Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Öztürk´ten haberimize açıklama: Erkenek İçme Suyuna İlk kazma Temmuz´da

Gazetemizin geçtiğimiz haftadaki sayısında yayınladığımız ?ERKENEK SUYU SÜMEN ALTI MI?? haberine cevaben gazetemizi ziyaret ederek açıklamalarda bulunan Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Erkenek İçme Suyu Hattına ilk kazmanın Temmuz ayı içerisinde v

GÜNDEM 3.05.2017 09:08:59 0
Öztürk´ten haberimize açıklama:   Erkenek İçme Suyuna İlk kazma Temmuz´da

 Mayıs ayında ihalesi yapılacak

 3 yıl önce projesinin başlatılmasına rağmen bu güne kadar tek çivi dahi çakılmayan Erkenek yeni içme suyu hattı konusunda geçtiğimiz hafta yaptığımız habere bir açıklama yapan Belediye Başkanı İbrahim Öztürk proje güzergâh konusunda bazı aksaklıkların yaşandığını ancak sorunu çözdüklerini belirterek yapım ihalesinin bu ay yapılacağını, Devlet Su İşlerinin yürüttüğü projenin acil ihale kapsamına alınarak fiiliyata 2017 itibariyle başlayacaklarını, ilk kazmayı ise Temmuz ayında vuracaklarını söyledi.

Projede bundan sonra sorun yaşanmayacağını ifade eden Öztürk, şehir merkezi ve Yenikent için iki ayrı depo yapılacağını, proje tamamlandığında su sıkıntısı yaşanmayacağını belirterek, ?Şuanda Besni Belediyesi olarak Erkenek´ten 25 litre su alıyor iken yeni projeyle o hattan 245 litre su almış olacak.? dedi.

 Projeyi DSİ Yürütüyor

 Askıya alınan veya ötelenen bir proje olmadığını belirten Öztürk konuyla ilgili şunları söyledi; ?Erkenek Suyu Projesi malumdur Erkenek İçme Suyu Birliği Başkanlığı tarafından yürütülen bir çalışma. Bunun içerisinde Gölbaşı Belediyesi, Besni Belediyesi, Harmanlı, Balkar, Suvarlı Beldelerimizi ve 16 köyümüzü ilgilendiren bir proje. Yaklaşık 3 yıl önce göreve başladığımızda memleketin sorunlarıyla ilgili yapılan değerlendirmede bizim öncelikli işimizin Erkenek Suyu olduğunu hep söyledik. O ölçüde de gerek iller bankasıyla gerekse de daha sonra DSİ´ye yaptırılması suretiyle çalışma başlattık. DSİ Genel Müdürlüğü, Bölge Müdürlükleri ve proje firmasıyla sürekli istişareler içerisinde olduk. Buradaki safha oranı, rasat ölçümleri gibi çalışmaların devam ettirilmesinde başta TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın Bey, daha önceki dönemde eski milletvekilimiz Murtaza Yetiş ve Adnan Boynukara Beyin bir fiil gayretleri oldu, onlara da teşekkürlerimi iletiyorum.

 Karayollarında bazı itilaflar yaşandı

 Bir buçuk yıl önce acil yatırım programı kapsamına konularak Erkenek Suyu Projesi Devlet Su İşleri tarafından proje ihalesine çıkıldı. Bir buçuk yıldan beri projesi yürütülüyor. Projesinin yaklaşık 3 ay önce tamamlandığını belirttik. Karayolları güzergâhından hattın verilmesi ve Erkenek´teki tünelden hattın geçirilmesi konusunda karayollarında bazı itilaflar yaşandı. Gölbaşı Belediye Başkanımız ve benim karayolları ile yaptığımız görüşmelerde projede bazı revizyonlar yaparak karayollarıyla ilgili muvafakat sorunlarını çözmüş olduk. Ona göre de projede tadilatların yapımı tamamlandı ve 15 Mayıs itibariyle de proje tamamen ihaleye çıkarılmak şeklide hazır edilerek Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne teslim edilecek.

 Bundan sonra bir sorun olmayacak

 Şimdi bunu proje deyip geçmeyeceğiz. Bu projede suyun kaynağından başlayıp en uç noktadaki su deposunun yapımına kadar projelendirilmiş olacak. Burada mevcut boru çapı ile yeni projede ki boru çapı arasında iki katı fark var. Şuanda Besni Belediyesi olarak 25 litre su alıyor iken yeni projeyle o hattan 245 litre su almış olacak. Yani ilçelerin ve beldelerin ne kadar su hakkının olduğu kesinleşti. En uç nokta olması dolayısıyla Besni Belediyesi 245 litre, Gölbaşı Belediyesine 215 litre ve diğer beldelere de yaklaşık 10-15 litre su verilmesi suretiyle proje tamamlanmış olacak. Erkenek Suyunu tamamen yapmış olacağız, eskiye dair ne kaldı denilirse sadece suyun kaynağı kalmak suretiyle proje tamamen sıfırdan yenileniyor. Bundan sonraki süreçte herhangi bir kurumla hiçbir sorun yok, projeyi Devlet Su İşleri yürütüyor, proje inşallah tamamlanacak, tamamlanır tamamlanmaz da acil ihale kapsamında da işin fiiliyatına 2017 itibariyle başlayacağız. Yani ilk kazmayı benim hedefim Temmuz ayı gibi vuracağız.

 İki Su Deposu Birden Kurulacak

Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu Bey konuyu çok iyi bilmekte ve bizi gördüğünde de su projesini sormakta. Bizde geçtiğimiz günlerde Ankara´daki Adıyaman tanıtım günlerine katılan bakanımıza Gümüşdere Projesine başlanmasından dolayı teşekkür ettik. Müteahhit firma önümüzdeki hafta başlayacak, Kozluca deresini yeniden sıfırdan yapacağız. Yine içme suyuyla ilgili rafa kaldırılan, aksayan, ötelenen herhangi bir çalışma yok. Ama kabul edilmeli ki buranın projesi çok detay bir proje, buranın verimli bir hale dönüşmesi için çok önemli bir proje. Bizde o projenin bire bir aşamalarında olduk. Örnek vermek gerekirse Besni için tek su deposu olarak karar vermişlerdi, ben su deposunun iki tane olması için talepte bulundum ve kabul edildi. Bu da aşağı bölge Yenikent´in dışındaki mahallelerimizi ilgilendiren Ciritmeydan ve Yumrutepe´deki su depomuzun yerine yeniden beş katı kapasite de yeni bir su deposu yapılacak. Diğer su depomuzda Yenikent bölgesinde Fakülte alanımızın arkasında bulunan ve Yenikent´in tümünü alabilecek yeni bir su deposu yapılacak, yani şehir Erkenek Suyuyla iki bölgeden beslenecek. Bu hem kaliteli bir suyun halkımıza kazandırılması hem de masraf yapılmadan cazibeli bir suyun ilçemize kazandırılması için önemli bir çalışma olacak? diye konuştu.

 10 gün içinde Otogar

önünde duble yol başlayacak

 Otogardan Yeni Hastaneye kadar olan bölümde hem duble yol çalışmaları hem de köprülü kavşak yapılacağını söyleyen Öztürk şunları kaydetti; ?Belediye olarak bu içme suyu çalışmasının yanı sıra yürüttüğümüz çalışmalar var. Yine kavşak ve bulvarlarla ilgili çalışma var. Zaten Karayolları Genel Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz görüşmelerde vekillerimizin de katkı sağladığı köprülü kavşak var. Beşyol kavşağına, yeni hastane kavşağına köprülü kavşak yapılacak. Projesi tamamlandı, ihaleyle ilgili bir sıkıntısı kalmadı. İnşallah ümit ediyorum 10-15 gün içerisinde de otogar kavşağından yeni hastaneye doğru giden güzergahtaki duble yol çalışmasını, bulvar çalışmasını başlatacağız. Yenikent´te de Jandarmadan İşitmenler Parkı mevkiine kadar olan yerde çalışma başlatacağız ve eski hastanenin altında bulunan istimlakle ilgili sorunlar tamamlandı orayı da nezih bir bulvar olarak şehrimize kazandırmış olacağız. Enerjilerin yer altına alınmasında AKEDAŞ´la birlikte Belediyemiz ve Karayollarıyla birlikte inşallah ümit ediyorum yüzde doksanını bu yıl tamamlayacağız.

Yine bir diğer önemli çalışmada Gölbaşı-Besni girişi, burada biz bir yol genişletme çalışması başlatmıştık. AKEDAŞ´ın enerjiyi yer altına alma işini bu yıla ertelemesi nedeniyle çalışmaya ara vermiştik. Burada da sıkı bir şekilde çalışmaya devam edip Gölbaşı-Besni giriş yolunu hem genişleteceğiz, enerjiyi yer altına alacağız, orada yeni kaldırım çalışmaları yapılacak ve Gölbaşı´ndan nezih bir şehre giriş yolunu hep birlikte oluşturacağız.

 Kongre Merkezi Mart 2018´de Teslim

 İlçe vatandaşların istifade edeceği bir kongre merkezinin olmayışı kendilerini de üzdüğünü belirten Başkan Öztürk açıklamalarına şöyle devam etti; ?Taahhüt ettiğimiz projelerden biri de Kongre Merkeziyle ilgili bir çalışmamız vardı. Bunu yaklaşık altı ay önce Besni kamuoyuna duyurduk. Kültür Bakanlığıyla da ortak yaptığımız bir proje. Yenikent´te Paccılar Petrolün altında eski karayolları bakım evinin olduğu yerde arsa problemi çözüldü ihalesi geçtiğimiz Çarşamba günü itibariyle yapıldı ve 11 ay içerisinde de teslim şartı konuldu. Ümit ediyoruz önümüzdeki yılın Mart ayında biz bu projeyi bitirmiş ve halkımıza kazandırmış olacağız. Burada 630 kişilik bir kongre salonu 220 kişilik bir konferans salonu 160 kişilik de düzayak olan bir konferans salonu olacak. İçerisinde iki tane cep sinema var ve 270 metrekarede kütüphanesi olan bir proje, 330 metrekare civarında da fuaye alanı yani sergi, kokteyl gibi programların yapılabileceği bir proje olacak. Bu projenin tamamlanmasıyla gerek resmi kurumlarımız gerek Sivil Toplum örgütlerimiz, her kesimin istifade edebileceği bir yer olacak. Yani biz belediye olarak tiyatrodur, konferanslardır buna benzer etkinlikler düşünüyoruz ama Besni´de böyle bir alanın olmaması bizi hep sıkıntıya sokmuş ve üzmüştür. Biz bu açığı bir an önce kapatıp herkesin faaliyet göstereceği nezih bir ortamı şehrimize kazanmış olacağız?

Her Mahalleye Spor Tesisi

Her Mahalleye spor tesisi için çalışma başlattıklarını ve Besni´nin spor şehri olacağını söyleyen Öztürk, ?Diğer önemli çalışmalarımızdan biri de spor tesisleri diye bir projemiz vardı. Bunu daha önce duyurduk ama detaylarını belki paylaşamamıştık. Bu spor tesislerinin ihalesi yapıldı. Bu proje nedir? Okullarımızda, okullarda yer yoksa mahallerimizde futbol, basketbol ve voleybol sahaları yapmak suretiyle aydınlatmalarıyla gecede kullanılabilecek şekilde mini halı sahalar, çift potalı basketbol sahası olacak. Yani çocuklarımız artık mahallerde cadde aralarında top oynamayacak. Onların mahallerinde oynayabilecekleri nezih spor sahaları olacak. Bir nevi Besni spor şehir olacak?

Dış Cephe Düzenlemeleri

Belediye olarak taahhüt edilen projelerden biri olan dış cephe düzenlemeleriyle ilgili de bilgiler veren Öztürk; ?Diğer önemli çalışmalarımızdan biri de Kalkınma Ajansına sunduğumuz ancak reddedilen daha sonra da kendi imkânlarımızla yapacağız dış cephe düzenlemeleri var. Yani sokak sağlıklaştırma diye ifade ettiğimiz, çarşıda, pazarda dış cephe düzenlemelerinin ilk çalışmasını başlattık. Onun ihalesi de yine geçen hafta yapılmak suretiyle işe resmi süreç tamamlandıktan sonra başlayacağız. Oduncu pazarımızdan başlamak suretiyle daha sonra da trafiğe kapalı alan olan Şire Pazarımızın komple restore edilmesiyle ilgili bir çalışma olacak. 2017 yılı içerisinde bu çalışmayı başlatıp 2018´de de Şire Pazarımızın olduğu ve onunda trafiğe kapalı olan taraflarına bakan girişlerin tümünü dış cephe düzenlemesi yaparak hem şehrin ticaretine bir heyecan hem de esnafımızın memnuniyetini kazandıracak imaj bir proje olacak. Daha sonra da bu projeyi şehrin tüm alanlarında devam ettirmeyi planlıyoruz?

 Kentsel dönüşüm projesi

 Kentsel Dönüşüm projesinin çalışmalarının devam ettiğini aktaran Başkan Öztürk; ?Şimdi malum biz 13 tane adamızda kentsel dönüşüm kararı aldık. Bunun uygulamaya konulan ilk iki tanesi Milli Eğitim Müdürlüğünün olduğu bina ve belediye düğün salonunun oradaki adada biz pilot çalışmayı başlattık. Toplam 21 dönümlük bir alan. Gerek Gaziantep yolu genişleyecek, gerekse de Gölbaşı´na giden yolumuz genişleyecek ve şehrin göbeğinde köhne yapının yerine yeşil alanlarla beraber modern bir yapıyı şehre kazanmış olacağız. Buradaki en büyük hassasiyetimiz vatandaşın mülkiyetini kendi yerinde vermek, iş yeri varsa iş yerini yine kendisine vermek. Maliyet değerleri karşılaştırılıp vatandaşla anlaşarak biz bu projenin mutabakatlarını inşallah bir 5-6 ay içerisinde bitirip kazmayı vurmak istiyoruz.

Şuanda projemiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğünde, birkaç kuruluşun görüşleri kalmıştı onu da bu hafta içerisinde görüşüp projemizi onaylattıktan sonra mülkiyet sahipleri ile görüşmeler yaparak projeyi tanıtıp faaliyete başlayacağız? 

Tanıtım Günlerinde En Prestijli Stant Besni´ydi

 19-23 Nisan tarihleri arasında Ankara´da düzenlenen Adıyaman tanıtım günlerinde Besni´yi tanıtmak için hiçbir masraftan kaçınmadıklarını ifade eden Öztürk açıklamalarını şöyle sürdürdü; ?19-23 Nisan tarihleri arasında Ankara´da Adıyaman tanıtım günleri programı oldu. Bizde Besni Kaymakamlığı ve Besni Belediyesi olarak bu tanıtım günleri için gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Besni´yi tanıtmakla ilgili de hiçbir masraftan kaçmadık. Yaklaşık 85 metrekare bir alanda Besni´nin tanıtımını ekip arkadaşlarımızla beraber gerçekleştirdik. Bizzat ben bu süre içerisinde orada bulundum, ekip arkadaşlarımızla birlikte Adıyaman´ın en prestijli ve beğenilen standını oluşturduk.

Eleştirmek adına değil herkes güzel bir hazırlık yapmıştı, Adıyaman güzel şekilde tanıtıldı ama tanıtıma da damgayı vuran şehir Besni olmuştur. Üzümüyle, diğer ürünleriyle, tarihi dokusuyla, görsel materyalleriyle Besni´nin tanıtımı çok güzel yapıldı.

 Güçlü Bir Türkiye´yi Oluşturacağız

 16 Nisan´da yapılan referandumla ilgili de görüşlerini aktaran Belediye Başkanı İbrahim Öztürk açıklamalarını şu ifadelerle tamamladı; ?Ülkemiz bir referandum süreci yaşadı, bir anayasa değişikliği oldu. Artık şu şunu dedi, bu bunu dediden ziyade halkımız demokrasi noktasında bir karar vermiş, bu yasa değişikliğini onaylamış bundan sonra kimin evet veya hayır cephesinde olduğu önemli değil sonuçta Türkiye olarak biz bütünüz. Bundan sonra bu anayasa değişikliğine göre yola devam edilecek. Memleketimiz için hayırlı uğurlu olsun. Burada kazanan veya kaybeden diye bir şey yok, halkın iradesiyle çıkan bir sonuç var. Bu sonuca göre de ben inanıyorum daha güçlü bir Türkiye´yi ülkemizde oluşturacağız? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER