Prof. R. Selçuk Şirin Besni´ye geliyor

Son yıllarda özellikle Eğitim ve Gençler üzerine yaptığı çalışmalarla kamuoyunda adından sıkça söz ettiren New York Üniversitesi Profesörü R. Selçuk Şirin Eğitim Bayramında düzenlenen Konferansa konuşmacı olarak katılacak. Yol Ayrımındaki Türkiye: Ya Özgü

GÜNDEM 26.07.2018 19:17:16 0
Prof. R. Selçuk Şirin Besni´ye geliyor

Son yıllarda özellikle Eğitim ve Gençler üzerine yaptığı çalışmalarla kamuoyunda adından sıkça söz ettiren New York Üniversitesi Profesörü R. Selçuk Şirin Eğitim Bayramında düzenlenen Konferansa konuşmacı olarak katılacak. Yol Ayrımındaki Türkiye: Ya Özgürlük Ya sefalet ve Bir Türkiye Hayali isimli iki kitabı bulunan Şirin´in panelin ardından kitaplarını imzalaması bekleniyor.

Şirin, 20. Eğitim Bayramı´nın 2. Günündeki Konferansa Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme dairesi başkanı Mehmet Baki Öztürk ile katılacak. Konferansın konusu ise ?Türkiye´de Eğitim.?


Prof. Dr. R. Selçuk Şirin - New York Üniversitesi

Prof. Dr. Selçuk R. Şirin, New York Üniversitesi´nde (NYU) J. K. Javits kürsü profesörü olarak davranışbilim ve istatistik dersleri vermekte ve NYU-Şirin Araştırma Labaratuvarı?nda eğitimden siyasete geniş bir alanda bilimsel çalışmalar yönetmektedir. ODTÜ´denlisans, State University of New York´den (SUNY) yüksek lisans ve Boston College´den doktora derecesi alan Selçuk Şirin´in 70´i aşkın akademik yayını bulunmaktadır. Şirin´in ABD´de yayınlanmış Muslim American Youth adlı kitabı 11 Eylül saldırıları sonrası İslamofobinin gençler üzerindeki etkisini ortaya koyan ilk bilimsel çalışmadır. Dr. Şirin Boston College ve New York Üniversitesi tarafından Öğretmen Mükemmeliyet Ödülü, Çocuk Gelişimi Vakfı tarafından Genç Araştırmacı Ödülü, Dünyadaki en büyük eğitim-araştırma derneği olan AERA´dan Yılın Araştırması Ödülü almıştır. Prof. Dr. Selçuk Şirin´in ayrıca Yol Ayrımındaki Türkiye: Ya Özgürlük Ya sefalet ve Bir Türkiye Hayali adlı iki kitabı bulunmaktadır.


Mehmet Baki ÖZTÜRK - Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme dairesi başkanı

1968 Yılında Adana´da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Adana´da tamamladı. Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi İktisat fakültesini bitirdikten sonra Yönetim ve Organizasyon alanında yüksek lisans yaptı.
1988 ? 1994 yılları arasında Erzurum´da öğretmenlik ve okul müdürlüğü, 1994 ? 2003 yılları arasında Adana Seyhan´da okul müdürlükleri görevlerinde bulundu. 2004 ? 2007 yılları arasında Tapu Kadastro Anadolu Meslek Lisesi Müdürü olarak görev yaptı. 2004 -2013 yılları arasında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde sırasıyla Eğitim Müdürü, Kurs Müdürü, TKGM Diyarbakır Bölge Müdür Yardımcılığı ve Eğitim Daire Başkan Vekilliği, 2013-2016 yılları arasında Millî Eğitim Bakanlığı Stratejik Planlama ve Yönetim Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu. Ekim 2016 itibariyle Kalite ve Performans Geliştirme Daire Başkanlığı görevine getirilen Mehmet Baki ÖZTÜRK, evli ve 3 çocuk babasıdır.
Türkiye Adalet Akademisi Öğretim üyeliği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile Eğitimcileri Aile Eğitim Programı Baş Eğiticisi, Başbakanlık Kamu Etik Kurulu Etik Eğiticisi, NLP TRAINER ve Uluslararası Kalite Yönetim Sistemleri Baş Denetçisi olan Mehmet Baki ÖZTÜRK, Stratejik Yönetim ve Planlama, etkili ve duyarlı liderlik, devlet teşkilatı, kurum kültürü, zaman ve toplantı yönetimi, kriz ve çatışma yönetimi, mesleki etik kurallar, halkla ilişkiler, motivasyon, kalite yönetim sistemi, iletişim becerileri, protokol ve sosyal davranış kuralları konularında dersler vermektedir.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor