PEDAGOG BEŞİRE KILINÇ BESNİ’DE DANIŞMANLIK HİZMETİ VERMEYE BAŞLADI

Çocukların kişisel gelişimleri ve hayata iyi hazırlanmaları gibi pek çok konuda ailelere ve çocuklara destek veren Pedagog Beşire Kılınç, Besni’de Çocuk Psikolojik Danışmanlık Merkezini açarak vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

GÜNDEM 4.01.2023 17:26:00 0
PEDAGOG BEŞİRE KILINÇ BESNİ’DE  DANIŞMANLIK HİZMETİ VERMEYE BAŞLADI

“Pek çok konuda sizlerle beraberim”

Atatürk Caddesi Beko Bayii karşısı Çatinkaya Plazada Psikolojik Danışmanlık Merkezini açan Beşire Kılınç, Pedagog unvanıyla Besni’de bir ilk olarak bu hizmeti vermeye başladı. Konuyla ilgili gazetemize konuşan Kılınç; İlk ve orta öğrenimimi Kesmetepe’de Liseyi ise Gölbaşı Anadolu Lisesinde tamamladıktan sonra Adıyaman Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünden mezun oldum. Ek olarak Aile Danışmanlığı eğitimi, Dil ve konuşma terapisi, Resim analizi, oyun/masal terapisi ve sınav tercih danışmanlığı eğitimlerini aldım. Pedagog unvanımla Alya Çocuk Psikolojik Danışmanlık merkezimizi açarak hemşerilerime hizmet vermeye başladım. Değişim, dönüşüm, iyileşme ve özgürleşme yolculuğunuzda sizlerle beraberim” diye konuştu. 

Pedagog kimdir?

Çocukların kişisel gelişimleri sırasında pek çok konuda erken teşhis ve erken müdahalenin önemine dikkat çeken Beşire Kılınç şöyle devam etti; “Pedagog, çocukların öncelikle psikolojisini ve zihinsel gelişimini takip ve gözlemini yapan, muhtemel sorunlara karşı danışmanlık yaparken çözüm üretebilen uzmanlardır. Pedagoglar yalnızca psikolojik sorunlar değil, doğru çocuk yetiştirme adına ebeveynlere fiziksel, zihinsel ve sosyal açıdan rehberlik yapan kişilerdir. 

Bu tür istenmeyen olumsuzluklar, çocuklarda öğrenme bozukluklarına sebep olur. Derslerden geri kalma, yaşıtlarından geri kalma, sosyal yaşam problemleri ve neticesinde hayata iyi hazırlanamama gibi sonuçlar doğurabilmektedir. Bu yüzden erken teşhis ve erken müdahale oldukça önemlidir”

Hangi durumlarda Pedagog desteğine başvurmalıyız?

Kılınç konuşmasını şöyle tamamladı; “Çocuğunuzda dikkat eksikliği, odaklanma sorunu varsa, çocuğunuz hiparaktif ise, çocuğunuzun sosyal uyum sorunları varsa, çocuğunuzda uyku problemleri varsa, çocuğunuzda dil ve konuşma problemleri varsa, çocuğunuzda oyun ve teknoloji bağımlılığı varsa, çocuğunuzun tuvalet eğitimi alması gerekiyorsa, çocuğun eğitimsel problemi ve bu gibi durumlarda pedagog desteğine başvurabilirsiniz. Bu anlamda bende danışmanlık merkezimizi açarak bahsettiğimiz tüm konularda vatandaşlarımıza yardımcı olmaya başladım. Danışmanlık Merkezimizin faaliyetlerine başlaması dolayısıyla, gerek gelerek, gerek telefon açarak gerekse sosyal medya üzerinden hayırlı olsun dileklerini ileten herkese teşekkür ediyorum”


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor