Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Palyatif Bakım Merkezi Şifa Dağıtıyor

Adıyaman´da ilk olarak Besni Devlet Hastanesinde açılan palyatif bakım merkezi 2015 yılından beri 650 hastaya hizmet verdi.

GÜNDEM 3.10.2017 17:32:42 0
Palyatif Bakım Merkezi Şifa Dağıtıyor

Adıyaman´da ilk olarak Besni Devlet Hastanesinde açılan palyatif bakım merkezi 2015 yılından beri 650 hastaya hizmet verdi.

Sağlık Bakanlığının 2014 yılında attığı adım ile palyatif bakım geri ödeme kapsamına alındı. Devlet hastanelerinde kanser, inme, Alzheimer gibi hastalıkları olan hastaların ev konforunda multidisipliner bir ekip ile tedavi olmaları sağlanıyor. 14 Yatak kapasitesi olan Palyatif Bakım Merkezinde hastalar tek kişilik odalarda sağlık hizmeti alıyor.

Oda içerisinde lavabo, banyo, TV, buzdolabı gibi tüm ihtiyaçların karşılandığı 1 pratisyen hekim ve 9 hemşirenin görev yaptığı merkez bünyesinde tam zamanlı çalışan fizyoterapist ile hastaların fizik tedavileri yapılırken, diyetisyen tarafından beslenmeleri düzenlenmekte, psikolog ve sosyal çalışmacı ile moral seviyeleri en üst düzeyde tutuluyor.

Palyatif Bakım Merkezi Sorumlusu Uzm. Dr. Burhan Dost yaptığı açıklamada, ?Yaşamın sonunda hastalığı iyileştirme amaçlı tedavilerin amacına ulaşamadığı durumlarda palyatif bakım devreye girmekte ve daha çok hastanın şikayetlerine yönelerek yaşam kalitesini arttırmayı hedeflemektedir. Bildiğiniz üzere bu hastalarımızın ağrı başta olmak üzere yatak yarası, beslenme sorunları gibi birçok problemi olmakta ve aileler tek başlarına bu sorunları çözmekte sıkıntı yaşamaktalar.

Bizler ekip olarak bu hastaların ve hasta yakınlarının her türlü ihtiyacını karşılamaya, onları en azından evlerinde hissetmeleri için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Hemşirelerimiz ailelere hastalarımızın bakımlarını öğretirken, evde bakım ekibimizle koordineli bir şekilde hastalarımızı gerek evlerinde ziyaret ederek gerek merkezimize kabul ederek yardımcı oluyoruz. Besni Devlet Hastanesi olarak her zaman onların yanında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER