Parkomat başladı ‘ÇARŞI’ RAHATLADI

GÜNDEM 7.11.2014 07:21:54 0
Parkomat başladı ‘ÇARŞI’ RAHATLADI

Çarşı Esnafının % 83’ü Parkomatı geri istemişti

Besni’nin en büyük caddesi olan Atatürk caddesinde yaşanan Park sorunu ve trafik çilesi geçtiğimiz hafta Parkomat uygulamasının başlamasıyla sona erdi. Cadde boyunca trafik rahatladığı gibi esnaf ve vatandaşlarda rahat bir nefes aldı. Alışveriş için yada bankaya girmek için park yeri bulamayan sürücüler uygulamanın hayata geçirilmesiyle artık park alanı bulmakta zorluk çekmiyorlar.

Trafiğin akışı bakımından Emniyet ekiplerini de rahatlatan uygulama, geçtiğimiz yıllarda da bir süre uygulanmış daha sonra iptal edilmişti. İbrahim Öztürk’ün Belediye Başkanlığına seçilmesinin ardından yeniden gündeme gelmiş ve esnaf ile yapılan anket sonucunda % 83 oranıyla tekrar başlanılması istenmişti. 

18 kişiye istihdam sağladı

Besni Belediyesi tarafından yapılan ihalenin ardından ihaleyi alan Adana menşeili firma hazırlık çalışmalarının ardından geçtiğimiz hafta Parkomat uygulamasını hayata geçirdi. Çat civarı, Atatürk caddesi ve Cumhuriyet Caddesi boyunca faaliyete başlayan Parkomatta 18 kişi istihdam ediliyor. Bu sayının parkomat alanının genişlemesi durumunda 25’e kadar çıkabileceği belirtiliyor.

Şirketin alan sorumlusu Yusuf Özalp Parkomat uygulaması hakkında gazetemize yaptığı açıklamada, “Parkomat Besni halkının ve esnafının %83’lük talebiyle gerçekleştirilmiştir. Yoğun olan trafik nedeniyle ana caddelerde trafik akışını kolaylaştırmak ve düzenlemek için ilçemiz trafiğini rahatlatmak amacıyla hizmet ediyor.” dedi.

Engelli araçlarına tüm Peronlar 1 saat ücretsiz

Engelliler ayrı yer ayrılmadığını tüm peronlarda 1 saat ücretsiz park edebileceklerini söyleyen Özalp açıklamasını, “Çalışma saatlerimiz 08.00 ile 18.00 arasındadır. Ana cadde üzerinde oluşan ikinci parklar araçların trafik akışını çok engelliyordu. Ayrıca esnafımızda trafik çilesinden hoşnutsuzdu. Şu anda esnafımızda bu uygulamadan çok memnun ve işlerinin arttığını söylüyorlar. Engelli araçlarımız ise sadece engelli park yerlerinden değil ilk 1 saat bütün Peronlarımızda durabiliyorlar. Ondan sonra ücretlendiriliyor. Parkomatın başladığı ilk 10 dakika ücretsizdir. Ama park haline devam eden araçlardan da ilk 10 dakika ücretsiz yani 40 dakika durup 1 TL ödeyecekler. Yani 10 dakika herkes kullanacak, bu konuda tüm cihazlarımızı ayarladık ve böyle hizmet veriyorlar.” diyerek tamamladı.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor