Polis dolandırıcılıklara karşı uyardı

GÜNDEM 15.02.2013 12:58:18 0
Polis dolandırıcılıklara karşı uyardı

 

Edinilen bilgiye göre; her geçen gün biraz daha artan dolandırıcılık olaylarında dolandırıcılar taktik değiştirerek vatandaştan farklı şekillerde para veya kontör istiyor. Kontör-TL dolandırıcılığı olayları birtakım gerçek dışı vaatler veya kurgu olaylar üzerine inşa edilip, vatandaşların iyi niyetleri ve yardımseverlik duyguları istismar ediliyor. Bu alanda ilk dolandırıcılık olayları, mağdurların MSN şifreleri kırılarak irtibat listesinde yer alan yakınlarından mağdur adına Kontör-TL talep etmek suretiyle yapılmaya başlandı. Zaman içerisinde dolandırıcılar suç yöntemini değiştirip, MSN ve benzeri bilişim sistemlerine ihtiyaç duymadan vatandaşları doğrudan telefonla arayıp, değişik unvanlar kullanmak suretiyle dolandırıyorlar.

Kontör-TL ve para dolandırıcıları telefonla vatandaşı arayarak; “Sizin adınıza terör örgütü hat çıkarmış ve çıkartılan bu hat üzerinden çok konuşma yapılıyor, size yüklü miktarda fatura gelecek, Biz bu şahısları tespit etmek için ülke genelinde operasyon yapacağız, en yakın bayiye gidin ve size yazdıracağımız cep telefonu numaralarına Kontör-TL yükleyin, operasyon bittikten sonra biz size haber vereceğiz. Devlet masrafları size ödeyecek” biçiminde beyanda bulunularak kontör-TL istiyor.

Bunların yanı sıra mesaj göndererek, ünlü markaların isimlerini kullanarak; “Ödül Kazandınız” gibi vaatlerde bulunup, vatandaşa ödülü alması için belirli hesap numaralarına para göndermeleri veya belirli telefon numaralarına kontör-TL göndermeleri isteniyor. Dolandırıcılar farklı yollara başvurduğu gibi kendisini abone merkezi görevlisi olarak tanıtıp, hatalı kontör şifresi gönderdiklerini, derhal şifreyi kendilerine göndermeleri gerektiğini söylüyor. Polis dolandırıcılığa uğrayan vatandaşların en yakın emniyet birimine başvurmaları konusunda uyarıda bulundu.

Ayrıca vatandaşların kendi isimlerine kaç adet hat olduğunu öğrenebilmeleri için, mobil hat sorgulama hattı oluşturuldu. Vatandaşlar artık internet üzerinden http:hat-sorgulama.btk.gov.tr adresine girerekkendi üzerlerine kaç tane hat olduğunu görebilecekler.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor