Ressam Ayşe Işık Caddesinin açılışı yapıldı

GÜNDEM 30.01.2015 09:13:01 0
Ressam Ayşe Işık Caddesinin açılışı yapıldı

 

Yapılan açılışa İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz, Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, İlçe Emniyet müdürü Cemal Avan, STK üyeleri,  merkez mahalle muhtarları ve davetliler katıldı. 

Ressam Ayşe Işık açılış sırasında yaptığı konuşmasında; “Memlekete dün sabah geldik. Heyecan var aslında ilk defa böyle güzel bir şey yaşadım. Ben öncelikle adımı caddeye verdikleri için burada Belediye Başkanımıza, kaymakamımıza ve destek olan herkese teşekkür ediyorum. Uzun yıllardır İstanbul’da yaşıyorum, 12 sene oldu. Resimle uğraşıyorum. Bir sürü sergiler açtım,  şuana kadar 32 sergiye imza attım. Şimdiki hedefimde inşallah kısmet olursa İstanbul 3. Bölgeden milletvekili aday adayı olacağım. Hepinizin desteklerini de bekliyorum. Bana böyle bir mutluluğu yaşattıkları için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra konuşma yapan Belediye Başkanı İbrahim Öztürk; “Bugün bizde ülkemiz adına güzel bir duyguyu yaşıyoruz, gurur duyduğumuz ve geç kalmış mutluluk. Ben daha önceki belediye başkanlığım dönemimde de Ayşe Işık hanımefendiyi gerek Besnili gerekse köylüm olması nedeniyle biliyor, tanıyor ve takdir ediyordum. Önceki dönemde de bir caddeye ismini versek, İbrahim Öztürk köylüsüne pozitif bir ayrımcılık mı yapmış olur düşünülür diye biraz meseleyi dar tuttum. Şimdiki aklımla da bugün ki yaşadığımız tabloyu geç kalınmış bir tablo olarak değerlendiriyorum. Önceki dönemimizde bu kardeşimize bu onuru yaşatmak, onun anısını ve memleketini tanıtmaya yönelik ülke çapındaki başarısını burada tescillemiş olmak bizim için önemliydi. Bu köylüm olmasa da başka köylü olsa da bizim için fark etmiyor. Sonuçta Besnili, gururumuz olan bir kızımız, üzerinde bulunan engeli aşaraktan, kimsenin eliyle gözüyle yapamadığını parmak aralarıyla yaparaktan herkese örnek olacak bir başarıya imza atıyor. İyi bir ressam, iyi bir sanatçı ama bu ressam ve sanatçılığı yaptığı şekil bizim için ayrıca gurur verici bir tablo. Besnililer böyle çalışkan, taşı sıkar suyunu çıkartır. Kimsenin normal şartlarda yapamadığını olağan üstü şartlarda bile yapılabileceğini Ayşe Işık hanımefendi bizlere göstermiş oldu. Besnili olarak kendisinin ülke ve dünya çapında yapmış olduğu bu başarıyı gururla takip ediyoruz ve kendisini kutluyoruz” dedi.

Daha sonra konuşma yapan İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz, konuşmasında; “Öncelikle Ayşe hanım gerçekten iyi bir insan, ona biz şahit olduk. İstanbul’da düzenlenen Adıyaman tanıtım günlerinde tanışmıştık. Kendisi Besni’ye gelmişti rica ettik bizim standımızda da bir çalışmanız olur mu diye. Biz bir gün için rica ettik ama kendisi gerekirse dört gün bile kalırım demişti. Memleketini de bu kadar seven bir insan. Bende ilçe kaymakamı olarak böyle güzel bir güne şahitlik ettiğimiz için ziyadesiyle çok mutluyum. İnşallah Ayşe hanımın ismi bu caddede cadde var olduğu sürece yaşatılacaktır, buna inancımız sonsuzdur. Ayşe Hanım sanat yönüyle zaten ülkemizde tanınıyor. Birçok engeli aştığı gibi burada da birçok arkadaşa örnek gösteriyorum kendisini.  Bundan sonrada kendisinin düşünceleri var ve o engelleri aşar ve amacına ulaşır. Hepinize çok teşekkür ediyorum, ilçemize hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.

Yapılan konuşmaların ardından caddenin açılışı gerçekleştirildi.   

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor