Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Polat; ?İhtiyaç sahibi Vatandaşlarımız için Yardım Mücadelemizi Sürdüreceğiz?

Geçtiğimiz haftalarda ilçedeki yardıma muhtaç vatandaşlara destek için kurulan Besni Birlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirerek faaliyete başladı.

GÜNDEM 26.05.2017 17:22:20 0
Polat; ?İhtiyaç sahibi Vatandaşlarımız için Yardım Mücadelemizi Sürdüreceğiz?

Geçtiğimiz haftalarda ilçedeki yardıma muhtaç vatandaşlara destek için kurulan Besni Birlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirerek faaliyete başladı.

Belediye Düğün Salonunda yapılan kongreye Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, MÜSİAD İl Başkanı Şerif Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, Kesmetepe Belde Belediye Başkanı Vakkas Acar, CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, muhtarlar, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Polat; ?İhtiyaç sahibi Vatandaşlarımız için

Yardım Mücadelemizi Sürdüreceğiz?

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede açılış konuşmasını yapan Besni Birlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Kenan Polat; ?muhtaç ailelerimize her türlü maddi ve manevi yardımda bulunmak, ihtiyaç sahibi ailelere gıda, ev eşyası, yardım paketleri, ilaç, elektrik ve su faturalarının ödenmesi, zarar gören evlerin tadilatı, öğrencilere burs ve para yardımında bulunmak amacıyla derneğimizi kurmuş bulunuyoruz.

Derneğimizin Olağan Genel Kurul toplantısında sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu özellikle ifade etmek istiyorum. Bizler yardımlaşmanın bir inanç meselesi olduğunu biliyoruz. Başarı anahtarının öncelikle ona inanmak olduğunu biliyoruz.

Ekonomik durumu zayıf olan ihtiyaç sahibi kardeşlerimize sahip çıkmamız gerekir, onlarla yakından ilgilenmek durumundayız, çünkü bütün insanları kucaklamayan, insanlara aynı gözle bakmayan hiçbir anlayış insani ve vicdani olamaz. Sizlerin gayretleriyle inşallah bu yolda yılmadan, yorulmadan, bıkmadan ihtiyaç sahiplerine yardım mücadelemizi sürdüreceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız için daha sorumlu bir şekilde davranmamız gerektiğinin altını bir kez daha çiziyorum. Tekrardan derneğimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum? dedi.

Acar; ?Besni, Sıkıntılara Hızla Çözüm Bulan Bir İlçemizdir?

Daha sonra konuşma yapan Besni Birlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Kesmetepe Belde Belediye Başkanı Vakkas Acar ise; ?Allah´a çok şükür Besni, yıllardan yardımlaşma yönüyle Türkiye´de adından çokça söz ettiren bir ilçemizdir. Biz bunları İstanbul´da, İzmir´de, çeşitli illerde anlattığımızda göğsümüz kabararak bahsediyoruz. Çünkü Besni´de bir konuda yardımlaşma, birlikte ve dayanışma varsa herkes görüş, ideoloji, parti hepsini bir kenara koyup toplanarak sıkıntılara hızla çözüm bulan bir ilçemizdir. Bu birlikteliği her zaman pekiştiren Erdemoğlu Ailesi başta olmak üzere bütün Besnili hayırseverlerimize teşekkür ediyorum? diye konuştu.

Yıldırım; ?Derneğimizin Ülkemize Hayırlar

Getirmesini Temenni Ediyorum?

Acar´dan sonra duygu ve düşüncelerini dile getiren MÜSİAD İl Başkanı Şerif Yıldırım ise; ?Mübarek Ramazan ayına iki gün kalan böylesine hayırlara vesile olacak bir derneğin kurulması gerçekten çok önemli, çünkü sivil toplum kuruluşları, dernekler vatandaşların devletle bir araya gelmesini sağlayan en önemli kuruluşlardır. Birlik ve beraberliğin, dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu hepimiz 15 Temmuz´da yaşadık. Birlik ve beraberlik sadece bir ilçenin değil bir ülkenin tamamını kapsayan bir unsur anlamındadır. Ben Besni Birlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimizin ilçemize, ilimize, ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Öztürk; ?Belediye olarak derneğimizin yanındayız?

Son olarak konuşma yapan Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ise; ?Belediye olarak yapmış olduğumuz bazı yardımlaşma programlarında ne zaman Kenan Polat´ı aradıysam imkanları dahilinde her zaman katkı sağlamıştır. Bu sadece belediyeyle ilgili değil hangi kurum ve kuruluşun veya şahit olduğu ihtiyaç sahibi vatandaşların sıkıntılarına karşı her zaman duyarlı olmuştur. Bu amaçla kurulan derneğimizi de Cenabı Hak güzel hizmetlere sebep etsin. Belediye olarak derneğimizin yanındayız ve her türlü katkıyı sağlamaya hazırız.

Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi. Yapılan seçim sonucunda ise dernek kurucu Başkanı Kenan Polat oy birliğiyle başkanlığa seçilirken yönetim kurulu ise şu şekilde oluştu.

Asil Üyeler: Kenan Polat, Halil Polat, Ali Payam, Veysel Erdoğan, Haydar Gülten, Erkan Şan, Seydi Ural, Reşit Alkan, Aydın Arslan, Vakkas Acar, Cuma Ekinci.

 


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER