Öztürk; ?2017, Çalışmalarımızın Meyvesini aldığımız yıl olacak?

Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, gazetemizi ziyaret ederek devam eden çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Öztürk ziyarette; 2017 yılının Besni için tamamen hizmetin yoğunlaştığı, hareketliliğin arttığı ve yapılan çalışmaların meyvesinin alındığı bir

GÜNDEM 23.06.2017 18:18:46 0
Öztürk; ?2017, Çalışmalarımızın Meyvesini aldığımız yıl olacak?

Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, gazetemizi ziyaret ederek devam eden çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Öztürk ziyarette; 2017 yılının Besni için tamamen hizmetin yoğunlaştığı, hareketliliğin arttığı ve yapılan çalışmaların meyvesinin alındığı bir yıl olacağını vurguladı.

 Belediye Başkanı İbrahim Öztürk gazetemizi ziyaretinde devam eden çalışmaları kamuoyuyla paylaşarak bu yılın verimli bir yıl olacağını ifade etti.

Başkan Öztürk açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; ?2017 yılı Besni için tamamen hizmetin yoğunlaştığı, hareketliliğin arttığı ve yapmış olduğumuz çalışmaların artık meyvelerini gördüğümüz bir yıl olacak.

Bu süre içerisinde birçok proje takip edildi, ihaleleri yapıldı ama artık bunların tamamen vatandaşın hizmetine sunulduğu aşamaya getirme faaliyetlerini artırdık. Kısaca yaptığımız faaliyetle ilgili bilgiler verdikten sonra Ankara´da yaptığımız bazı temaslarla ilgili de bilgi aktarmaya çalışacağım.

Spor Sahaları İnşaatları Başladı

İlçenin her mahallesine yapılması planlanan spor tesisleri ile ilgili çalışmaların başladığını söyleyen Öztürk; ?Bütün mahallelerde, okullarda yapmayı planladığımız spor tesisleriyle ilgili bir çalışmamız vardı. 2 milyon 300 bin liralık bir bütçeyle şuanda müteahhit firma futbol, basketbol ve voleybol sahaları yapmak suretiyle bütün mahallelerde inşaatlara başlamış durumda. İnşallah bir dört ay içerisinde Besni spor şehri bir hüviyete kavuşacak, çocuklarımız caddede sokakta top oynamaktan kurtulacak? dedi.

?Kavşak ve Bulvar Çalışmalarımız

Hızla Devam Etmekte?

Kavşak ve bulvar çalışmalarının hızla devam ettiğini aktaran Öztürk; ?Malum kavşaklar ve bulvarlarla ilgili çalışmalarımız hızla devam etmekte. Karayolları bayramdan sonraki yapacağımız çalışmalarla, yol açmalar, bulvar çalışmaları, enerji alt yapı çalışmaları ve refüj çalışmaları hızla devam etmekte. Gerek Gaziantep-Besni girişi, gerek Adıyaman-Besni girişi, gerekse de Gölbaşı-Besni girişi bölgelerinde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.

Malum Belpınar mevkiinden yeni hastane sapağına kadar olan anayol güzergahımızı, Atatürk Caddemizi komple yeniden sıcak asfalt yaptıracağız. Bu sıcak asfalta ilgili çalışmada kaldırımlar, aydınlatmalar yenilenecek ve refüjle ilgili çalışmalarımızı değerlendireceğiz. Ama kaldırımlarıyla, aydınlatmalarıyla alt yapısını da tamamlamak suretiyle yeniden yapılmış modern bir şehre giriş hüviyetine inşallah kavuşturacağız. Eski hastanenin altındaki hepimizin içini huzursuz eden yapıları da inşallah 10-15 gün içerisinde kaldırmış olacağız. İstimlak çalışmaları bitti, alan tamamen belediyemize geçti, orada da bulvar çalışmalarımızı devam ettireceğiz? diye konuştu.

Kozluca Deresinde çalışmalar başladı

Kozluca Deresinin ıslahı ile ilgili çalışmalara başladıklarını belirten Başkan Öztürk açıklamalarına şöyle devam etti; ?Kozluca deresiyle ilgili bir çalışmamız vardı. Biz bir senedir uğraşıyorduk, sağ olsun Bakanımız vekillerimizin aracılığıyla bu konuda bize destek verdi. Müteahhit firma şuan çalışıyor. Yaklaşık 3 milyon 350 bin TL civarında bir maliyetle Kozluca deremizin en üst noktasından başlamak suretiyle mezbehanemizin olduğu güzergaha kadar çalışmalar şuanda devam etmekte? dedi.

Dış cephe çalışmaları

2014 yerel seçimlerinde iddia ettiği projelerden biri olan Dış cephe düzenleme çalışmalarının startını verdiklerini ifade eden Öztürk; ?Çarşı, Pazar düzenlemeleriyle ilgili iddia ettiğimiz bir çalışma vardı. Oduncu pazarında yaklaşık bir aydır çalışmamıza başladık. İnşallah Şire pazarımız ve dışa bakan tarafını da dahil etmek suretiyle bu yıl bu çalışmayı yaparak çarşımıza ciddi bir heyecanı kazandırmış olacağız. Dış cephe düzenlemesiyle, kepenkleri, güneşlikleri ve giydirmeleriyle birlikte modern bir çarşı standardına kavuşturacağız. Bizim bu konuda ki derdimiz, çarşıya pazara bir heyecan ve hareket gelsin, ticaretimiz canlansın, esnafımızın yüzü gülsün? şeklinde konuştu.

 

Kongre Merkezi önümüzdeki yıl teslim

Besni için önemli projelerden biri olan kongre merkezi için de çalışmalara başladıklarını aktaran Belediye Başkanı İbrahim Öztürk; ?Diğer bir önemli projemizde, üzerinde uzun bir süre çalıştığımız, mutabakatını sağladığımız ve ihalesini yaptığımız kongre merkezi projesi. kongre merkezi projesi de 5 milyon 600 bin TL civarında bir maliyetle arsa bedeli dahil olmak suretiyle ihalesi sonuçlandı. Arsayı Karayolları Genel Müdürlüğünden 330 bin TL´ye aldık. 5 milyon 200 bin TL civarında da binanın yapım maliyeti var. Müteahhit firmaya yer teslimi yapıldı. İnşallah bizim duamız önümüzde yıl Ramazan ayı girmeden biz bu projeyi memleketimize kazandırmış olacağız. İçerisinde cep sinemalarıyla, konferans salonlarıyla, kafeteryalarıyla büyük bir sosyal kompleks olarak Besni´ye uzun yıllar sosyal, kültürel anlamda hizmet verebilecek bir tesisi memleketimize kazandırmış olacağız? dedi.

Ankara Temasları

Projelerle ilgili Ankara´da çeşitli temaslarda bulunan Öztürk şöyle devam etti; ?Geçen hafta Adıyamanlılar Vakfımızın ilçelerdeki vakıflar için düzenlediği bir iftara belediyemizin yürütmüş olduğu çalışmaları takip amacıyla orada bulunduk. İlk etapta kentsel dönüşümle ilgili bizim koyduğumuz çok ciddi bir hedef var. Şehirdeki değişimi yakalatacak, değişimi yaşatacak ve şehre bir heyecan katacak kentsel dönüşüm projesi var.

Malum bunun Bakanlar Kurulu kararı çıkmış, yaklaşık maliyetleri onaylanmış, firma çalışmalarını yürütmekte, bununla ilgili proje tamamlanmakta. Biz bu projenin kabul edilmesi ve artık vatandaşla görüşüp bu projeyi halka ilan etme aşamasına gelebilmek için Mekânsal Planlama Genel Müdürümüze ilgili firmayla giderek projenin kabul edilmesiyle ilgili yaklaşık bir buçuk saatlik bir toplantı yaptık. Proje üzerindeki çalışmaları tamamladık ve mutabakatı sağladık. İnşallah ben ümit ediyorum bu hafta içerisinde bu projemiz Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğünde onaylandıktan sonra biz çalışmalarımıza daha da bir hız vererek kentsel dönüşüm çalışmasını yoğun bir şekilde yürüteceğiz? diye konuştu.

Besni Üzümü Patentine Kavuşuyor

Besni üzümünün patenti için ciddi bir çalışma yürüttüklerini ve muhtemelen önümüzde ki ay patenti alacaklarını ifade eden Başkan Öztürk; ?Ankara´da yapmış olduğumuz diğer bir görüşme de, yaklaşık dört yıldır Besni Üzümünün patentiyle ilgili bir çalışmamız var. Dosya gitti geldi, iptal oldu, yeniden dosya açıldı. Şuanda patent verilmek ve onaylanmak üzere dosyamız tamamlandı. Eksiği kalmadı, raporları bitti.

Burada Gölbaşı Belediyemizin de üzümle ilgili bir patent müracaatı var. Patente burayı dahil edelim şeklinde arada bazı çelişkiler yaşandı. Bizde TBMM Başkanvekilimiz Ahmet Aydın Bey, Patent Enstitüsü Daire Başkanı Habip Asan Bey ve ilgili daire başkanlarıyla yaptığımız görüşmelerde Gölbaşı Belediyesinin de hakkının zayi edilmesi istemeyiz, o yüzden onları da mutlu edecek bir formül arayışı içerisinde olduk. Sonuç olarak ise Gölbaşı Üzümünün tescili ayrı çıkacak, Besni Üzümünün tescili de Besni Belediyesinin müracaatı doğrultusunda ayrı çıkacak. İnşallah ümit ediyorum ki Besni üzümünün patentini almak suretiyle artık bunun uluslararası düzeyde tanıtılması ve pazarlanmasını sağlamış olacağız? dedi.

Erkenek İçme suyu Çalışması

Son olarak Erkenek İçme Suyu çalışmaları hakkında da bilgiler veren Öztürk açıklamalarını şu ifadelerle tamamladı; ?Yapmış olduğumuz diğer bir önemli görüşme de, biz malum Erkenek Suyuyla ilgili yaklaşık 3 yıldan beri bir çalışma yürütmekteyiz. Proje ihalesi yapıldı, bir buçuk yıldır projesi devam ediyor. Projesi de önümüzde bir 10 gün içerisinde tamamen bitirilmiş olacak, bundan sonra da biz acilen önümüzdeki yıla sarkıtılmadan proje ihalesi yapılmasıyla ilgili girişimlerimiz olmuştu. Biz bu hususta da Orman ve Su İşleri Bakanlığı müsteşarımız genel müdüre ve daire başkanına gerekli ihale hazırlıkları talimatını verdi. Acil ek yatırım programına konulması için talep yazısını göndertti. İnşallah proje biter bitmez, ihaleye çıkılma aşamasıyla eş zamanlı olarak değerlendirmiş olacağız? dedi.

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor