Bugün, 19 Mart 2024 Salı

REKTÖR BESNİ´Yİ SIRTINDAN VURDU

Mimarlık Fakültesi iken öğrenci alınması için adı Üniversite senatosunun 05.04.2017 tarih ve 45929520-06-01 sayılı kararı ile Mehmet Erdemoğlu Mühendislik Mimarlık Fakültesi olarak değiştirilen Fakültemiz ÖSYM´nin tercih kılavuzunda yer almadı. Adıyaman´d

GÜNDEM 25.07.2018 18:57:39 0
REKTÖR BESNİ´Yİ SIRTINDAN VURDU

Rektör yine sözünde durmadı

Göreve geldiğinden beri Besni´ye fakülteye karşı çıkan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Talha Gönüllü, Besnilileri yine sırtından vurdu. Besni Mehmet Erdemoğlu Mühendislik Mimarlık Fakültesine bu yıl da öğrenci alınmayacak. ÖSYM´nin açıklanan tercih kılavuzunda Besni Mehmet Erdemoğlu Mühendislik Mimarlık Fakültesinin adı yer almadı. ÖSYM´nin Üniversiteye giriş kılavuzunda yer alan Besni´de okuyacak öğrenciler, Adıyaman´daki Mühendislik Fakültesi ile İktisadi ve idari Bilimler Fakültesinin öğrencileri olarak açıklandı. Yani Besni´nin Fakülte hayali bu sene de kaldı. 2017 Nisan ayında 2018 Eylül´de öğrenci almak için Fakültenin adını Mühendislik-Mimarlık olarak senato kararı ile değiştiren Üniversite rektörü Besnililere yalan mı söyledi? Evet, görünüşe göre yalan söylemiş?

Bu sorunların cevabını istiyoruz! 

Geçtiğimiz yıl da aynı şekilde öğrenci almayıp 2018´de kesin alınacak diye Besnilileri oyalayan Rektör´ün gerçek niyeti de ortaya çıktı. Bu gösteriyor ki Rektör Besni´de başlı başına bir Fakülte falan istemiyor. Şimdi soruyoruz:

Aldığınız Senato kararları göz boyama amaçlı mıydı? Karar Sahte miydi? Değilse, İsim değişikliği dair senato kararını 2017 Nisan´ında aldığın ve bu kadar zaman olduğu halde 2018 Tercih kılavuzunda Besni Mehmet Erdemoğlu Mühendislik Mimarlık Fakültesi neden yer almadı? Mehmet Erdemoğlu Mühendislik Mimarlık Fakültesinin YÖK ve Bakanlar Kurulu kararları nerede?

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin okuyacağı şekilde, derslik ve atölyelerden oluşan bu binaya Meslek Yüksekokulunun öğrencilerini de yerleştireceğin doğru mu?

Üniversite 20 yıl geçmesine rağmen, Yüksek Okul için neden yeni bina yapmıyor?


Anahtar Kelimeler: BESNİ REKTÖR SIRTINDAN VURDU
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024
Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER