REKTÖR GÖNÜLLÜ BİR BUÇUK YILI İYİ DEĞERLENDİRMELİ

Son 2 haftadır açıkçası gazetemizin manşetten 4 sayıdır haber yaparak gündemde tuttuğu, Mimarlık Fakültesi konusunda önemli gelişmeler yaşandı.

GÜNDEM 8.04.2017 12:01:56 0
REKTÖR GÖNÜLLÜ BİR BUÇUK YILI İYİ DEĞERLENDİRMELİ

Son 2 haftadır açıkçası gazetemizin manşetten 4 sayıdır haber yaparak gündemde tuttuğu, Mimarlık Fakültesi konusunda önemli gelişmeler yaşandı. Öncelikle, Besni´deki kamuoyu baskısı, Bakan´ın YÖK´e bunu bildirmesi Rektör Gönüllü´yü harekete geçmeye zorlamış ki önceki günkü Ali Erdemoğlu´nu ziyarette Rektörün tavrı, Gönülsüzlükten çıkıp tam tersi bu iş için ?elini taşın altına koymaya´ varabilecek seviyeye gelmiş?

1 yıl daha öğrenci alınamayacak olması bizi üzse de Fakültenin isminin Mimarlık bölümlerine yeterli Öğretim üyesinin bulunamaması nedeniyle değiştirilerek, Mühendislik Fakültesindeki bazı bölümlerin buraya kaydırılmasıyla çözülmüş durumda. Zaten, adı Mimarlık Fakültesi olarak bilinse de ne Biz Besnililerin ne de Erdemoğlu ailesinin illaki Mimarlık olacak diye bir ısrarı yoktu. Bizim için önemli olan, yapılan yatırımın verilen sözlerin yerine getirilerek, Fakültenin bir an önce tüm eksiklerinin giderilerek eğitim öğretime başlamasıydı.

Senatodan önceki gün alınan karar ile yeni adı ?Mehmet Erdemoğlu Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi?ne çevrilen fakültemize, ilk etapta; Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, Tekstil Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği bölümleri açılacak. Bunlardan Mimarlık ve Şehir ve Bölge Planlama bölümlerine öğrenci alımı yine Öğretim üyesi yokluğundan zor gibi gözüküyor-Öğretim üyesi yoksa ısrar etmenin mantığı yok-Ancak, Tekstil Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği bölümlerine 2017-2018 eğitim öğretim yılında öğrenci alınacağına dair Rektörün söz vermesi, iyi bir gelişme.

Yine, bizim önerimiz, Adıyaman merkez kampüsteki Mühendislik Fakültesindeki öğrencisi olmayan, Bilgisayar, Endüstri, Harita, Petrol-Doğalgaz Mühendislikleri de Besni´ye kaydırılabilir, ilk öğrencileri Besni´ye gelebilir. Bunları yapması için de Üniversitenin önünde bir engel yok. Kaldı ki Erdemoğlu ailesini yaptırdığı bina tüm bu bölümleri alabilecek kapasiteye sahip gibi duruyor.

Bu noktada, Üniversitenin Fakülte ile ilgili elektrik, su, Sosyal tesisler, çevre düzenlemesi, lojman gibi altyapı hizmetlerini yapması için geniş bir zamanı var. Rektör Gönüllü bu bir buçuk yıllık zamanı iyi değerlendirmelidir.

Ve Besni Belediyesine de önemli görevler düşüyor. Belediye Başkanı İbrahim Öztürk´de özellikle Gaziantep yolundan Fakülteye giden Bulvar başta olmak üzere yol ve su ihtiyacı konusunda tüm eksiklikleri bir an önce yerine getirmelidir.

BESNİ EKSPRES GAZETESİ


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor