Prof. Dr. Bekir Karlığa’nın eşi vefat etti

GÜNDEM 18.02.2014 14:58:30 0
Prof. Dr. Bekir Karlığa’nın eşi vefat etti

 

Müzeyyen Karlığa Salı günü Erenköy Galip Paşa Cami'inde öğlen namazına müteakiben kılınan cenaze namazından sonra Karaca Ahmet aile mezarlığında okunan Yasini şerif ve dualarla toprağa verildi.

Başbakanlık Başmüşaviri ve Medeniyetler İttifakı (BM) Birleşmiş Milletler Eş Güdüm Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa'nın bu acı gününde Yurdumuzun birçok illerinden gelerek yanlız bırakmayan Camide ve mezarlıkta baş sağlığı dileklerini ileten yaklaşık bin kişiye yakın insanlara hitaben kısa konuşma yapan Prof. Dr. Karlığa her canlı ölümü tadacak Ayeti kelime mealini hatırlatarak “Dile kolay 40 yıl birliktesin sonra göçüp gidiyorsun, Allah her şeyin hayırlısını versin uzaktan yakından buraya teşrif eden sizlere teşekkür ediyorum ayaklarınıza sağlık.” dedi.

Cenazeye, İstanbul valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Müftüsü Prof.Dr. Rahmi Yaran, Esenler Belediye Başkanı M. Teyfik Göksu, Dünya ehlibeyt vakfı Başkanı Fermani Altun, Adıyamanlılar Federasyonu kurucu Başkanı Nevzat Bayhan, Bağcılar Belediyesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürü Cengiz Paccı, İçişleri eski Bakanlarından ve Yurt Parti Genel Başkanı Sadettin Tantan, Diyanet işleri eski Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Esenler Besnililer Derneği  Başkanı Mutafa Kuş ve yönetimi, Bahçelievler 

Besnililer Derneği 2. Başkanı Mehmet Balta ve yönetimi, Edirnekapı Yunus Emre ve Mevlanayı sevenler derneği Başkanı İsmail Yüksel, Av. Ahmet Kemal Ferlengez, Mustafa ve Bekir Uğur Kardeşler ve oğulları, Dursun kardeşler Sayit ve Ali Galip Dursun, Esenler Belediyesi eski Başkanı Mehmet Öcalan, Sıtkı Değirmenci, Vakkas Kumral, Adıyamanlılar vakfı Başkanı Ömer Özkartal, Emekli öğretmen Mehmet Pekmezci, Sıtkı Kebapcıoğlu, Bekir Eman, Emekli öğretmen İbrahim Ferlengez ayrıca Prof. Dr. Bekir Karlığa'nın Üniversiteden hoca arkadaşları, akrabaları, komşuları, eş, dost ve yakınları katıldı.

Camii avlusuna getirilen çok sayıda çelenklerin içinde Cumhurbaşkanlığı tarafından gönderilen ay yıldızlı çelenk dikkatlerden kaçmadı, ayrıca taziye Besni usulü ile 3 gün evinde yapıldı. Bizde Besni Ekspres Gazetesi olarak Merhumeye Cenabı Allah’tan rahmet başta Prof. Dr. Bekir Karlığa olmak üzere tüm aile eşrafına başsağlığı dileriz.  

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor