Bugün, 19 Mart 2024 Salı

ROBİYAMAN Robot Yarışmasında Osman İsot MTAL Birinci Oldu

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 9 ilden 102 robotun katıldığı ?ROBİYAMAN? GAP Bölgesi Robot Yarışmasında Besni Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hızlı çizgi izleyen kategorisinde birinci oldu.

EĞİTİM 8.05.2018 16:48:15 0
ROBİYAMAN Robot Yarışmasında  Osman İsot MTAL Birinci Oldu

GAP Bölgesinde bulunan Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Şanlıurfa, Siirt ve Şırnak illerindeki 47 okuldan, 296 öğrenci 102 robot ile katıldığı yarışmalar çizgi izleyen, hızlı çizgi izleyen, temalı ve tasarla çalıştır olmak üzere 4 kategoride gerçekleştirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü spor salonunda düzenlenen yarışmanın Hızlı Çizgi İzleyen Kategorisinde Besni Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi elemeleri geçerek finale kaldı. Finalde Gaziantep Şahinbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Şanlıurfa Bozova 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yarışan TURAN isimli robotumuz rakiplerini geride bırakarak birinciliği elde etti. Yarışmaların sonunda dereceye giren okul ve öğrencileri Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı tarafından tebrik ederek ödülleri verildi.

Okul Müdürü Nevzat Avşar, ?Besni Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak ilk defa iki yıl önce Gaziantep´te Bakanlığımız tarafından düzenlenen Uluslararası Robot Yarışmasına katılmıştık. O günden sonra bu alanda yapılabilecek çalışmalar üzerine çeşitli çalışmalar yaptık ve bu başarıyı elde ettik. Başta Elektrik Elektronik Teknolojileri Öğretmenlerimiz Adem Bay, Mevlüt Satılmış ve Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Serhat Okul olmak üzere takımımızda yer alan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Önümüzdeki günlerde Sivas ilinde Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilecek olan 12. Uluslararası Robot Yarışmasında takımımıza başarılar diliyorum? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024
Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER