Öztürk; “Halk mağdur olmasın diye kiralama ihalesi yapacağız”

GÜNDEM 19.07.2014 12:30:33 0
Öztürk; “Halk mağdur olmasın diye kiralama ihalesi yapacağız”

Mahkeme kararıyla 10 adet şehiriçi dolmuş hattının iptal edilmesinin ardından mağdur olduklarını söyleyen hat sahiplerinin açıklamalarına Başkan Öztürk’ten cevap geldi. Gazetemizi ziyaret eden Başkan Öztürk, On adet şehir içi dolmuş hattının iptal edilmesinin ardından, dolmuş sayılarının yetersiz olduğu ile ilgili, vatandaşın ciddi bir tepkisiyle karşılaştıklarını ifade etti.

Belediye olarak konuyu temyize taşıdıklarını ve yürütmeyi durdurma talep ettiklerini söyleyen Belediye başkanı İbrahim Öztürk “Belediye olarak mahkeme kararı sonuçlanana kadar gerekirse, buradaki on adet hattımızda kiralama yapmak suretiyle çalıştırmak planlamasındayız.” dedi.

Haksız rekabete yol açtığı düşüncesiyle iptal edildi

Belediye başkanı İbrahim Öztürk şöyle konuştu. “Malumdur Besni Belediyesi’nin 2012 yılında yapmış olduğu 10 adet durak ihalesi mahkeme kararıyla iptal edildi. İptal edilme gerekçesi, ihtiyacın olmadığı kanaatiyle mahkeme bunu iptal etmişti, yani 30 tane yeterli 10 taneye ihtiyaç olmadığını belirterek, haksız rekabete yol açtığı düşüncesiyle iptal edildi. Tabi burada manidar olan ise ihale yapıldıktan yaklaşık bir buçuk yıl sonra dava açılmış ve bu konuyla ilgili de haklı gerekçeler vardı. Yetkiyle alakalı, kanuni işlem ile alakalı hiçbir sıkıntı yok sadece sebep, ihtiyaç olmadığı düşüncesiydi.”

Yeterli delil ve belgeleri oluşturmuştuk

Belediye olarak ihtiyaç olduğuna dair yeterli delil ve belgeleri oluşturduklarını belirten başkan Öztürk, “Belediye olarak konuyu temyize taşıdık yürütmeyi durdurma talep ettik. Yürütmeyi durdurma talep ederken de aynı zamanda bu temyiz müracaatımızı duruşma da talep ettik, yani duruşmanın olması suretiyle gidip bu konuda ki haklılığımızı sözlü olarak da savunmak adına, biz en iyi hazırlığı yaparken avukat arkadaşlarımızda, idaricilerimizde bunun belediye lehine sonuçlanacağına inanıyoruz.” dedi.

Mahkeme kararını uyguladık

Mahkeme kararını uygulamak zorunda olduklarını belirten Öztürk şöyle devam etti. “Bunun yanı sıra mahkeme kararı, yapılan işlemi, ihaleyi ve kararı iptal etmesi doğrultusunda mahkeme kararını uygulamamız gerektiği hesabıyla, biz o 10 tane arkadaşımızı, hemşerimizi şu anda bekletmek, faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldık. Malum kooperatif de durdurması yönünde mahkeme kararını gerekçe göstererek müracaatlarda bulundular, bizde mahkeme kararını uygulamak durumunda olduk.”

On adet hattımızı kiralayarak çalıştıracağız

Dolmuş sayılarının yetersiz olduğu ile ilgili, vatandaşın ciddi bir tepkisiyle karşılaştıklarını ifade eden Öztürk, “Şu anda görüyoruz ki bütün halkımızın dolmuş sayılarının yetersiz olduğu ile ilgili, ciddi bir tepkisiyle karşılaşıyoruz. Bunun yeniden düzeltilmesi yönünde bizde mahkeme kararı sonuçlanana kadar gerekirse, burada ki on adet hattımızda kiralama yapmak suretiyle çalıştırmak planlamasındayız. Bunun ile ilgili de yetkili kurumlardan, kuruluşlardan görüşlerimizi tamamlayarak biz, mahkeme kararı sonuçlanana kadar halkımızın mağdur olmaması, sıkıntıya girmemesi, aşırı izdihamla karşılaşıp taşımada sorunlar yaşamaması düşüncesiyle, biz bunu mahkeme kararı belli olana kadar, mağduriyeti gidermek adına biz kiralama ihalesi yapmak suretiyle faaliyeti devam ettireceğiz.”

Yargıya taşındığında konu savunulmamış 

Öztürk açıklamasını şöyle tamamladı. “Biz bu husus da belediye lehine ya da aleyhine sonuçlanan, bu mahkeme kararını düzeltmeyle ilgili her türlü gayret ve mücadelenin içerisindeyiz. Ben ümit ediyorum ki idari mahkemesinde yargıya taşındığında konu ciddi manada savunması yapılamamış, konu detayıyla mahkemeye intikal ettirilememiştir. Bu görmüş olduğunuz eksiklikleri de telafi ederekten, biz bunun tekrar kamu lehine sonuçlanacağına da inanıyoruz, bu husus da çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

 
 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor