Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Rektör Turgut; ?Kamu-Sanayi-Üniversite İşbirliğini Önemsiyoruz?

Adıyaman Ticaret Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mustafa Uslu ve Adıyaman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Ziya Duranay, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut´u makamında ziyaret etti.

GÜNDEM 3.09.2019 12:15:19 0
Rektör Turgut; ?Kamu-Sanayi-Üniversite İşbirliğini Önemsiyoruz?

Uslu, ?Kamu, Sanayi ve Üniversite

İşbirliği Başarıyı Getirecek?

Karşılıklı görüş alışverişlerinin yapıldığı ziyarette, Uslu ve Duranay, Turgut´a temsil ettikleri kuruluşların çalışmalarından bahsetti.

Konuşmasında kamu, sanayi ve üniversite işbirliğinin önemine değinen Uslu, ?Bizler sanayiciyiz. Sanayi, ülkedeki mevcut bilimsel ve teknolojik potansiyeli harekete geçirerek önceden yapılmış araştırma sonuçlarını üretime dönüştüren kesimdir. Bu bağlamda kamu, sanayi ve üniversite işbirliğinin önemi bir kez daha gün yüzüne çıkıyor. El ele vererek, teorik ve pratik bilgiyi bir araya getirerek Adıyaman´daki sanayiyi daha iyi bir noktaya getirmemiz gerekiyor.Bu konuda rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Turgut´un desteklerini yanımızda hissediyoruz. Kendisi ile önemli projelerin altına imza atmayı hedefliyoruz. İnşallah bu birlikteliğin sonucunda kazanan Adıyaman olacaktır.? dedi.

Duranay, ?Üniversite Büyüdükçe

Esnafımız da Büyüyecek?

Duranay ise, esnaf temsilcileri olarak Adıyaman ve Adıyaman Üniversitesi menfaatine olan her projenin destekçisi olacaklarının altını çizerek, ?Esnaf temsilcileri olarak her zaman Prof. Dr. Mehmet Turgut ve üniversitemizin destekçisi olacağız. Çünkü Adıyaman Üniversitesi büyüdükçe esnafımızın kalkınacağını biliyoruz. Adıyaman Üniversitesinin ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik yapısına çok önemli katkılar sunduğunun farkındayız.? diye konuştu.

Turgut, ?Bilgiyi Üretime Dönüştüreceğiz?

Uslu ve Duranay´a ziyaretlerinden ve güzel düşüncelerinden ötürü teşekkür eden Rektör Turgut, ?Adıyaman Üniversitesi olarak ilimizin her anlamda lokomotifi olmak istiyoruz. İlim ve kültür yuvası olan üniversitemizin, sanayicimizin ve esnafımızın ihtiyaç duyduğu noktalarda yanında olmasını, kendilerine Ar-ge hizmeti sunmasını önemsiyoruz. Bilginin üretime dönüşmesi ve ekonomiye yansımasının yolu, hiç şüphesiz, üniversitelerden geçer. Adıyaman Üniversitesi olarak ilimizin menfaatleri doğrultusunda her kurum ile iş birliği yapmaya hazırız.  Üniversitelerin temel görevi bir yandan eğitim ve öğretim hizmetleri vermek, diğer yandan da temel ve uygulamalı alanlarda araştırma yapmaktır. Yapılan araştırmaların temel amacı ise, bilgi üretilmesi ve üretilen bilginin menfaatlerimiz doğrultusunda kullanılmasıdır. Bu kapsamda gerek Adıyaman Ticaret Odası gerekse de Adıyaman Esnaf Odaları Birliği bizim paydaşlarımız olacaktır. Amacımız, esnafımızı da sanayicimizi de destekleyerek bulundukları yerden ileri götürmektir.? şeklinde konuştu.

 


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER