Sağlık Platformu Vali Aykut Pekmez Başkanlığında toplandı

İnsan merkezli yaklaşımla birey ve toplum sağlığını en üst düzeyde korumak, sağlık sorunlarına zamanında, uygun ve etkili çözümler sunarak Adıyaman´da sağlık hizmetlerinin kalitesini yükseltip, vatandaşların sağlık hakkına kolayca erişmesini sağlamak amac

GÜNDEM 19.12.2019 08:50:20 0
Sağlık Platformu Vali Aykut Pekmez Başkanlığında toplandı

Vali Aykut Pekmez Başkanlığında Türkiye Petrolleri Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Vali Yardımcısı Ayhan Akpay, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İlçe Kaymakamları, ilgili kurum amirleri, sağlık teşkilatı mensupları ve STK Başkanları katıldı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Öz, ?Sağlık Platformu?nun amaç ve hedefleri ile ilgili bir sunum yaparak, sunumda vatandaşlara nitelikli sağlık hizmeti sunulması amacıyla kentteki sağlık teşkilatı yapısı, ildeki sağlık tesisleri, uzman hekim, asistan hekim, pratisyen hekim, diş hekimi, ebe-hemşire ve personel sayıları, sağlık tesislerine müracaat oranları, 112 acil sağlık hizmetleri, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) araç ve personel durumu, koruyucu sağlık hizmetleri, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite ve obezite ile mücadele eğitimleri, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Hizmetleri, il bazında gerçekleşen MHRS sayıları, yeni doğan bakım hizmetleri, evde sağlık hizmetleri, devam eden ve planlanan yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

Yapılan sunumun ardından toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Aykut Pekmez, Türkiye´nin sağlıkta değişim ve dönüşüm politikaları doğrultusunda devletimizin çok önemli atılımlar gerçekleştirdiğini belirterek, ?Vatandaşımızın sağlık alanındaki hassasiyeti devletimizin en önceliklerinden birisidir. Sağlık Bakanlığımızın politikaları doğrultusunda; ilimizde sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğini kalıcı kılmak, mevcut hizmetlerden adaletli yararlanmayı sağlayan dengeli bir sağlık hizmetini yaygınlaştırarak bireylerin yaşam kalitesini yükseltmek, hem hasta hem de çalışan memnuniyetini eş zamanlı olarak arttırmak, sürdürülebilir nitelikli ve kaliteli hizmet sunumunu yakalayabilmek için insan merkezli yaklaşımla birey ve toplum sağlığını en üst düzeyde korumak, sağlıklı hayat tarzının benimsendiği ve herkesin sağlık hakkına kolayca eriştiği bir il olabilme yolunda Valiliğimiz Koordinasyonunda paydaş kurum ve kuruluşların katılımı ile sağlık sektörünün sorunlarına zamanında, uygun ve etkili çözümler üretmek amacıyla bugün platform toplantılarımızın altıncısı olan ?Sağlık Platformu? toplantımızı gerçekleştiriyoruz? dedi.

Platform toplantısı, paydaşların karşılıklı fikir alışverişleri ve önerilerin ardından son buldu.

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor