plana çıkardık. Bunun için ki Yeni Besni mahallesinde heyelanı nasıl önleriz diye AFAT Genel Müdürlüğüne, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına, Başbakanlığa ve Sayın Cumhurbaşkanımıza, dosyalar halinde ilettik ve bu yazışmalar doğrultusunda Adıyaman Valiliği İl Afet Müdürlüğünce gelen jeoloji ve inşat mimar mühendislerinin tutuğu rapor doğrultusunda çalışmalarımızı hızlandırdık. Besni Belediyesi ile koordineli çalışarak 4 defa heyet getirerek Yeni Besni Mahallesi heyelanı ile ilgili rapor 26 Aralık 2014 tarihinde tutuldu. Bu raporda yer alan maddeleri başta alt yapı olmak üzere gerçekleştiriyoruz. Bu raporda yer alan maddelerin %90´nı yapılmıştır. Yeni Besni mahallesinin heyelandan çıkması için son aşamaya gelinmiştir. 

Muhtarlık biriminin sadece mühür vurma makamı olmadığını yaptığımız hizmetlerle kanıtlıyoruz. İdareciler yönetici olamaz, idareci sorunları tespit edemez ve sorunlara çözüm üretemez biz diyoruz ki biz idareci olmaya değil yönetici olmaya ve halka hizmet etmeye halkın içinde olarak sorunları çözmeye geldik? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor