Öztürk iddialara cevap verdi

Besni Belediye Başkanı E. Mehmet Emre´nin 31 Mart seçimlerinin ardından Belediyedeki durum üzerine yaptığı açıklamalar ve Müfettiş raporunun kamuoyuna yayınlanmasının ardından iddialara ilişkin eski başkan İbrahim Öztürk açıklama yaptı.

SİYASET 2.07.2019 12:15:26 0
Öztürk iddialara cevap verdi

Gazetemizi ziyaret ederek iddialara cevap veren Öztürk, Besni Belediyesinin borcunun Gölbaşı, Kahta gibi çevre ilçelere göre çok düşük olduğunu bunun üzerinden politika yapılmasını doğru bulmadığını söyledi.

Öztürk açıklamasında şöyle konuştu: ?Malum Besni halkı 31 Mart 2019 tarihi itibariyle yerel yönetim hizmetlerinde yeni bir dönemin başlangıcını tayin etti. Malumdur şahsım olarak aday olmadım. Bir seçim süreci yaşandı ve Besni halkı kararını verdi. Sonuçta bizim gibi yetkililer geçici memleket kalıcıdır. Memlekete güzel hizmetlerin olmasını temenni ediyoruz. Sonuçta Besni bizim memleketimiz ve hizmetin en iyisine layık.

Ama yaklaşık üç aydır belediyeyi devrettiğimiz süre içerisinde yapılanlara ve izlenilen yollara bakıldığında bazı konularda üzülmemek elde değil. Hele ki Besni´de belediye seçimi yaşandığı sırada ben bu konuda kesinlikle Sayın Cumhurbaşkanımızı suçlamıyorum ama sırf seçim kazanabilmek için, seçimi kendi lehlerine çevirebilmek için şahsım çok önemli değil ama memleketimizin en büyük değeri olan Erdemoğlu Ailesinin hakkında yanlış bilgiler götürerek Cumhurbaşkanımızı yanıltarak, sırf seçimi kazanmak uğruna Besni´de huzursuzluğa dönüşecek şekilde bir seçim yolu izlemek Besni´ye yakışmadı.
Çünkü Erdemoğlu Ailesi seçimle, siyasetle bir alakası olmayan siyaset üstü kişiliğe sahip bir aile, rahmetli Mehmet Amcamızın Besni adına devrettiği bayrağı onurla, şerefle daha iyi seviyelere taşıyarak memlekete hizmet eden evlatları var. Onlar bizim gurumuz ve şerefimizdir. Biz onlara ne kadar teşekkür etsek azdır ve Türkiye´de bunun örneği yok, elbette hayırsever çoktur ama bunun gibisini Türkiye´de bulmak mümkün değildir. Hem memleketteki hizmetleri hem garip gurabayı takip edeceksin hem de memleketin eksik olan hizmetlerine katkıda bulunacaksın ve bunları yaparken siyasetle ilgileri olmaz hep memlekete katkı yaparlar. Bunları yaparken bunu siyasetle bağdaştırmak, seçimle bunu örtüştürmeye çalışmak bana göre en büyük haksızlıklardan bir tanesidir.

Erdemoğlu Ailesi hayırlarını 20-30 yıldır yapıyor yeni yapmıyor. Her zaman yapıyor ve tanımasa bilmese de herkese yapıyor. Ama Cumhurbaşkanımıza bizden belediyeyi kazanan Belediye Başkanıyla beraber, oysa ben 2014 yılında Saadet Partisinden kazanmıştım ama ben kendi derdimde değilim, ben ünlü bir işadamıyla beraber seçimde para dağıtılıyor şeklinde Erdemoğlu Ailesinin Cumhurbaşkanı nezdinde yıpratılması, adının olumsuz bir şekilde anılması hiç hoş olmadı. Ben yalan yanlış bir şekilde Cumhurbaşkanımızı yanıltanları kınıyorum.

Şimdi biz Besni´de Eğitim Bayramını 20 yıldır yapıyoruz. Sürekli de ulusala duyurmaya çalışıyoruz, çünkü Türkiye´de tek eğitim bayramı yapan ilçe Besni, biz bu seçim dolayısıyla Besni´yi tanıttığımız kadar 20 yıldır yaptığımız Eğitim Bayramıyla Besni´yi tanıtamadık. Böyle olumsuz bir şeyle anılması hoş olmadı. Biz eğitimiyle, üzümüyle, kültürüyle, girişimciliğiyle tanınan bir şehiriz. O yönümüzle değerlendirilmemiz gerekiyorken yanlış ve yalan bilgilerle Cumhurbaşkanının bu şekilde yanıltılması ve memleketin medarı iftarı olan bir ailenin bu şekilde yıpratılmaya çalışılması hakikaten çok üzücü.
Ama artık olan oldu, bir şekilde seçim bu şekilde sonuçlandı artık bundan sonrasına bakmak lazım. Biz hiçbir şekilde ön yargılı bakmıyoruz. Memleketteki hizmetlerin tamamlanması, yeni hizmetlerin memlekete sağlanmasıyla ilgili fikrimizle, tecrübemizle, geçmişteki girişimlerimizin tamamlanması doğrultusunda biz her türlü yardıma katkıya varız. Belki bize ihtiyaçları da olmayabilir ama bu memlekette yaşayan yine bizleriz o yüzden buraya bir çivi çakıldığında buda bizi mutlu edecektir.

Şimdi kamuoyunda bir teftiş raporunun paylaşıldığı üstelik belediye sayfasından paylaşıldığı Türkiye´de görülmemiş bir şeydir. Velhasıl bu teftiş raporunda biz batık belediye devraldık şeklinde şahsımı da yıpratmaya yönelik girişimlerde bulunmak bana göre acizlik olur. Çünkü teftiş raporu kesin sonuç değildir. Teftiş raporuna biz bazı durumlarda itiraz ettik. Belediyenin borcu 80-90 milyon TL diye dedikodu ederlerken bende 34 milyon TL olduğunu açıklarken yapılan teftiş raporunda belediyenin borcunun 25 milyon TL civarında olduğu belirtildi. Ve bunun itirazları var, itirazdan sonra mahkeme süreçleri var yani burada işlenilen bir suç yok. Çünkü biz Eğitim bayramı yapılan, tanıtım günleri yapılan ve üzümümüzün çok meşhur olduğu bir ilçeyiz. Şu kadar üzüm alınmış edilmiş şeklinde şayia çıkartıp da burada kendilerine bir pay oluşturmaya çalışmak bana göre acizliktir.

Şimdi ağlamak yok, gülmek var. Vatandaş mazeretlerin arkasına sığınarak yola gidenleri çabuk terk eder. Onun için Gölbaşı Belediyesinin borcu Besni Belediyesinin borcunun iki katı civarında orada batık belediye devraldım diyen yok. Kahta Belediyesinin borcu da Besni Belediyesinin borcunun üç katı. Şimdi bir belde belediyesinin bile 15-20 milyon TL borcu varken Besni Belediyesinin 34 milyon TL borcu var diye ağlayıp sızlamanın kimseye faydası yok ve bunun 6 milyon 800 bin TL´si piyasa borcu diğer borçlar da zaten kamu borcu. Oda zaten bazı dönemlerde aylık tahakkuktan kesiliyor. Bu işi toparlamak, daha iyi seviyeye getirmek, hizmetlerin daha verimli hale gelmesi için bir eylem planı oluşturulmalı ve ona göre de bir yol takip edilmelidir. Şimdi sen batık belediye devraldım diyerek ağlamayla sızlamayla ancak 6 ay kadar bu işi yaparsın ondan sonra vatandaş ne yaptığını soracak.
Onun için benim acizane tavsiyem birilerinin yıpranmışlığı üzerine kendilerine bina kurmaya kalkmasınlar, birini yıpratma adına kendilerine marifet oluşturmasınlar. Sonuçta bir sürü yarım kalan proje var. Kongre merkezi, yarı olimpik yüzme havuzu projesi bizim döneme ait projelerdir. Projesi hazır olup da ihaleye çıkmak üzere olan Atatürk Caddesi ve Cumhuriyet çarşısındaki dış cephe düzenlemesi yine bizim dönemin çalışması. Buna benzer yarım kalan yol ihaleleri vardı onların tamamlanması, yaşlı dinlenme evi projemizin faaliyete geçmesi, Korupınar Mahallesindeki yıkılan evlerin yerine Millet Bahçesi yapılması ki bunun müracaatlarını yapmıştık, onların takip edilmesi. İhale edilmiş, işe de başlanılmış ama ödenek yetersizliğinden dolayı viyadük ve köprülü kavşak çalışmasının tamamlanması, Erkenek İçme Suyunun her işlemi tamamlanarak ihaleye çıkacak hale gelmiş bunun bir an önce ihale edilmesi.

Kentsel dönüşümle ilgili çok ciddi bir mesafe kat edilmiş bunun tamamlanarak faaliyete geçirilmeye çalışılması veya buna benzer birçok hizmetin tamamlanması ve yeni yapılacak projelerin de önünün açılabilmesiyle ilgili de bir gayret içerisine girilmesi lazım.

Öyle afaki şeylerle, sonuçlanmamış bazı değerlendirmelerle siyaset yapmak idareyi ele alanın işi değildir. Muhalefet eleştirebilir ama idareyi ele alan daha iyisini yapacağını, yarım kalan işlerin de tamamlanacağı yönünde vatandaştan yetki almıştır. Yetkiyi alırken nasıl aldı, neler ettiler, nasıl ettiler vatandaş onu gördü, biliyor, takip ediyor, takdir eder biz onu bilmeyiz, o geçmiştir. Gelecek var, memleket bizim. Daha güzel hizmetlerin sağlanmasıyla ilgili herkesin katkı sağlaması lazım. Fikri olan fikrini versin, bildiği olan bildiğini paylaşsın ama sonuçta mazeretlerin arkasına sığınmak acizlik olur. Hiçbir mazeret de başarının yerini tutmaz. Onun için bana veya benim çevremdekilere karşı bazı yıpratmaya yönelik, işten çıkartmaya yönelik hareketlere girilmesi kendilerini yıpratacak hareketlerdir. Bu tür ucuzluklardan ziyade hizmet odaklı bir gayret ve mücadeleye girilirse ben inanıyorum ki hem kendileri kazanır hem de memleket kazanır.? 


Anahtar Kelimeler: Öztürk iddialara cevap verdi

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor