SALICI'DAN ESNAF ODALARINA ZİYARET

GÜNDEM 5.02.2013 13:56:15 0
SALICI

 

Toplantının açılış konuşmasını Birlik Başkanı Faik Yılmaz yaptı.  Yılmaz, konuşmasında; “Çeşitli zamanlarda CHP Genel başkanları Birliğimizi ziyaret etmiş olmasına rağmen ne yazıkki İstanbul CHP il Başkanlarından hiç birisi gelmemiştir. Siz CHP İl Başkanı ilk defa birliğimiz ziyaret ediyor, bu ziyaretten ben ve yönetim kurulu üyelerimiz mutluluk duyuyoruz. Başkan Salıcı'yı il merkezinde bir süre önce hukuk müşavirimiz sayın Av. Ahmet Kemal Ferlengez'in öncülüğünde ziyaret etmiştik. Sağ olsunlar kendileride bizlere iadei ziyarette bulundular.

Birliğimizde, 154 Oda ve toplamda 252 bin üyesi bulunmaktadır. Odalarımızın önemli sıkıntıları vardır, bunlardan en önemlisini de toplu taşımada yaşıyoruz” dedi. Buna benzer bir takım esnaf sorunları olduğunu anlattı. Son olarak Salıcı'nın ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Daha sonra salonu dolduran oldukça kalabalık  Oda başkanları tek tek kendilerini tanıttılar. Söz alan Salıcı ise; “Bu toplantıda Hemşehrim ve Değerli ağabeyim Av. Ahmet Kemal Ferlengez'in katkısı büyüktür. Her daim desteğiyle yanımızda olmasından büyük mutluluk duyuyorum. CHP il başkanı ve yönetimi olarak bu zamana kadar Esnaf ve Sanatkarlar odaları Birliğini ziyaret etmememiz bizim büyük eksikliğimiz, bunu telafi etmek için her türlü çalışmayı yapmaya hazırız, bu birlikteliği İstanbul belediye seçimini kazanarak ve parti olarak iktidar olduktan sonrada aynı şekilde devam ettireceğiz, çünkü Esnaf ve Sanatkarların gerek istihdam ve gerekse ülke ekonomisi bakımından desteklenmesi, teşvik edilmesinin gerekliliğine inanıyoruz. Biz esnafın kayıt dışılığı desteklediğini sanıyorduk, oysaki Esnaf ve Sanatkarlar teşkilatlarımızın kayıt dışının önlenmesini istediklerini bu vesileyle burada öğrenmiş bulunduk, bundanda çok memnun oldum. Bakanlıkça kurulan Esnaf Şurasının amaca hiçbir şekilde fayda sağlamayacağını inanıyoruz, çünkü 65 kişilik kurulda 19 esnaf temsilcisi var 45 ise bürokratlardan  oluşuyor dikkatinizi çekerim, burada alınacak kararlar kamuoyuna maalesef Esnaf Şurası kararı diye yansıtılacak. Yeni Anayasa için hazırlamış olduğunuz raporuda okudum, istediğiniz hususta bütün taleplerinizi CHP olarak bizim görüşlerimizde aynısıdır. Esnaf ve Sanatkar emeklilerinden destek pirimi kesilmemeli, çalışırken kesilen sigorta pirimide daha düşük olmalıdır” dedi.

Konuşmasının sonunda Birliğin devamı için CHP Esnaf ve Sanatkarlar Komisyonu kurulmasını önerdi ve öneri alkışlarla kabul edildi. Oda başkanları Salıcı'nın konuşmalarını dikkatle dinlediler ve katılımlarından dolayıda mutlu olduklarını ifade ettiler. 

Toplantı sonrası Salıcı'ya birde Plaket takdim edildi. Konuyla İlgili Besni Ekspres Gazetesi olarak görüşlerini aldığımız Av. Ahmet Kemal Ferlengez şunları söyledi: “Besnili Hemşehrimiz  İstanbul CHP il başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları birliği Başkanlarını bir kahvaltıda Birlik merkezinde bir araya gelmelerine ve tanışmalarına vesile olduğum için memnunum. Bu toplantının Ülkemize, Esnaf ve Sanatkarlarımıza faydalı ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi. 

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor