SAHiPSiZLiK BESNi´NiN KADERiNDE Mi VAR?

Besni OSB´deki Fabrikalar bölgedeki diğer OSB´lere göre %35 daha fazla elektrik ödüyor. Elektriği AKEDAŞ´a ait dağıtım hattından aldığı için fazla elektrik faturası ödediklerinden şikayetçi olan Fabrika sahipleri OSB´ye yıllardır yapılmayan indirim merkez

GÜNDEM 12.06.2020 10:10:23 0
SAHiPSiZLiK BESNi´NiN KADERiNDE Mi VAR?

FABRİKALAR ELEKTRİĞİ NEDEN FAZLA ÖDÜYOR..?

Besni OSB´de bulunan Fabrikalar ?indirici şalt sahası? olmadığı için elektriğe Adıyaman, Gölbaşı, Kahta, Maraş, Gaziantep gibi çevre illere göre % 35 daha fazla para ödüyor. Durumdan şikayetçi olan Fabrika sahipleri, İletim hattından elektrik almak istediklerini, ayrıca indirim merkezi şalt sahasının yapılarak bunun önüne geçileceğini belirtiyorlar.
Sorun fabrikaların elektriği AKEDAŞ hattından almasından kaynaklanıyor. AKEDAŞ özel şirket olduğu için kendi fiyatını uyguluyor. Ancak diğer OSB´lerde fabrikalar iletim hattından daha ucuz elektrik alıyor. Merinos, Mara Tekstil gibi OSB´deki büyük firmalar başta olmak üzere tüm fabrikaları etkileyen bu sorunun bir an önce çözülmesini isteyen İşadamları gazetemize yaptıkları açıklamada, ?Besni OSB´deki fabrikalar elektriğini AKEDAŞ hattından alıyor. Bundan dolayı her ay % 35 fazladan elektrik faturası ödüyoruz. Bunu ödememek için Besni OSB´deki sanayiciler olarak elektriği iletim hattından almak ve Besni OSB´ye acilen indirim merkezi şalt sahasının yapılmasını istiyoruz.? diyorlar.

BÖYLE BİR OSB´YE YATIRIMCI GELİR Mİ?

Çevre illere göre bu kadar fahiş bir elektrik maliyetinin olduğu bir yere yeni yatırımcı gelir mi? Peki, artan elektrik maliyeti yüzünden hali hazırda Besni´ye yatırım yapmış, istihdam ve ekonomiye katkı sağlayan fabrikaların burada kalmasının cazibesi nerede kalıyor? Besni OSB 6. Bölge teşviki alan bir bölge olmasına rağmen elektrik maliyeti bu avantajı tamamen ortadan kaldırıyor?
Fabrika sahipleri ?Bizim günahımız nedir? Tek derdimiz memleketimize yatırım yapmak, istihdam sağlamak iken bu sorun yıllardır neden çözülmüyor?? diyerek isyan ediyorlar. İşadamları, elektriği iletim hattından almak ve 20-25 milyon lira civarında yaklaşık yatırım maliyeti olan ?İndirim Merkezi Şalt sahası?nın 2021 yatırım programına alınmasını istiyorlar.
% 35 fazla elektrik faturası ödeyerek işletmeleri zarara uğratan bu durumun çözülmesi için bizde Besni´deki yetkilileri ve Ankara´da bu işi takip edecek ve çözecek olan siyasetçileri memleketin geleceği için göreve çağırarak soruyoruz: BESNİ´NİN GÜNAHI NEDİR?


Anahtar Kelimeler: BESNi SAHiPSiZLiK KADERiNDE

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor