Pazarlar bayram alışverişiyle canlandı

GÜNDEM 30.10.2012 11:44:43 0
Pazarlar bayram alışverişiyle canlandı

 

Perşembe günü başlayacak olan kurban bayramı kurbanlık satışlarını arttırdı. Fiyatların geçen yıla oranla daha düşük olduğunu belirten üreticiler her kesimden bütçeye uygun kurbanlık bulunduğunu belirtti. Konu ile ilgili görüşülen üreticiler şunları ifade etti: “Geçtiğimiz yıllarda kurbanlık fiyatları bütçeyi zorlayacak şekilde yükselmişti. Bu yıl imkanların kısıtlı olmasıyla birlikte kurbanlıklarda cüzi miktarda düşüş yaşandı. Her kesime uygun kurbanlıklar olduğu için Pazar daha da canlandı. Bildiğiniz gibi Kurban Bayramına çok az bir zaman kaldı ve vatandaşların çoğu fiyat araştırması yapmaktalar. Kesesine uygun ve hayvan besleyecek yeri olan vatandaşlar pazarlığı yapıp hemen alıp gidiyorlar. Bayrama yakın bu satışların giderek artacağını görmekteyiz.”

Bu yılki kurbanlık fiyatları ortalama 350 – 700 TL; Büyükbaş kurbanlık fiyatları ise 2.500 – 7.000 TL arasında değişiyor. Bu durum da alıcı ile satıcı arasında çekişmeli bir pazarlığın yaşanacağını gösteriyor. Besni ekonomisine katkıları olan bayram alışverişinde de bir canlanma oldu. Uzay çatı altında kurulan halk pazarı bayram alışverişi için gelenlerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Konu ile ilgili görüştüğümüz esnafın bir kısmı satış olmadığını belirtirken bir kısmı da satışların iyi olduğunu ifade etti. 

Bayramların vazgeçilmezi tatlı ise bu bayram yoğun ilgi gösterilen ürün oldu. Süt ürünlerine olan talebi esnaf şu şekilde açıkladı: “Bayramın gelmesiyle vatandaş bayram telaşına girdi. Insanlar bayramda sadece et değil tatlı da yapacak. Bunun için yoğun olarak süt ve yoğurt satışları meydana gelmektedir.

Bu sıkıntıyı elimizden  geldiği kadar gidermeye çalışıyoruz. Ama yeterli olmuyor tabiki ve bu konuda sıkıntı yaşıyoruz. Köylerden süt ürünlerini normal günlere nazaran daha fazla getirmekteyiz. Ama daha şimdiden çok sayıda sipariş aldık. Bu bayramda işlerin iyi olacağını umuyoruz” dedi. 

Kurban Bayramı tatili 6 gün

Bakanlar kurulu kurban bayramı tatilinin 6 gün olacağını açıkladı. Başbakan yardımcısı Bülent Arınç”ın açıklamasına göre, bayramdan bir gün önceki arefe günü, çarşambanın tam gün tatil olacağı duyuruldu. 29 Ekim de Cumhuriyet bayramı dolayısıyla tatil olduğundan toplam tatil 6 gün olarak duyuruldu. 30 Ekim”de mesai başlayacak.

Kurban Bayramı tatilinde yağmur geliyor

Çarşamba günü başlayacak olan tatil üç gün boyunca yağmurlu olacak. Metereolojinin yaptığı açıklamaya göre Besni Çarşamba ve Perşembe günü gök gürültülü ve sağanak yağışlı, Cuma günü ise sağanak yağışlı olacak. Üç gün boyuncaki hava durumu ise şu şekilde: 24 Ekim Çarşamba en yüksek sıcaklık 19 en düşük sıcaklık 11,  Perşembe en yüksek 19 en düşük 9, Cuma en yüksek 19 en düşük 9 olarak tahmin edildi.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor