Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ressam Ayşe Işık; ?Besnili Kadınlarla Gurur Duyuyorum?

Ayaklarıyla hayata tutunarak Türkiye´nin takdirini kazanan Besnili Ressam Ayşe Işık ve GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Besnili kadınların öncülüğünde kurulan Sevgi Ağacı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti.

GÜNDEM 15.12.2017 17:52:14 0
Ressam Ayşe Işık; ?Besnili Kadınlarla Gurur Duyuyorum?

Besni için çaba gösteriyoruz

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Sevgi Ağacı Derneği Başkanı Durdane Sevindi, dernek çalışmaları hakkında bilgiler vererek, şunları söyledi; ?Besni´mizde kenar mahallelerde fakir hemşerilerimiz var. 

Suriyeli muhacir aileler var, kış kapıya dayandı, bunlardan aç açıkta olan, yakacak bulamayan aile kalmasın istiyoruz, devletimiz bunlara yardımlarda bulunuyor, fakat gözden kaçan oluyor, halini arz edemeyen oluyor. Biz gönüllü kuruluş olarak, kapı kapı gezip, ihtiyaç sahiplerini tespit ediyoruz. 

Besnili hemşerilerimizden ihtiyaç fazlası giysilerini derneğimize getiriyorlar, bizlerde onları ihtiyacı olanlara veriyoruz. Burada bir nevi Ensar-Muhacir dayanışması oluyor. Besnili kadınlar olarak daha huzurlu ve mutlu bir Besni için çaba gösteriyoruz? dedi.

Besnili kadınlarla gurur duyuyorum

Ressam Ayşe Işık ta Besnili kadınların kadir şinas ve yardımsever olmalarından dolayı onlarla gurur duyduğunu ve İstanbul´da bulunan tekstilcilerin işadamlarının bu derneği desteklemeleri gerektiğini söyledi.

Kadın-erkek seferber olacağız

GAP Gazeteciler Birliği Genel başkanı Zeynel Abidin Kaymaz da Türkiye´nin ve İslam aleminin zor bir süreçten  geçtiğine dikkat çekerek, şunları söyledi; ?Tıpkı milli mücadelede olduğu gibi ülkemizin korunması ve kalkınması için kadın-erkek, genç-ihtiyar el ele vererek zorlukları aşacağız, Besnili kadınların dayanışması beni duygulandırdı, çalışmalarında başarılar diliyorum"

Ziyarette Sevgi Derneği başkan yardımcısı Şenay Aydemir de Ressam Ayşe Işık´a ziyaret anısına plaket takdim etti.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER