Öztürk´ten 4. Etap TOKİ´de ?Usulsüzlük? Açıklaması

Alt gelir grubu aileler için yapılan 472 konutun geçtiğimiz hafta çekilen kurasının ardından kamuoyunu meşgul eden Gazetemizin de gündeme getirdiği ?usulsüzlük? iddiaları hakkında Belediye başkanı İbrahim Öztürk açıklama yaptı.

GÜNDEM 8.08.2017 17:06:50 0
Öztürk´ten 4. Etap TOKİ´de ?Usulsüzlük? Açıklaması

 Kamuoyunda bazı şikâyetler oldu

 Alt gelir grubu aileler için yapılan 472 konutun geçtiğimiz hafta çekilen kurasının ardından kamuoyunu meşgul eden Gazetemizin de gündeme getirdiği ?usulsüzlük? iddiaları hakkında Belediye başkanı İbrahim Öztürk açıklama yaptı.

Geçtiğimiz günlerde 4. Etap konutları için yapılan kura çekiminin ardından kamuoyunda bazı iddialar ortaya atılmıştı. CHP ilçe başkanının geçtiğimiz sayıdaki açıklamalarının ardından Belediye başkanı İbrahim Öztürk bir açıklama yaptı. ?Besni Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı yönetim kurulu bu ihtiyaçları tespit ederken elimizden geldiği kadar hassasiyet gösterdik? diyen ve ancak incelemeler esnasında bir yanlış varsa onlarda da düzeltmeye gidileceğini söyleyen Öztürk, şöyle konuştu. ?Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğünün TOKİ´ye yaptırması suretiyle alt gelir guruplarına 4. Etap TOKİ olarak bir kura çekim töreni yapıldı.

Yaklaşık 3 bin civarında yapılan müracaat içerisinde ihtiyaçları tespit etmek düşüncesiyle 780 civarında ihtiyaçlı aileyi belirtip yaklaşık 2 bin civarında müracaatı da elemiş olduk. Buradaki hedef daha çok ihtiyaçlıyı bulmak, bunu da komisyon marifetiyle, evlerde yapılan incelemelerle tespit edildi. Genel müdürlükte liste onaylandı ve bu suretle de kura çekimine geçildi.

Kura çekildikten sonra kamuoyunda biraz kasıtlı biraz yanlış anlayaraktan veya yanlış yapılan bir işlem varsa onu da bilmemiz gerektiği hususuyla bizleri de arayarak, kaymakamlığa da giderek ?evi olana çıktı?, ?kurada haksızlık, yanlışlık yapıldı? şeklinde bazı yaklaşımlarda bulunuldu. Burada Besni Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı yönetim kurulu bu ihtiyaçları tespit ederken elimizden geldiği kadar hassasiyet gösterdik. Ama şikayetlerin bazıları incelendiğinde adamın iki katlı evi olduğu ama üzerine tapusunun olmadığı, araştırmada da komşularının burada kirada oturduğu şeklindeki yaklaşımıyla biz hak sahibi olarak belirlemişiz, kurul olarak incelememiz tekrar devam eder, bu hususta yapılan bir yanlış varsa biz bunlarda da düzeltmeye gideriz. Ama herkesin huzurunda çekilen bir kura, kurada herhangi bir haksızlık yapılması, birine taraf olunması söz konusu olamaz. Ama incelemeler esnasında bir yanlış varsa onlarda da düzeltmeye gidilecektir? dedi.

 Ev çıkmayan hemşerilerimize müjde

 Kura sonrası ev çıkmayan vatandaşlar içinde çalışma başlatacaklarını ifade eden Öztürk şunları kaydetti; ?Büyük bir proje, 472 daire, camisiyle, okuluyla. Burada gerek toplu konut idaresinden gerekse Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğünden gerekse de bizim dönem ve benden önceki Belediye Başkanımız Fahri Bey, buranın imarını, çalışmalarını belediye olarak tamamlamışlardı ve milletvekillerimize bu hizmetin bize kazandırılması konusunda teşekkür ediyorum.

Ayrıca şu müjdeyi de hemşerilerimize vermek istiyorum. Kaymakam Beyle, Milli Emlak Müdürüyle ve belediyemizle yaptığımız çalışmalarla şuan da 2. Etap olarak Sosyal Yardımlaşmanın üzerinden ev yapılmasıyla ilgili çalışmalarının talimatını verdik. Alanı bir an önce belirleyip, bu ihtiyacın çok olduğunu gördük. Biz bunu karşılayabilmek için de ikinci bir çalışmayı başlatmış olduk.

İnşallah ümidimiz bu çalışmayı başlatarak yine ihtiyaç sahibi hemşerilerimize kazandırılmasıyla ilgili çalışmalarımız devam edecek? diye konuştu.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor