Bugün, 19 Mart 2024 Salı

ÖZTÜRK: GÖREV VERİLİRSE BESNİMİZİ LAYIK OLDUĞU YERE TAŞIYABİLİRİZ

Besni Belediye Başkan adaylığı için Ak Parti´de ilk müracatı yapan Mali Müşavir Cevdet Öztürk, Besni´yi layık olduğu yere taşıyabilmek için bu göreve talip olduğunu söyledi. Öztürk; ?İnşallah mahalli idareler konusunda insanların layık olduğu hizmeti bu c

SİYASET 9.11.2018 17:17:47 0
ÖZTÜRK: GÖREV VERİLİRSE BESNİMİZİ LAYIK OLDUĞU  YERE TAŞIYABİLİRİZ

Fırsat verilirse mükemmel bir şekilde yönetebiliriz

31 Mart´ta yapılacak olan Mahalli idareler seçimleri için aday adaylık süreci devam ediyor. Ak Parti´de ilk adaylık müracaatlarını almaya başladı. İlçemizin sayılı esnaflarından Yeminli Mali Müşavir Cevdet Öztürk dün aday adaylığı başvurusunu yaptı. Başvuru formunu İlçe başkanlığına teslim eden Öztürk, Görev verildiği takdirde Besni´yi layık olduğu yere taşıyabileceklerini söyledi.

Çok sayıda vatandaşta Öztürk´e destek vermek için Ak Parti ilçe binasına geldi. ?İnşallah bize fırsat verilirse bunu mükemmel bir şekilde ilçemizde yapabileceğimize inanıyorum.? diyen Öztürk, ?Bizde bu verimliliğimizi en güzel şekilde ilçemizde kullanmak istiyoruz. İnşallah Besnimizi layık olduğu yerlere taşıyabiliriz diye düşünüyorum. Besnimizi bu zaman kadar zihnimizde canlandırdığımız yıllardır kaygısını çekmiş olduğumuz bir şeyler için İnşallah bize fırsat verilirse bunu mükemmel bir şekilde ilçemizde yapabileceğimize inanıyorum. Rabbim çıktığımız yolda İnşallah bizi hayırlı bir şekilde bu yürüyüşü kutlu kılar. Bugün buraya kadar bana destek olmak için gelen herkesin ayağına sağlık teşekkür ederim? dedi.

Temel amaç ve gayemiz en güzel şekilde insanlara hizmet getirebilmek

Burada bir konuşma yapan Öztürk şunları söyledi. ?İnşallah, Allah nasip ederse bir sürecin başlangıcının ilk noktasında başlayarak, İnşallah Allah´ın izniyle dostlarımızın da çalışmalarıyla bu sürecin içerisine girdik. Temel amaç ve gayemiz hakkaniyet ölçüsünde insanlara liyakatla, Hak´ka uygun, adalet mefhumuyla en güzel şekilde insanlara hizmet getirebilmektir. Çünkü insanın odağında bulunması gereken, yollar, taş duvarlar değil, insanın odağında bulunan insandır. Öğretmen, Vali, Kaymakam, siyasi parti insan için çalışır. Yani velhasıl kelam hepimizin odağında insan vardır. İnsan büyürse oturduğu mekan güzelleşir, insan gelişirse oturduğu mekan daha yaşanılır bir hale dönüşür. Eğer bunu en güzel şekilde insanın varlığının mükemmelliği ile beraber yapacağımız hizmetleri de o paralellikte götürdüğümüz zaman o zaman insanlarımız insanca yaşayabilme olanaklarına sahip olur.

Eğer biz insanlara insanca muamele yapmadığımız zaman, onları eşyaların önüne mahkum ettiğimiz zaman, bir eşyanın karşısında onu küçük düşürdüğümüz zaman bizim o insana vermiş olduğumuz değerin ne kadar acize düşürecek bir konum olur. Bu Allah nezninde Allah´a en ağır gelen bir unsurdur. Çünkü Allah insan için eşrefi mahlukat yani yaratılmış en şerefli varlık, yeryüzünde görmüş ve görebileceğiniz en şerefli varlık. Bu varlığı küçük düşürmeye, acze düşürmeye, hizmetten mahrum bırakmaya hiçbir kulun ne hakkı vardır ne haddi vardır. Çünkü Allah onu o mertebede yaratmıştır. Bizde bu düşünce ve bu çalışma gayreti içerisinde Allah´ın izni ile insanlara insanca muamele etme fikri, ilmi, zikri, bilimi ne olursa olsun hizmete layık olan kim varsa hizmeti onun ayağına kadar götürmek istiyoruz. Allah kuluna bu şekilde hizmet edilmesini tavsiye etmiyor, emrediyor.

İnsan kendi güzellikleriyle ve hemcinsleriyle insandır. Her canlı kendi varlığını yansıtır. Şimdi siz hiçbir hayvan için kendi fıtratının dışına çıkmış diyebiliyor musunuz? Fakat bunu tek bir varlık insan için diyebiliyoruz. Eğer insan en kötü konuma girdiği zaman diyoruz ki vahşi hayvandan daha tehlikeli niye çünkü fıtratını terk ettiği için.

İnşallah bizler de en güzel şekilde insanların layık olduğu hizmeti gerek mahalli idareler konumunda olsun gerekse şahsi idari konumlar içerisinde olsun, gerekse bu camiayla birlikte bunu en güzel şekilde zirveye taşıyacağımıza inanıyorum. Çünkü kafamızın arkasında ki ile kafamızın önünde ki plan program aynı, kafamızın arkasında ne varsa önünde de o var. Dolayısıyla hizmet endeksli yola çıktığımız için Allah´ın izni ile Ankara´da ki yönetici ve idarecilerimiz takdir ederlerse bu görevi bize tevdi ederlerse en güzel şekilde hep beraber arkadaşlarla bu işi canı gönülden götüreceğimize inanıyorum.

İnsanın yapamayacağı ve insanın başaramayacağı hiçbir olumsuzluk yoktur. Çünkü Allah insanı kendi yükünden fazla bir yük ile imtihan etmiyor ve dolayısıyla bu denizleri durduranlar, denizlerin önüne dalga vuranlar, dağları yerlerinden oynatanlar, hep insanlardır. Demek ki yapabilme kabiliyeti ve fiziki yeterliliğe, zihniyete sahip olduğundan dolayı.

Bizde bu verimliliğimizi en güzel şekilde ilçemizde kullanmak istiyoruz. İnşallah Besnimizi layık olduğu yerlere taşıyabiliriz diye düşünüyorum. Besnimizi bu zaman kadar zihnimizde canlandırdığımız yıllardır kaygısını çekmiş olduğumuz bir şeyler için İnşallah bize fırsat verilirse bunu mükemmel bir şekilde ilçemizde yapabileceğimize inanıyorum. Rabbim çıktığımız yolda İnşallah bizi hayırlı bir şekilde bu yürüyüşü kutlu kılar. Bugün buraya kadar bana destek olmak için gelen herkesin ayağına sağlık teşekkür ederim.?


Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024
Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER