Salih Fırat’tan TOKİ konusunda soru önergesi

GÜNDEM 21.11.2012 10:51:04 0
Salih Fırat’tan TOKİ  konusunda soru önergesi

 

“Adıyaman Sitilce mevkiinde bulunan ve eski Tekel barakalarının/depolarının yerine yapılan TOKİ konutlarında büyük sıkıntılar yaşandığı hem tarafımıza iletilmekte hem de yerel basında dile getirilmektedir.  Yaşanan temel sıkıntıların/şikayetlerin bir kısmı,

Hak sahiplerinden peşinat alınmayacağı belirtilmiş olmasına rağmen peşinat alındığı, aylık aidat miktarlarının belirtilenden daha fazla olduğu, kapıların kapanmadığı, çevre düzenlemesinin yapılmadığı, yağan ilk yağmurda evlerin su aldığı, sokak ışıklandırmalarının çalışmadığı, soğuklar başlamasına rağmen hala doğalgaz tesisatın döşenmediği ve bu nedenle çocukların ve yaşlıların hastalandığı banyo yapacak sıcak sularının olmadığı, evlerin alanlarının taahhüt edilenden az olduğu, site yönetiminin devredildiği şirketin kapıcılık görevini yapacak şahısları Kayseri ili dahil olmak üzere Adıyaman il merkezi dışından getirttiği, elektrik tesisatının yeterli standartlarda olmadığı şeklindedir.

Bu nedenle;

1-Söz konusu konutlar teslim alınırken, standartlara uygun olarak yapılıp yapılmadığı bakanlığınız ilgili birimlerince yeterli oranda denetlenmiş midir?

2-Hak sahipliği başvuruları alındığı sırada peşinat alınmayacağı taahhüdünde bulunulduğu, hak sahiplerine teslim sırasında ise peşinat alındığı iddiaları doğru mudur?

3-İlk başlarda ödenen aylık aidat miktarı ile şu an ödenen aylık aidat miktarları aynı mıdır? Veya şu an alınan aidat miktarı ödeneceği taahhüt edilen miktardan farklı mıdır?

4-Havalar soğumuş olmasına rağmen hala döşenmemiş bulunan doğalgaz ısıtma sisteminin döşenmesi  ne zaman bitirilecektir? Söz konusu ısıtma sistemi döşenene kadar ilgili konutlarda alternatif bir ısıtma sistemi oluşturulması düşünülmekte midir?

5-Söz konusu konutlarda bulunan dairelerin dış kapılarının çelik kapı olacağı taahhüt edilmesine rağmen neden ahşap doğrama şeklinde yapılmıştır?

6-Söz konusu konutların çevre düzenlemesi için site sakinlerinden 1.000,00 TL’nin üzerinde bir miktar paranın istendiği iddiası doğru mudur? Doğru ise bu düzenlemelere ilişkin giderlerin site sakinlerinden alınacağı yönünde sözleşmelerde bir hüküm bulunmakta mıydı?

7-İlgili konutlarda bulunan evlerin alanlarının taahhüt edilenden az olduğu iddiası için yeniden bir ölçümleme yapmayı düşünüyor musunuz?

8-Site yönetiminin devredildiği şirketin kapıcılık görevini yürütecek şahısları Kayseri ilinden bile getirdiği iddiası doğru mudur? Doğru ise, Adıyaman ilinde bu işi yapacak şahıs bulunmamakta mıydı?

9-Bakanlığınız ilgili birimlerince sorunların tespiti ve çözümü yönünde yerinde bir inceleme yapılması düşünülmekte midir?”

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor