Safyün Hatice Gölbaşı Okulundan anlamlı ziyaret

GÜNDEM 12.12.2014 10:28:14 0
Safyün Hatice Gölbaşı Okulundan anlamlı ziyaret

Safyün Hatice Gölbaşı Ortaokulunu yaptıran Besnili Hayırsever İşadamı Sayın Hayrullah Gölbaşı’nın 4 yıl önce vefat eden eşi  Merhume Hatice Gölbaşı hanımefendinin vefat yıldönümü sebebiyle 27 Kasım 2014 Cuma günü Gaziantep’te mezarı ziyaret edildi.

Ziyarete Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Safyün Hatice Gölbaşı Ortaokulu Müdürü Süleyman Öztürk, Besni İlçe Milli Eğitim MEBBİS Yöneticisi Yaşar Gülten, Okul Müdür Yardımcısı Abuzer Leman ile 8 kişilik bir öğrenci grubu katıldı.

Mezar başında Kuran-ı Kerim okunarak, hatim duası yapıldı. Hayrullah Gölbaşı ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek ziyareti gerçekleştirenlere teşekkür etti.

Merhume Hatice Gölbaşı hanımefendinin Mezarı başında kısa bir konuşma yapan Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar konuşmasında; “Allah Rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah… Bizim elimizden gelen her sene kabri başında toplanıp kendisine dua etmektir. Bizden sonra gelecek olan nesiller de bu geleneği devam ettirmelidir”  Hayırlı eş, hayırlı evlât en büyük nimetlerden biridir. Biz öldükten sonra da hayır defterimiz kapanmaz. Hadis-i şerifte şöyle buyurulur: “İnsan ölünce amel defteri kapanır. Üç sınıf insan hariç. Birincisi; sadaka-yi cariye (Cami, Kur’an-ı kerim kursu, hastane, köprü gibi) eser yaptıran. İkincisi; hayırlı evlât bırakan, üçüncüsü; talebe yetiştiren, faydalı kitap yazan olarak geçer. Bu, büyük bir bahtiyarlıktır. Dünya ile alâkası kesilmiş olmasına rağmen; bu üç kişinin herbiri kabrinde ibadet ediyor ve sevap kazanabiliyor...  bizde görüyoruz ki Hayırsever Hayrullah Amcamız okul yaptırmış, İlçemizde bir talebe yurdunun yarım kalan inşaat ve tüm tefrişatını üstlenmiş ve burada sayamadığım bir çok hayrı gerçekleştirmiştir. Allah razı olsun… 2012-2013 eğitim öğretim yılında 24 derslikli Safyün Hatice Gölbaşı İlokulu/Ortaokulunu hizmete açan değerli amcamız Hayırsever İşadamı Hayrullah Gölbaşı’na teşekkür ediyorum. Biz biliyoruz ki onun eşi başta olmak üzere evlatları ve torunları onun başlattığı yardım seferberliğini devam ettirecek İlçemize nice büyük eserler daha kazandıracaktır. Gölbaşı ailesi de Erdemoğlu Ailesi, Paccı Ailesi, Tuğsuz Ailesi, Erçil Ailesi, İsot Ailesi gibi ve burada ismini sayamadığım bir çok Besnili hayırsever Atalarının başlattığı bu seferberliği sonuna kadar devam ettireceklerinden hiç şüphem yoktur”dedi.

Ziyaretin gerçekleştirilmesinin hemen akabinde 28 Kasım 2014 Cuma Akşamı yatsı namazından sonra merhume Hatice Gölbaşı adına merkez Hacı Reşit Camii’nde mevlid-i şerif okutuldu. Mevlide vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdiler.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor