Pamuk Primine YILDIRIM İCRA

GÜNDEM 18.07.2012 14:39:57 0
Pamuk Primine  YILDIRIM İCRA

 

2011 yılı pamuk primini Adıyaman ve diğer ilçelere nazaran yaklaşık 20 gün geç alarak mağdur olan Besni çiftçisine ikinci şok dalgası AKEDAŞ’tan geldi.

Çifçinin hesaplarına Geçtiğimiz Perşembe günü aktarılan pamuk pirimleri, önce Ziraat bankası tarafından “para yok” bahanesiyle ödenmedi. Birkaç gün gecikmeyle de olsa parasını alacağını düşünen çiftçi banka önünde-alacaklıları ile birlikte- kuyrukta beklerken, AKEDAŞ’ın icra takibi sonucu hesaplara el konmasıyla karşılaştı.

Edinilen bilgiye göre, Paralarını gecikmeli olarak alan çiftçiler, AKEDAŞ’a olan borçları dolayısıyla çeşitli mercilere şikayetlerde bulundular. Çiftçilerin şikayet ettiği konu ise, AKEDAŞ’ın çiftçiye hiçbir icra uyarı mektubu göndermeden avukat ve dosya masraflarıyla birlikte alacağını tahsil etmesi oldu.

Besni Ziraat Bankasına Adıyaman İcra Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıda AKEDAŞ’a borçlu çifçilerin isimleri ve borç miktarları tek tek yazılarak tahsil edilmesi istendi. Borç miktarlarına hiçbir bildirim yapılmadığı halde Avukatlık ücretinin eklenmesi başlıca itiraz konusu oldu.

AKEDAŞ’ın bu tavrına büyük tepki gösteren çifçiler Avukat tutarak yapılan haksızlığın giderilmesi için dava açmaya hazırlanıyorlar. 

Çiftçi Ömer Alptekin’de hem AKEDAŞ hem de Ziraat bankası tarafından mağdur edildiğini belirterek şikayetçi olacağını ifade etti. Hiçbir tebligat kağıdı gelmeden AKEDAŞ’ın Ziraat bankasındaki prim hesaplarına el koyduğunu ifade ederek, “12.751 lira AKEDAŞ’a elektrik borcum vardı. 8.268 lirasını daha önce ödemiştim, 4.483 lira kadar borcum kaldığı halde AKEDAŞ prim alacağımdan 6.200 lira para kesmiştir. 1.717 lira benden icra avukat masrafı ve faiz alınmıştır. Bu hangi vicdana sığar”

Çiftçi Ömer Alptekin, Prim alacak çifçilerin listesini AKEDAŞ’a kimin verdiğini de merak ettiğini söyleyerek, tüm yasal mercilere başvuracağını ifade etti.

Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çiftçilerimizin üretmiş oldukları ürünlere yönelik verilen pamuk prim desteklemesi  kapsamında 2011 yıl üretim sezonunda 1246 çiftçi tarafından üretilen 33.340,00 ton pamuk için Besni’ye toplam 13.626.227.00 TL Prim ödemesi yapılmıştı.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor