Ramazan Buzcu ‘Erbakan Hoca Büyük Bir Dava Adamıydı’

GÜNDEM 9.03.2013 10:43:46 0
Ramazan Buzcu ‘Erbakan Hoca Büyük Bir Dava Adamıydı’

 

Ramazan Buzcu, Saadet Partisi Besni İlçe  Başkanlığı’nın Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının 2. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın kendisini Milli Görüş davasına adadığını belirtti. 

Erbakan’ın Milli Görüş hareketini çok zor şartlarda başlattığını ifade eden Buzcu, ‘’Yola çıktığında ‘bir hayalin peşinde koşuyor’ diyenler olmuştu. Girdiği ilk seçimde ‘hayal peşinde koşuyor’ diyenleri mahcup etmişti. Sadece kendisinin değil, bütün milletin kurtuluşunu gaye edinmişti’’ diye konuştu.

Refah Partisi’nin sudan sebeplerle kapatıldığını ifade eden Buzcu, ‘’Milli Görüş hareketinin 4 partisi kapatılmasına rağmen o son nefesine kadar mücadelesini devam ettirip 5. partisini kurdu. Bir kenara çekilip beklemedi’’ dedi. 

Rahmetli Erbakan’ın Türkiye’de ağır sanayi hamlesi başlattığını belirten Buzcu, şunları söyledi:

‘’Başlatılan sanayi hamlesi sürdürülmüş olsaydı, Türkiye bugün dünyanın sayılı gelişmiş ülkelerinden biri olurdu. Diyarbakır’da uçak motorlarını üreten fabrikanın temelini atmıştı. 40 yıl öce başlatılan o ağır sanayi hamlesi sürdürülseydi bugün Diyarbakır’da bir tane terörist olmazdı.’’ dedi.

Bir ülke için dik duruşun önem taşıdığını vurgulayan Buzcu, dış politikada Türkiye'ye itibarını kazandıracak tek partinin Saadet Partisi olduğunu kaydetti. Türkiye'nin milli görüşe ihtiyacı olduğunu Buzcu, 'Biz 'nemelazım' dememek için bu yollardayız, bu ülkenin geleceği için yollardayız. Haksızın karşısında susan dilsiz şeytandır, biz dilsiz şeytan olmamak için bu yollardayız' diye konuştu.

Erbakan’ı vefatının 2. yıldönümünde rahmetle andıklarını, bu basın açıklamasının sadece Erbakan’ı anma değil, aynı zamanda da anlama adına yapıldığını söyledi.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor